expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, 28 March 2012

BALIK LEWAT...

 so hari ni my life going so well... time BI tadi dah ramai Group present... ade yang buat group discussion .. ade jugak buat forum... ade jugak yang buat dialog... hurm markah yang diberikan pon boleh tahan la..

so for the next lesson mean that my turn group... wish we can perform the theater smoothly...

being a BIG OLD OAK TREE and also THE PRINCE does not make me busy at all.. just have to make my own script spontaneously ... hehe...

my life is totally in dilemma right now.... nak bergiat aktif lagi ke tak ek..??? tolong bagi cadangan boleh tak???? hurm... please choose the best choice for me... i think i'm "over-active"...





Tuesday, 27 March 2012

HUHHH... SO BUSY...

humph... banyaknye nak kene buat .... firstly esok teater for BI oral test... then kawan suh join PERTANDINGAN MEMBALAS PANTUN... ok lah.. walaupun saye tak pandai sangat tapi nak jugak join... tetibe plak datang sorang cikgu suh saya masuk PERTANDINGAN FORUM plak... humph...

sebenarnya saya ni sepatutnya pergi PERKHEMAHAN PERDANA PKBM tapi dah banyak sangat aktiviti kokurikulum takut takleh nak fokus on akademik plak.. so saye tanye teacher tu n teacher ni... n also my caring friends.. they advise me not to go there..

so i make up my decision n taknak pegi kem tu...

lam mase 3 minggu lepas ade satu PERTANDINGAN NAYNYIAN LAGU ASLI yang ade seorang cikgu ni suruh saye join... masalahnya.. lagu asli tu payah sangat... lagu PATAH HATI kot...

humph... tak lupa juga satu lagi program yang kawan saye suruh join that is PERTANDINGAN DRAMA SEBABAK... ianya berteraskan satu peribahasa dan kiteorg telah tetapkan tajuk peribahasa kita iaitu KACANG LUPAKAN KULIT....

humph hope sume bende ni boleh di jalankan dengan baik dan maybe InsyaAllah menang la..

memang la kalau nak masuk tu suke2 je but alang alang dah masuk so.. nak la menang kan??? tak gitu... korang pon pastinya penah lalui semua ini sebelum ini kan???

Sunday, 25 March 2012

THEATER TRAINING...

to complete my oral test for SPM this year .. me and my group decided to make a theater on title FAIRYTALE..

so i'm hold a character of Big Oak Tree... and also The Handsome Prince...

heheh... its totally good and we have figure it out the script and all of the things needed to make a show....



Happy Birthday... to ME!

Chipmunks - Happy Birthday to You!!!

Najwa Latif - Kosong Lirik

Saturday, 24 March 2012

PERGI KEM AND CELEBRATE BIRTHDAY

on 21 till 23 last week .. saya pergi kem kepimpinan dekat one of the beautiful beach kat Bachok kelantan ni... so the kem goes so well and its so... huh hard to say la... on the second day 22 march that is my birthday.. bangun pagi kat kem tu terkejut bila kawan-kawan saya sume wish happy birthday.... huh terlupa plak hari tu birthday saye.... penat sangat ngan kem sebelum tu....

sume org kat kem tu sambut birthday saya malam tu ngan makan BBQ... heheh.. so happy...

anyway kem ni si\o... ntah la nak kate ape...

hehhe anyway its fun...

Tuesday, 20 March 2012

so happy...

yesterday ade pertandingan bahas.. then our group could make it to final and win the second place... huhu.. sangat seronok apabila kiteorng menang peringkat awal then kiteorg lawan pulak sekolah Ahmad maher.. tapi kiteorg jugak memang

actually kiteorg mati2 ingat kiteorg dah kalh sebab kene bidas dengan sedahsyat2 nye.. hehhe kiteorg time tunggu keputusan  sampai ternyanyi2... nak katakan dah bersedia nak kalah.. tapi mng jugak.. ingat kan dah nak balik umah sebb penat sangat

 then kiteorg lawan ngan sekolah pc 1 n menang jugak.. kite org dpt tajuk kerajaan straight hinggalah ke peringkat final dapat tajuk pembangkang... lawan pc 2 ... huih memang hampir22 kalah terok tapi sempat diselamatkan... anyway happpy sangat wealaupun sekadar NAib juara...

this is really 2 a great experiences..

Saturday, 17 March 2012

hey all of you!!

it was a tired day.. after this i will go back home and try to remember the text for tommorow debate competition...

actually there a bowling training today but i skip it because i feel so exhausted and tired..

u know what.. it is so busy now... study in this high school just like sitting in a University..

anyway really hope that i can make it properly tomorrow and if God willing.. my group will win the competition( InsyaAllah).. so you there.. please pray for our best to win the competition tomorrow...

that is all i can say for this moment and i would like to thank all of you for viewing my blog.. i know it is not fun-tastic but... here is myself... 

Monday, 12 March 2012

salam.. lame dah tak update blog ni kan.. biarlah bukan ade followers pon tapi saya tetap nak update jugak...

 so skarang ni cuti skolah... ade 4 hari lagi untuk buka sekolah semula.. gud info is... ari isnin tu ade pertandingan bahas ala parlimen peringkat sekolah.. hope can make it properly

Wednesday, 7 March 2012

Yuna - Terukir Di Bintang

huhuhu... sedeynye... exam Biology n Addmath ari ni susah nak mam***.. huhuhu... addmath jawab sampai nak pecah kepale..... humph memang seriously target 2markah je tuk addmath.. tu pon tak pasti leh capai target tau tak.. hehehe.... just asking to Allah to make it  better..

esok exam Kimia n MAthematic... hopefully senang la.. tanak da jadi macam ari ni... sikit lagi nak gil* dibuatnya.... huu,....

Monday, 5 March 2012

paper PHysics pon leh la jawab ari ni.. sume yang dah ulangkaji kuar .. seb baek sangat2... hurm hari ni.. one of my friends ayah dia meninggal.. so jomlah sedekahkan ALFATIHAH untuk ayah kawan saya tu... semoga arwah ayah kawan saya tu ditempatkan disisi orang2 yang beriman.... amin...

esok exam Addmath n Biology... i love Bio so much but.. Addmath saye selalu fail... hopefully leh buat leklok la kali ni.. tanak da fail addmath.. buat malu muke je kan??? lau orang laen boleh buat .. nape saya tak boleh kan????... doakan saya semoga leh jawab addm,ath n bio dengan tenang k...

jap agi lepas abis skolah ade perjumpaan pengawas n mkt.. nak uruskan bayaran untuk KEM kepimipinan tu... RM 40 bayarannya.. semalam saya takj tau sangat nak ambik kat mane duit tu... but when i asked to my brother... he said that.. knape mintak skit sangat mintak la seratus terus... heheheh cheh.. ingatkan nak bagi seratus betol.. tengok2 cukup2 patplohringgit... hampeh... anyway.. really thank to him so much... he is  my beloved brother...

semalam family gathering then pegi la beli satay... nak 100 cucuk.. alih2 balik umah bilang2 cume 60 cucuk je die bagi.. then pegi balik tanye kat die.. upenye die tersalah kire... then kiteorg sume pon makanlah satay tu sampai kenyang gile.... tertido awal semalam sebab kenyang sangat... Physics pon tk sempat nak bace... seb baek leh jawab tadi.. ni actually tak abis mase exam physics agi tapi saye antar paper n kuar awal.. nak surf internet kat ICT skolah...

so i got to go now... having this blog make me more happy.. biarlah takde sape nak bace pown at least saye nak jugak cerita sebabbni la satu satunya medium untuk saye berkongsi pengalaman dan cerita... so bye.. see u next time....

muahhh love u all..

Sunday, 4 March 2012

semalam paper BI so awesome... ari ni paper PAi pon best jugak... seb baek la leh jawab ngan tenang .. heheh (tenang la sangat).. really hope dapat sume A pekse ni... esok exam physic... hope mudah je... nak A jugak...
doakan saye k...

Saturday, 3 March 2012

huhu.. sedeynye pagi hari lagi ari ni kene kaunselling ngan cikgu disiplin... bukan masalah saye pom.. saye ni budak baik.. ni masalah kawan saye yang nak kapel tapi tak pandai.. saye ni jadi tempayan habis bende dicurahkan...

huih.. nasib baek masalah ni dah selesai.. dua2 pihak pon okey... len kali tanak dah jadi penasihat kat diorang ni..... kalah penasihat British saya ni...

 paper BI start jap agi.. hopefully can make successfully... masuk ape ah agaknye??? emm... no preparation at all.. just tawakkal kepada Allah SWT...

Friday, 2 March 2012

21-23 ai bulan ni ade kem pengawas and briged cyber... setiap kumpulan ade 15 org ahli.. setiap ahli kumpulan kene bawak periuk , kuali, senduk, bawang, gula dan sewaktu dengannya..

kem ni kene masak sendiri... huish agaknye macam mane lah rase masakan budak2 ni...

hope kem ni awesome
esok skolah ganti.. ari sabtu pon nak kene skolah.. penat la.. ari ahad tu ade exam tak ah?? first day exam ari khamis ari tu memang greta.. paper bm ok je paper sejarah susah tapi da banyak buat revision ngan member so saya rasa A tu dalam genggaman la kot... Doakan saya supaya dapat result yang cemerlang exam ni...
Saya hanyalah seorang remaja yang serba kekurangan.. saya rasa hidup ni amat singkat dan penuh bermakna.. disinilah tempat saya ingin meluahkan segala pengalaman diri saya..

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Blogies List

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers