expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, 6 March 2016

'Bienvenue' Third Semester

Assalamualaikum

alhamdulillah hari ni ade kesempatan sikit nak menaip kat dalam blog berhabuk binti usang nih..

okay syukur kepada Allah sebab dah masuk third semester sarjana muda undang-undang sudah 2 minggu now..

Result sem lepas hurmm. okay.. cukup2 makan.. tapi lulus semua..

hari dapat result saya tengok CONTRACTS II dapat C.. huhuhu rase luluh jantung, rasa nak call madam Jaya Sheela tuk mintak maaf ngan die coz she's beeing so nice to mell and ingat lagi when i go to her office she said.. Dont Worry la Inche Amin.. i know you'll do good..

tu yang buatkan saya rase nak nangis nak mintak maaf ngan die..

pastu bile masuk je new sem rupanya saya discover yang 60% my batch failed contracts II.. huhuhu time tu baru tahu makna bersyukur... tu la..

kita ingat kite dah teruk.. tapi rupenye orang lain lagi teruk ujian Allah..

UiTM ni C- pon dah gagal. so memang kene work hard la.. plus u know how hard law courses are..

tapi semua course pon susah sebenarnya.. bergantung kepada individu lah.. kalau rajin usaha.. inshaaAllah dapat yang selayaknya..

tapi at the end of the day.. kita kene tahu yang kita memang dah berusaha.. memang dah belajar sungguh2.. memang dah fokus dalam kelas.. tapi hubungan dengan Allah tu kita kene jaga.. Allah lah yang menentukan segalanya.. Dia menetapkan every single thing

so bile dah berusaha.. bertawakkal lah kepada Allah.. itu sahaja yang kita mampu lakukan.. solat hajat dalam cuti semester.. sebab kita tahu waktu tu there's no one can help us except Allah.

sem ni jugak masuk rumah baru.. pindah from Kristal Height to Kristal View.. hurm.. sebelah tu je pon.. still have same features such as swimming pool n stuff.. tapi kristal view ade gym and bilik study.. our new house pon bigger and cleaner than previous house.. depend on us to preserve the cleanliness lah..


so i went to shop few important stuff such as meja stuidy, wardobe rak buku n others.. hurm baru lah rase lajunye duit mengalir.. tak dapat dibendung lagi... JAINUDIN!!!.. hahahah tetibe masuk #TKVDW

apa2 pon harap semua ni mendatang kebaikan to me as a whole.. i just want to a better human.. a better person from what i used to be.. InshaaAllah..


ok lah.. ni pon duk library.. tu yang rajin update blog.. lol..

actually done book flight tixs for my mom sebab next month (APRIL) ade wedding my cousin belah mak and also wedding my sister punye adik ipar.. Im gonna be the emcee for the wedding.. hope I'll do good..

inshaaAllah...

k bye.. nak pi kelas now.. Assalamualaikum..

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers