expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, 21 September 2012

Why Fashion is My Passion??

I don't even know why. Its naturally from my heart. When I see something outrageous I will stop and think that it was mine.

Do a little sketching on clothes for Menswear and also Ladies. Waiting for the moment to make it as real.

My collection will be named as Q.D and it will be in line with Gucci, Prada, Burberry and Calvin Klein.

hope so.. InsyaAllah..

Thursday, 20 September 2012

PENGALAMAN PERTAMA..

weyh.. ni bukan blog lucah la.. gini nak cite satu pengalaman ayng amat melucukan yang juga cukup menunjukkan betapa tidak matangnye saye..

cite ni bermula since i was in primary school..

musim raya.. mungkin saye darjah 6 kot time tu.. (muda agi lorgh)... semua ahli keluarga balikik ke kampung that is my home.. so nak buat ape ntah time tu...

mak saye pon suruh la saye pergi ambik serai.,..(lemon grass)... hurm sye pon dengan konfiden nye berjalan ke kebun milik datuk saye...

ha tu pon kau serai.. jangan lari aku nak potong kau.. hehehe monolog la plak..

so saye pon potong la serai tu... lenggang lenggok balik ke rumah..

ni mak serai... orang laen sume tengok je kat saye..within a second.. dieorng tertawakan saye.. saye ni bingung tahap maksima dah...

mak betol la ni serai kan?? saye tanye mak saye.. memang la serai tapi org tak ambik daun serai... orang ambik batang die.. dekat akar tu..

hahaha.. baru lah saye tahu kenape dieorg gelak kat saye...

hurm since saye dpt satu pengajaran yng tidak formal yang mungkin berguna untuk masa hadapan... hehhe

ade ke patot???? serai serai.. dah la ko tu tajam.. so slepas tu saye pon pegi la ambik balik serai tu.. kali ni ngan kakak saye plak.. sebab takut terambil bende lain plak... hehe



MY FAVORITE ARTIST.. YUNA






























DETECTIVE CONAN..

hurm komik ni memnag kgemaran saya since saye in primary school lagi.. cite die mmg best... but now when it comes in drama .. i prefer to watch it more than read it..

camni nak cite satu penaglaman lucu... saye ni mmg pengumpul buku conan dri dulu lagi..(not now)..
so satu hari tu otw nak pegi skolah.. saye teringin la nak bawak buku conan.. leh jugak bace atas motor...

abg saye yang selalu hantar saye ke sekolah.. so nak dijadikan cerita.. time conan nak selesaikan kes tu... boleh plak abg saye ni terbalik motor..

accident bukan ape.. ade la sorang makhluk ni.. die brake kat tengah jalan n trus masuk USM without giving any signal.. abg saye pon terlanggar la.. so habis la berkecai motor kapcai tu..

hurm saye takde la parah sangat just luka skit bawah dagu... yg lucunye.. lepas je rebah ke jalan raya.. saye trus merangkak pergi ambik bku Conan tu.. hehe sepat agi bace skit..

tak amik cuti pon hari tu cedera ringan je.. but seriously i said.. hari tu mmg bad day for me.. dah la accident.. pastu buku Conan tu plak kene rampas kat cikgu.. hurm this is what we called Double Trouble...

still parut kat bawah dagu ni ade.. hehe mmg tak rasional langsung tindakan saye tu.. saye pon tak terpikir kenape saye buat semua tu??? hurm is it true kalau saye cakap yang sume ni salah Conan??

hahah memng salah la.. coz sume tu keje Allah.. dan ditetapkan cenggitu.. not to blame Conan for being to exciting... haha


A WEEK PASSED BY

YEAH truthful scan ... a week had passed by.. a really great week.. know why i am saying like that>>??

ye lah minggu ni ialah secara officialnye minggu selepas exam.. so time cenggini lah cikgu akan bagi markah untuk subjek2 during exam haritu..

so ade good news and also bad new.. you wanna hear which one first?? mane2 pom boleh lah.. bende dah termaktub nak ubah macam mane kan??

so cenggini cite die./. yang bad news nye.. saye still dapat GL for Addmath.. GL tu maknenye Gajah Liar... (takkanlah)... yup you right.. its not the truth..

so the truth is.. GL tu maksudnye adik kakak.. ialah.. Gagal Lulus.. its mean failed but have a possibility to pass..

ok lah enough with bad news.. let move on something good.. this story is not a sad story la.. the fairy do come in.. here.. the golden dust is appear.. shing shing shing.. flowing in the air..

"wahai Qi Diey.. dont be sad, you will have a good result in your learning... , she then swing up her wand and  a slip appear on my hand.. its stated that i managed to got 6 A's is this Trial SPM.. wohoo.. but its still can be improved..

i was really thankful.. ye la.. without HIS permission this thing is not gonna happen.. Alhamdulillah...

subjek yang dapat A ialah... jeng jeng jeng.. tada... mendahului senarai... Bahasa Melayu (A-), Bahasa Inggeris (A), Bahasa Peranchis( tipu je), hehe sorry I'll try to be more serious.. next is Pendidikan Agama Islam (A), Sejarah (A), Mathematics (A), and also Biology(A)... heheh

yang laen dapat seekor Cacing+ for Chenmistry and seekor Badak+ for Physics.. hurm.. I promised that I'll work harder to make it better... you are the witness...

ok la.. i think thats all my luahan hati pengarang jiwa luahan rasa gubahan sempurna daripada saya untuk masa ini.. anyway thanks for reading... muahh .. love u all.. babai..bye..

Thursday, 13 September 2012

KENAPE SAYE MINAT YUNA???

Yuna.. ala perempuan Malaysia yang banyak lagu omputih tu.. takkan tak kenal kot....

mesti la kenal kan.. Yuna kan dah famous skarang tambah2 bile dah sign contract ngan Fader LaBEL kat USA nuh..

yuna ni memang best suara die.. so silky.. lame2 denga lagu die rase cam ringan sangat kepala coz music die memang light n merelaxkan... omaigodd..

first of all yuna telah menaikkan nama negara kita yang harmoni lagi aman iaitu Malaysia.. secondly.. yuna telah meninggikan martabat bahasa melayu di seantero dunia..

kalau awak semua boleh tengok kat facebokk banyak gile mat salleh yang menyanyi lagu yuna dalam bahasa melayu... that proved that yuna ni memang boleh jadi ikon untuk Malaysia...

penampilan yuna yang bertudung n menutup aurat.. ni menunjukkan bahawa die bangga mengikut perintah ALLAH n yang pentingnye.. die telah menjadi trendsetter untuk ramai ramai remaja perempuan di Malaysia untuk menutup aurat..
'
anyway.. saye harap Yuna akan terus sukses dalam memacu anam di peringkat global..
saye ni memang suke perempuan jenis bertudung n solehah... tambah2 yang bijak berfashion.. omaigodd.. so my taste...

fashion tudung skarang ni memang amat mengejutkan.. yang freehair pon ramai dah bertudung coz pakai tudung nampak lagi cantik... 

kalau freehair.. nak kaler rambut warna merah ke kuning ke.. sah-sah kene marah ngan mak ayah kan.. but with tudung.. u nak pakai kaler ape pon boleh... sebab tudung skarang ni sekali tengok sebijik cam rambut..

flowing die memnag cun... yang paling penting.. awak akan nampak lebih ayu dan secara tidak langsung.. awak tidak menambahkan dosa org lain..

ye la.. contoh la.. sorang laki ni pergi shopping mall then naik eskelator pompuan tak pakai tuudng dok kat depan die.. hurm so statistik dosa die pon meningkat...

so pesanan saye kat sini ialah.. silge rambut awak yang tak syampu 4 hari tu.. jangan nak tayang kat org k.. kang nanti ade plak kes masuk rambut lam lobang hidung.. eyeww... hehhe

KENAPA SAYE MINAT POLITIK???

entah kenapa saye dilahirkan dengan satu perasaan yang sangat pelik... saye ni boleh dikategorikan sebagai budak mentah yang minat bercakap bab politik dalam negara... hurm untuk pelajar yang sebya dengan saya.. mereka tak pernah ade rase ingin tahu dalam perkembangan politik di dalam negara but different with me.. i'm so excited to talk about political issues in my beloved countries Malaysia.

for one second in my life.. i wanted to be a politician.. but its still blurr and fading slowly.. i have to remember.. being a politician, we have to embrace the spirit of sincerity and loyalty. if we have all those values in ourself.. we will be a great human being and loved by meny people..

i think that all my weird passion and for this PRU13 that is another big election.. i really hope the rulers selected is the people among the best... like people always says "May best men Win.." tak gitu>???

really hope Malaysia will be a better place to live.. LOVE U MALAYSIA

Wednesday, 12 September 2012

EXAMMM OVERRR!!!

what a great thing to say... yeahhh exam dah habis...

stakat ni dah dapat tahu result for most of the subject... PAI dapat A, BM pon A, BI pon A, SEJ pon A.. hurm yang lain tak tahu lagi...

anyway banyak2 yang menggembirakan.. ade jugak yang meng'sadis'kan huhu... saye dapat 27 je untuk ADDITIONAL MATHEMATIC... huhuhu.. rase nak naik tingkat 4 n terjun bangunan.. hehehe

hope saye dapat buat lagui baik untuk real SPM.. insyaALLAH..

ok lah sekian lame saye tak update blog nih.. saye ucapkan bebanyak terima kasih kepada viewer daripada RUSSIA yang tak jemu2 membaca coretan hidup saye.. anyway nak tanye.. PAHAM KE BAHSA MELAYU???? heheh

maklumlah blog saye banyak post in Melayu.. and several in English... hope awak can adapt yourself la k...

LEARN BM... its a beautiful language.. 

Friday, 7 September 2012

ESOK RAYA

esok ade majlis raya n merdeka kat skolah... actually saya nak pakai baju purple sebab ramai yanf request ...

but after have a discussion with my besties.. we all decided to wear white Baju Melayu tomorrow... hihi

so watchout ladies Putera Bunians will coming... hehhe... hope it will be awesome...

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers