expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, 11 February 2013

Bukit Keluang Wait 4 Me

Assalamualaikum..

Hurm InsyaAllah esok kalau takde Aral Melintang.. boleh la Qi sekeluarga pergi berkelah kat tepi Pnatai Bukit Keluang..

Pernah pegi Bukit Keluang?? yup.....Pantai ni terletak kat Negeri Terengganu.. so kiteorang akan merentas Negeri Kelantan untuk pergi ke negeri jirannya yang sangat akrab ini.. hihi

Tempat ni memang cantik .. air laut yang biru.. Bukit yang Tough.. hahaha ... pasir yang gebu .. and batu yang menyakitkan kaki lam pantai tu.. huhu

actually da banyak kali Qi n family spend time kat sini... selalu nye pergi lepas Raya Aidilfitri.. sebab time tu lah sume family balik kampung and leh gather ramai2.. hihi

So kaalu pegi sini mesti tak lepaskan peluang tuk naik ke pondok yang tertinggi seperti kat bawah gambar ni.. tapi skang rasenye da runtuh kott.. ntah la.. last time rasenye da rosak.. huhu sayang kan..

ni plak Gua yang ade kat tepi Pantai Bukit Keluang... sellau nye kat muka pintu Gua ni la kiteorg akan hampar tikar and have a BBQ.. heheh... sebab ape.. annti sennag nak tukar baju yag basah lepas mandi kat pantai... huhu.. so takde la orang leh nampak... ahhah.. (kalau kelawar nampak buat derk je)..



ni plak gambar batu yang seringkali mencederakan kaki sesiapa sahaja yang bermai air kat area ni.. hihi.. pedih w.. luka kene air masin.. perfect blend.. ahhaha.... kerang suka duk bertapak kat sini.. so die jadi tajam n dangerous..


jambatan kayu ni sangat cantik ... but bile dah kene hujan panas hujan panas n kene angin pantai plak.. so proses pereputan nye amat lah cepat... hope pergi esok.. jambatan ni dah cantik balik.. hope pihak Pelancongan Negeri terengganu pelihara lah kawasan rekreasi dan pelancongan yang cantik gile ni..


so harap nye sume akan selamat.. wait for my pic going there....

family gathering sebenarnya matlah perlu.. bukan ape.. untuk mengeratkan kembali hubungan kekeluargaan.. tuntutan kerja yang amat menjerihkan kadang kala mengakibatkan ibu bapa mengabaikan tanggungjawab mereka kepada anak anak untuk meluangkan masa..

so time cuti sebeginilah kite boleh ambik peluang untuk bersama sama keluarga tercinta... lapang kan minda dengan melihat setiap keindahan ciptaan Allah SWT .. InsyaAllah.. hubungan keluarga akan amkain erat dan memberi kan kebahagian yang berkekalan..
'
kita melihat sekarang in.. masalah gejala sosial dalam kalangan remaja.. sume ini berpunca daripada mana??? mereka kekurangan belaian kasih sayang daripada ibu bapa dan keluarga dan seterusnya mereka mencari mereka yang sanggup mencurahkan kasih sayang kepada mereka.. start from here lah masalah Buang Bayi n so many more lahir...

so.... PARENT>> SPEND YOUR TIME WITH YOUR KID.....

No comments:

Post a Comment

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Blogies List

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers