Posts

Showing posts from May, 2014

Banana Boat at Pantai Irama

Assalamualaikum
Semalam sedang saya asyik membalas komen dari kawan-kawan pada setiap pos status di laman maya Facebook tetibe terdengar satu bunyi menandakan masuknya satu chat yang dihantar oleh kawan saya.. (penipu Facebook chat mane ade bunyi dah skang ni)..
“Amin.. nak gi Pantai bachok tak esok, ajak Hafiz sekali” yang dihantar oleh Sue seorang kawan saye..
 tujuannya nak ajak saya pergi Pantai coz nak celebratekan birthday party seorang rakan saya yang Nadia namanye.. (bestkan ade kawan buat surprise birthday party.. never had that + _+)
So saya pon bersetuju je lash khabarnya diorang nak main Banana Boat sekali which is a total new thing yang ade kat Pantai Irama Bachok ni.. bawak lah baju coz maybe we are going to be wet sebab niatnye nak mandi pantai sekali..
Sampailah kenderaan untuk fetch saya.. terus pergi ke Pantai Irama Bachok coz memang kiteorang dah lewat pon actually.. huhu Sue memang seorang yang suka n pandai buat kek.. (ade bezanya suka dan pandai dan suka dan tid…

PICNIC TIME with BestBoys

Image
Assalamualaikum..

where do we stop????  nampak bebenor yang entri ni sequel kepada entri seblumnya.. kihkihkh... anyway.. You Only Live Once.. so do anything you want.. (jangan langgar syarak sudah)

yup.. saye terbangun dari tidur selepas Asar (jangan tiru aksi ini dirumah) dan mendapati 4 orang kawan lelaki saye tercegat depan rumah just like wanting something from me..

Whatsupp guys (bukan dialog sebenar).. dieorang pon cakap yang dieorang nak bincang pasal PICNIC esok yang dijadualkan mengambil tempat di Jeram Linang. Anyway i never been to Jeram Linang before and i thought that this place must be extremely beautiful because name die pon dah bunyi cam berlinang-linang gitu... they said that they've bought all the ingredient for BARABICU (BBQ) and they want me to Flavor the chicken..

HUGE NO TO THEM because i clearly think that Farhan is the one who settled all those thing and i was totally exhausted because since yesterday i've been helping my mother with all the foods.. We…

Majlis Akikah

Image
Assalamualaikum..

Yup nak buat jurnal skit start hari Jumaat Boleh tak?? mestilah boleh because this is my blog wakakkaa..

so Jumaat... Hurmmm recall Amin.. what did you do?? Hurm firstly wake up.. (yeahh still alive) and then Mandi.. Mandi berniat tau.. niat ape?? niat mandi sunat Jumaat la.. hahahaha.. jangan niat lain plak .. mentang2 la semalam malam sunat.. but Im single.. not yet married so no activities need to be done on that night.. hahahahaha

Actually Mak saya buat makan-makan kat rumah sempena majlis Akikah my niece named Sharifah Az-Zahra. So buat la gulai kambing, dalca kambing and also Ayam goreng resipi Fatin Nadia (sape tuhh) she's my sister la..


yang baju cheongsam putih duduk cam samseng itulah Sharifah Az Zahra...

hurm agak ramai yang hadir memeriahkan majlis and for the morning time pak-pak lebai datang kiteorang buat la solat hajat.. mintak dimurahkan rezeki dan sentiasa dicurahkan rahmat. rahmat apa? Rahmat Ekamatra?? of course la tak. mintak Rahmat yang elok…