expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, 10 February 2013

Pikir la Sket..!!

Assalamualaikum..

kali ni entri jadi makin pedas... yup yang isu Majalah Mangga ari tu da pedas jugak but yang ni lagi berapi.. lepas bace ni saye harap sume artis.. penerbit. pengarah, penulis skrip.. krew kamera n sume krew penerbitan dan produksi pikir dulu sebelum lakonkan scene ini...

Scene apekah yang dimaksudkan?? ha.. Scene orang kawin... mesti je nak buat lam Masjid kan.. lakonan dalam masjid.. ..

cite tunjuk pengantin laki duk ready nak akad nikah.. bersila penuh gagah then jabat tangan ngan tok kadi.. pastu bla bla bla.. Sah Sah sah... then pegi salam ngan pengantin pompuan... cium dahi plak..

wait a second.. diorang bukan muhrim. so korang sume ni bersubahat buat perkara yang dilarang dalam Rumah Allah... pikir tak sebelum ni??? bukan takde org yang da bagitau but ramai gile da suarakan hal ni... but still Malaysia Is Malaysia...

pikir la sket... bersentuhan tangan anatara lelaki dan perempuan yang bukan muhrim itu harommm... so.. kenape skang ni ade lagi lakonan sebegini???? yang duk pegang pegang peluk2 tu takpe la.. lantakla korang sebeb tu korang tak buat kat dalam masjid (amboih sedap je aku menghalalkan yang harom).. tak.. memang harom.. but korang nak buat camane kan>?? hihi..


gambar ni selingan je.. dieorg ni takpe la betol2 punye yang masalhnye babak Akad Nikah lam movie n Drama tu

"saye hanya lakonkan watak saye sebaik mungkin" katenye si artis pompuan yang etika pemakaian nye selalu di censorkan oleh kamera... ye la...

nanti lam kubur nanti Malaikat tak tanye.. "Eh time awak pegang Remy Mamak dulu awak belakon kan??" tak sempat ko nak jawab dah habis da ko kene siksa.. haha

thats why la bahyenye duk lam industri ni... suem org memerhati.. Jage Jage katenye Kiah Propa..

bende cam ni patutnye tak berlaku di sebuah negara yang beragama Islam sebagai agama Rasmi yang termaktub dalam Perlembagaan Malaysia.. so kenape masih ade?? cu pikiaq sket.. aduhh kluaq loghat Kedah nie...

tajuk cerita kemain la "Aku Pinang Di Kau Dengan  Bismillah" la .. "aku Terima Nikahnya" la.. sume same je...

yang parah lagi kalau yang lakonkan Watak Tok Kadi tu Tok Kadi betol... hah.. parah la nak menjawab nye dlm kubur esok.. kan??? so right now is the right moment to change... biaq la JuPe seksi duk kate yang Drama Malaysia ni hampehh la ape la asalkan tak jadi cam Drama Indon..

kamera fokus kat muke dal seminit.. pastu fokus n zoom je keje die.. then Bersambung... itu ke Julia Perez kate drama indon best??? ahahha (ase macam Zed Zaidi plak)

saye ni bukanla Presiden Seniman ke hape but... bende camni patut dihentikan... this ios not a right way to do it...

Upacara pembatalan air sembahyang sekarang ini sebenarnye mengikut Ustaz Zahar Idrus dah di lebih lebihkan.. dpean org ramai la nak cium dahi.. depan org ramai la nak cium mulot.. please.. have some dignity people...




No comments:

Post a Comment

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Blogies List

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers