expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, 19 May 2013

Shah Alam Here I Come

Assalamualaikum

Hurm hari ni baru lah dapat Tahu kat UiTM campus mane saye dicampakkan.. hurm.. ITS SHAH ALAM..

heheh I was so glad with this Fate .. Thanks Allah.. seb baek lahh tak dapat kat mane mane cerok Malaysia ni.. hehe

So cite nye cenggini..  I have no connection at home.. so datang lah kat satu Cyber Cafe kat Bandar Kubang Kerian Ni.. hurm.. tunggu punye tunggu saye pon bukak lah laman web UITM kul 11.58 am..

hampehhh masih blom valid lagi... so tunggu lagi .. sambil dengar lagu Yuna.. hehhe tengok jam dah kul 12.07 pm.. hurm.. dengan pantas masuk balik web page UITM.. and hasilnye.. takleh jugakk.. mungkin ramai kott duk serbu UITM punye page.. huhu

saye pon frustrated and berjalan lah dengan penuh kesedihan.. hehehe.. (mood HUJAN LAM HATI)

datang lah kat LADEN CAFE ni... online buat sekian lame.. and skang ponn masih blomm balik.. InsyaAllah lau takde aral melintang jap agi nak gi amakn Maggie SUP.. hehe jangan Jelaous uolss.. hehehe

hurm kawan saye tolong checkkan .. saye dapat kat Shah Alam.. but I  insisted to open by my own.. so here is it.. kul 3.18 pm tadi baru sahkan tawaran.. hehawkk.. Thanks to Allah the Almighty for this Opportunity..

hurm InsyaAllah this 2nd of June I will register at KOLEJ PERINDU UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA UITM SHAH ALAM..



hurm sape yang dapat tempat same tu see you there Okay.. hehehe kite jadi kawan baik nakk?? heheh

LUFF YA>.. heheh Alhamdulillah.. I Hope this place will be a good place for me coz I believed that Allah fated everything goods for the believers... MUAH MUAH..

Chiaoo dulu... Assalamualikum.. Wa billahi Taufiq wal Hidayah..

Friday, 17 May 2013

UPU Result Is Here..

Assalamualaikum..

Salam Jumaat Semua.. di petang Jumaat yang penuh baraqah ni saya panjatkan kesyukuran kepada Ilahi kerana telah memberikan saye peluang untuk terus hidup di bumi ini dan masih mampu menghirup udara dan masih mampu.. aikkk ni dah macam lebihh je..

Camni cite yang sebenarnya... semalam ketika saya masih tak tahu apa2.. Seorang kawan saya yang bernama Syafiq Vegito bin Dragon Ball telah memaklumkan kepada saya yang Result UPU akan keluar esok which is hari ni.. huhu...

saye ni punye lah Clumsy.. tarikh2 penting cenggini mane ade nak ambik tahu.. Lau org tanye pon jawab

"Tunggu UPU.. Minggu Depan Tahu.. die Kelaur Minggu Ketiga Bulan MEI"

tu je saye tahu jawab.. upenye hari ni lah Minggu Depan Yang Dimaksudkan.. huhu

and tadi.. sebelum pergi solat Jumaat. hurm tengok jam dah kul 12.04 minit.. so why not we try mehh.. so try lah.. bukak Ngna Google Chrome.. huh... memang slow bin Siput sedut.. Mozilla pon same.. last last pakai ape??? Kuat SKIT cakap>> ha pandai pon.. Internet Explorer.. huhu

actually sian kat IE.. time2 cengginilah baru die nak l;aku.. bukan ape.. saye mmg tak minat Browse nagn IE ni.. ntah la.. cam rase 40 minutes ago je.. heheh ("alahh dulu pon kau pakai aku jugak" kata IE kepada saye)

so bile dah key In kan No. IC saye tu.. dup dup dup dup.. taaaddaaaaa...

TAHNIAH.. Amin Rashidi Bin Kuswadinata..(bukan Nama Sebenar).. Anda Telah Layak Untuk bal bla bla..

hah Tengok Sendiri lahh..




YUP.. dengan Izin Allah SWT,.. saye diterima masuk ke UiTM untuk Program Asasi.. lam Course ape?? Undang Undang lahhh.. hehe

ingat tak yang saye cita pasal tak pasti ape cita2 saye..hurm .. finally dapat jugak ape yang berkenan di hati.. which is Lawyer.. ni sume hasil Nasihat from Cikgu Radziah Abdullah.. die kate saye lebih sesuai jadi Lawyer.. sebab time tu saye baru lepas btanding Debat,..

Kawan saye pon minat Law. Amalin Aishah name die.. walaupon die tak dapat UPU tapi peluang di masih cerah.. sama ada Matrikulasi ataupon KUIM untuk course Undanng Undang Jugak.. hehe
*STUDY HARD STUDY SMART yaww

http://amalinpunyestory.blogspot.com/2013/05/upu-dah-keluarjeng-jeng-jengtahniah.html

hurm so.. UiTM campus mane masih menjadi tanda tanya.. hurm thinking about taking LAW study at UiTM reminds me of YUNA..

hehe YUNA pon amek LAW kat UiTM uolss.. hehhe..

yupp thats all.. hurm.. I think ade lagi larghh kott.. Hurm InsyaALlah.. hari Ahad depan nak pegi skolah.. nak jumpe Cikguss yang disayangi... huhu..

and Hari Selase InsyaALlah.. nak gi ... hurm hurm hurmm.. JERAM PASU lagi.. hehehe bukan ape.. hari tu pegi tak plan ngan sempurna n ramai friends yg tak diajak.. so diorang agak terase lah.. so kali ni kite gi ramai ramai.. hehe



actually sume ni dibincangkan time kiteorg JOGGING kat Universiti Sains Malaysia Kota Bharu... heheh

JOGGING lahh sangat.. wadahal.. (sepupu kepade Padahal).. just jalan jalan lam semak samun je.. skit lagi nak kene panah kat Akak tu.. huhu...

k thats All.. Assalamualaikum...


Thursday, 16 May 2013

Kaaba At Mecca

Assalamualaikum

Berikut 15 perkara merupakan keajaipan yang kurang diketahui ramai tentang struktur Kaabah dari sudut sains : 

1. Mekah adalah kawasan yang mempunyai graviti paling stabil. 

2. Tekanan gravitinya tinggi, dan di situlah berpusatnya bunyi-bunyian yang membina yang tidak boleh didengar oleh telinga. 

3. tekanan graviti yang tinggi memberi kesan langsung kepada sistem imun badan untuk bertindak sebagai pertahanan daripada segala serangan penyakit. 

4. graviti tinggi = elektron ion negatif yang berkumpul di situ tinggi. 

5. Apa yang diniatkan di hati adalah gema yang tidak boleh didengar tetapi boleh dikesan frekuensinya. Pengaruh elektron menyebabkan kekuatan dalaman.kembali tinggi, penuh bersemangat untuk melakukan ibadat, tidak ada sifat putus asa, mahu terus hidup, penyerahan diri sepenuhnya kepada Allah. 

6. Gelombang radio tidak boleh mengesan kedudukan Kaabah. 

7. Malah teknologi satelit pun tidak boleh meneropong apa yang ada di dalam Kaabah. Frekuensi radio tidak mungkin dapat membaca apa-apa yang ada di dalam Kaabah kerana tekanan graviti yang tinggi. 

8. Tempat yang paling tinggi tekanan gravitinya, mempunyai kandungan garam dan aliran anak sungai di bawah tanah yang banyak. Sebab itulah jika bersembahyang di Masjidilharam walaupun di tempat yang terbuka tanpa bumbung masih terasa sejuk. 

9. Kaabah bukan sekadar bangunan hitam empat persegi tetapi satu tempat yang ajaib kerana di situ pemusatan tenaga, graviti, zon magnetisme sifar dan tempat yang paling dirahmati. 

10. Tidur dengan posisi menghadap Kaabah secara automatik otak tengah akan terangsang sangat aktif hingga tulang belakang dan menghasilkan sel darah. 

11. Pergerakan mengelilingi Kaabah arah lawan jam memberikan tenaga hayat secara semula jadi daripada alam semesta. semua yang ada di alam ini bergerak mengikut lawan jam, Allah telah tentukan hukumnya begitu. 

12. Peredaran darah atau apa saja di dalam tubuh manusia mengikut lawan jam. Justeru dengan mengelilingi Kaabah mengikut lawan jam, bermakna peredaran darah di dalam badan meningkat dan sudah tentunya akan menambahkan tenaga. Sebab itulah orang yang berada di Mekah sentiasa bertenaga, sihat dan panjang umur. 

13. Manakala bilangan tujuh itu adalah simbolik kepada tidak terhingga banyaknya. Angka tujuh itu membawa maksud tidak terhad atau terlalu banyak. Dengan melakukan tujuh kali pusingan sebenarnya kita mendapat ibadat yang tidak terhad jumlahnya. 

14. Larangan memakai topi, songkok atau menutup kepala kerana rambut dan bulu roma (lelaki) adalah ibarat antena untuk menerima gelombang yang baik yang dipancarkan terus dari Kaabah. Sebab itu lah selepas melakukan haji kita seperti dilahirkan semula sebagai manusia baru kerana segala yang buruk telah ditarik keluar dan digantikan dengan nur atau cahaya yang baru. 

15. Selepas selesai semua itu barulah bercukur atau tahalul. Tujuannya untuk melepaskan diri daripada pantang larang dalam ihram. Namun rahsia di sebaliknya adalah untuk membersihkan antena atau reseptor kita dari segala kekotoran supaya hanya gelombang yang baik saja akan diterima oleh tubuh.




InsyaAllah.. Im hoping to be there soon... As Soon As Possible.. but everything must be happen with Allah Permission...

Pray For me to be there... Aminnnn....

(ade sesape nak taja saye takk??) hehhe

Sunday, 12 May 2013

JAMUAN yang AWESOME!!

Assalamualaikum

Yup seperti Dijanjikan dan seperti Ditakdirkan (ingat Janji Allah tu Pasti DITEPATI)... hari ni dengan penuh Baraqahnya saye dan kawan kawan telah berjaya menganjurkan sebuah Jamuan Kesyukuran yang Simple abut Full of Joy..

dengan Tema Arab sangattt yang ditetapkan.. Ramai Sangattt yang follow Dress CODE nye.. huhu

so semalam.. when I was like pening2 pikir camane nak sediakan Ayam Bakar.. and how about the transport and so much thing BERBANGKIT... I got an Idea.. To called my Best Friend..

Ikraq namenye.. IKRAQ ternyata tidak mengecewakan saye..  (thats what friend DO right?? )

Ikraq cakap die tanak masuk Opis esok (bapak die punye so agak Bebaslah).. die datang nak tolong saye sediakan Ayam Bakar.. so.. Ikraq tiba lam kul 8.00 pagi (yeke??)..

at that Time I was online Facebook.. so maksudnye tak siap lagi lah nak kluar pi beli Bahan2..



saye siap lam 5 minit then trus menuju ke kereta HiluX yang dipandu Ikraq.. Mak saye pesan suh beli Tempat Bakar Ayam tu sekali.. Kat SALAMKU ke SALAMMU ke.. (takde okay) .. so pergi lah survey ayam Badgetnye RM 50 hinggit.

so jumpe lah satu kedai yang Agak Islamik Penyediaannya.. dan layak diberi GMP.. terletak kat Pasir Hor.. just after the FLYOVER.. Kedai die HIJAU sangattt which is my favorite color.. (termasuk Bab Politik)

harga Ayam Hari ni RM 5.85 sekilo.. so dengan Itu saye Umumkan penurunan Harga Ayam bagi hari esok!! (off topic) *back to real life please!

"Ayam RM 50 dapat berapa?" tanya saye kepade pekerja yang tersenyum manis di Kaunter.. "empat Dik" balasnya..

so pilih2 ayam yang berkenan (tiada kene mengena ngan Institusi pelacuran).. huhu then 4 ekor ayam telah berjaya dipilih



then ajak Ikraq pegi Salamku plak.. sampai je kat Traffic Light depan Salamku.. rupenye Kedai tu masih blom buka MATA lagi.. huhu then pergi lah kami ke MYDIN Kubang Kerian..

Know what?? MYDIN bukak kul 8.30 pagi.. (tepat!!) and saye sampai sane kul 8.20 pagi.. huhu so pegi lah toilet dulu.. Tandas MYDIN Mall memang boleh Puji.. ye lah.. Banglasia kott yang BERSIH 4.0-kan..

then kami pon segera menanti di depan Main Entrance MYDIN.. then pintu diangkat secara Automatik ngan slow cam siput sedut nye.. *sambil nyanyi Lagu NEGARAKU.. huhu then when Pintu dah Lpeas Kepale terus nak serbu masuk. Pak Guard suh tunggu dulu.. biaq pintu habes dibuka sepenuhnya.. Sambil tu tanye pekerja die.. Tempat Pembakar BBQ kat mane.. n they say kat Atas..



so I was the first Customer Today n dapat Baucer RM 3500 (percayelah sangattt)... "SELAMAT DATANG" ucap semua pekerja MYDIN.. chehh macam Masuk HARI HARI la plak..

trus grab a trolley and straight to TINGKAT ATAS.. amek tempat pembakor ayam then turun balik.. nak gi beli serai.. and IKRAQ plak nak buat CHEEZY WEDGES.. so die amek lah UBI Kentang bape kilo ntah yang harganya RM 4.++ .. huhu sape yang kene Kopek Kulit Kentang tu?? saya jugak kan??

huhu.. balik umah trus bersih kan Ayam.. n thanks to Hafiz mazlan too for helping Us.. without YOU that Ayam will never be cleann.. hehawkk

saye plak duk kopek kulit Ubi Kentang tu.. huhu (pisau Pengupas Kulit da la takde).. huhu sabor jela.. (kentang yang gemuk menjadi Kurus bile dah dibuka Baju nye)



then perap ayam ngan resipi Istimewa saye.. (sape nak bagitau) huhu.. sambil tu buat Celupan untuk Kentang tdi.. (Tepung Ayam Goreng KFC and Telur) .. tehn saye pon Gorenglahh sambil ikraq and Hafiz duk abkor ayam..

Amalina pon dtg tolong selepas die amek Macaroni Bakar yang ditempah.. saye masuk bilik Gosok jubah Jap.. SEMUANYA dah Ready and kite org pon bertolak ke SEKOLAH..

Amalin Aishah kelihatan termuncng menanti kiteorg yang lambat niyh.. (banyak kot kene buat).. tehn kiteorg pon start gi amek PA system and so much more.. ramai da datang.. n semuanya tolong set up kan Makanan..



left them for a while to pray Zohor and I prayed that Allah will ease our Day..

sambung balik.. Jemput sema guru (n ade Guru yang terlibat nagn Mesyuarat n so much more)..  so guru2 yg free Pon Datanglah Memeriahkan Majlis.. officially majlis start!

Alhamdulillah makanan sume cukup.. n my friend Siti naik buat Ucapan.. n after That saye plak bleh mengigau pi Nyanyi lagu BECAUSE YOU LOVED ME by Celine Dion tanpa menghafal lirik nye.. n satu hal.. Mic punye speaker kat lain.. Music punye speaker kat tempat lain.. So I was Like SINGING without a tempo.. TONE DEAF is perfect name for me.. huuhuh



then majlis berjalan lancar n finally.. tibalah masa untuk Balik Rumah semua... makanan yang tak habes sumeney ditapau.. buat balik sorg skitt so habes lah sume..

Alhamdulillah for Great Day.. Make things with Sincere.. SURELY God with Help YOU..

InsyaAllah hoping for better Days COMING..

and agak terkilan jugak ngan kawan2 yang tak dapat hadir tanpe Alasan Yang Kukuh.. hurm takpe lahhh.. da org tanak gather sesame da nak buat camne.. huhu *merajuklah Diri..

k la.. Thats All..

Assalamualaikum


Wednesday, 8 May 2013

Invite You All

Assalamualaikum..

Alhamdulillah With Grace from God Allah SWT.. me and my friend Siti Azhani get it done with Flying Colours..

hehawkk.. mula mula saye datang sekolah tu tengok kat Senarai Nama Pelawat.. Siti Azhani is there.. huhu gumbira bin happy lah rase hatii..



then jalan dua tiga Langkah n God fated everything For me.. Siti tengah duk potong Card...

*and bile saye kate Pompuan Potong Card.. Its Include Garis.. Padam Potong and Finally Padam balik.. hehawkkk...

saye pon start lahh tunjuk teknik jimatkan Masa... Potong Je bebanyak.. annti takde cikgu cikgu nak gi banding... Eh Card saye sengetlah Bagai.. hehe..



potong dengan penuh hemah sambil Berselawat ke Atas Junjungan Kita Nabi Muhammad SAW... n tetibe je.. Siap.. (Believe me).. hehawkk

i dun know why im always write hehaawkk now... i dun even know what it mean,.... hak hak..

then jumpe semua Cikgu, Staff, Kakitangan Awam, Kakitangan Perkhidmatan Pembersihan Sekolah. Ahli Jawatankuasa Kantin Sekolah.. n barulah kepada PIHAK ATASAN which Is PENGETUA and His Helpers. .

Anyway thanks to Mr. Principal for giving Us this opportunity to organize a Grand Party Ever.. (InsyaAllah Full With Baraqah)....

hurm.. actually Ramai bebudak Pengawas and Budak Biase mintak nak join.. n Finally Saye pon Okay.. You Can Join.. But Brings Your Own Food. hehawkkk

Hurm Actually kita org dah dapat kelulusan Untuk Buat kat Dewan tok Kenali.. But ade sedikit percanggahan.. so it will be held at Canteen Sekolah.. But According to the Number of Guset In my Holy GuestBook... Canteen Can't Fit these awesome Peoples.. So..., PADANGs is so can Be a PLACE lah..

Love The Green Of The Field.. Tempat dimana saye menitikkan peluh.. main Badminton.. main Bola Keranjang.. Bola Tampar.. Bola Jaring and Bola Bola Api.. (aiyoo)

So This Gathering will be Themed.. " An Evening At Arab Desert " so all the Teachers like.. what do i gonna wear and so much more.. Terserlah Kekiutan semua Cikgu cikgu itusss...



so Pakai jubah and Abaya and Purdah and Brooch Mak datin katenye Kak Fatin Liyana Iolss...

so yang mane takde sume ni takyah la paksa diri nak gi beli.. (but kat Depan sekolah pon ade jual lah.. Cun Melecun Lak tu)..

Bukan ape.. bile lagi si Bebudak lelaki Ni.. ank ade satu pakaian Sunnah nabi SAw and Pompuan nak ade latest fashion Abaya ken.. (Macam Belut Masak Kensomm Gituu)... hak haks..

so InsyaAllah there will be lines of Arabic Songs and Slideshows to be played On This Eventfull Day.. Minus One For Because You Loved Me by Celine Dion is Waiting Datin Elle with smilo...

insyaAllah Im gonna Sing a song From IL DIVO and Celine Dion entitled I BELIEVE IN YOU...

*Lonely the Path you Have Chosen.. A restless Road No Turning Back..
(camane nak buat suara Garau Macam Doraemon ekk? Wait Doraemon Garau Ke??)

whatever.. Janji we all will had Fun.. Owh Lupa Plak... semua Boleh Join Yee.. sebab Pot Luck.. WHAT?? POT LUCK PON TAK TAHU??

Pot Luck Tu Puyuk.. puyuk kena Puyuk?? heheh Periuk lahh.. Periuk Bertuah..

TERJEMAHANNYA "Bawak Makanan Masing Masing Dari Rumah.. and InsyaALlah.. ade sedikit BBQ on that Day... Muhmmad Farhan yang Incharge.. amacam sodapp... (nak Tempah AIS tepp)

Hurm.. InsyaAllah diharapkan Majlis Ini Berjalan dengan Lancor.. degan Baraqah dan Rahmah From The Almighty God ALlah SWT..

InsyaAllah.. see ya soon..

THIS SUNDAY Mehhh.. Its Coming already..





ha Cenggini DRESS CODE.. mampoo??? .. heheh


anyway Ni Gambar lagi time Pi Koya Model Kat Pantai Irama Bachok...


 









Okay.. DONE... lelebih kang ade plak naik menyampahhh.. kenn (tanak cakap pasal Belut dahhh.. ) hek hak...

Assalamualaikum.. Wa Billahi Taufiq Wal Hidayah...



Tuesday, 7 May 2013

WE HAVE UNITE

Assalamualaikum

Kita Telah Menang... Bukan Di Atas Secebis Kertas Yang nanti akan menjadi bahan Bakar Api Neraka.. Kita Telah Menang..

Kita Telah Satukan Hati Hati Kita... Allah Itu Agung.. Allah Itu Maha Kuasa.. Maha Besar..

Allah Takkan UBAH nasib sesuatu Kaum itu Melainkan Mereka Sendiri yang Mengubahnya...

Kita telah UBAh kita Telah lakukan Reformasi Kita Telah Lawan Tetap Lawan IBLIS DAN Syaitansss (ramainye di Malaysia ni)

Kita Akan Menang Di Akhirat.. InsyaAllah.. Alhamdulillah for this Lights..

*You Show The Light That Stop Me Turn To Stone and You Shine It When I'm alone... So I Tell Myself That I'll Be Strong And Dreaming When They're Gone... Coz They Calling Calling Calling Me HOME Calling Calling HOME...

HOME is where We used to live.. Remeber Adam and Eve Use to Stay in.. PARADISE... We wanna Go Back To Our Village...

*Sempurnanya SifatMu .... Tulusnya Hatimu Jujurnya Niatmu Tingginya keSABARanmu..

Alhamdulillah.. Walaupon Pihak Penipu Yang HAROM JADDOH telah Menang dalam keadaan JAHILNYA.. anmun Allah telah beri kita Cahaya dan Baraqahnya.. apabila Hujan Dan Air Mata Membasahi Pipi Tatkala Kelantan KEKAl di bawah pimpinan Ulama'

Saya cukup terharu Apabila Dato' Bentara Setia Tuan Guru Haji Nik Abdul Aziz BIn Nik Mat.. mengundurkan diri.. namun dengan Ajaran Al Quran dan Hadith yang selalu dipentingkan InsyaAllah..

CUCU HULUBALANG SETIA Amin Rashidi Bin Ramli akan Teruskan Perjuangan Atok...

LETS FILL JANNAH>>>



Wardina.. mY GREEN Froggie 


Iktiqaf and Sharing KNOWLEDGES...


UKHWAH FILLAH... Grant Us Your Light and Show Us The Right Way..



MihRabb CINTA... kelass iolssss


F I X I E M I X I E

 

Earthhh...!!



MY GLAMOUR NAME IS QI.. Ni hawww


STAR and IRFAN... Shine Bright Like a DIAMOND



Melawat CIKGUsss.. TODAYYYYY The Word Is There.. Can't You See????

Assalamualaikum.. Wa Billahi Taufiq Wal Hidayah..

Chiaooo Chiaoo.. We Found LOVE In A Hopeless Place




You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers