Posts

Showing posts from March, 2013

Who Can Guess The Future? II

Image
Assalamualaikum..

yup semalam terhenti sebab saya mengantukk. haha.. so lepas bertolak ke lokasi yang ditetapkan and kami sampai di sana jam 7 lebih and dah nak Maghrib pon.. iktikaf la dulu.. habiskan Zikir petang.. then Maghrib.. Solat Maghrib berjemaah then lepas tu rupenye Surau tu dah banyak Program maka kami mengundur diri untuk ke lokasi yang lain pula..

Lokasi yang kami tuju ialah Kampung Muring hape ntah.. (NOT SO SURE) and kami iktikaf di situ.. tapi sedih lah melihat sebuah surau yakni Rumah Allah namun tidak dibiarkan hidup.. imam di kampung itu telah meninggal dunia.. maka tiada yang sanggup menggalas tanggungjawab tersebut.. karpet dilipat menandakan surau itu dibiarkan kosong tanpa laungan azan buat sekian lama..



siap angkat barang and kami semua hidupkan kembali surau tersebut dengan izin Allah.. laungan azan kembali didengari masyarkat di situ.. adalah 2 3 golongan yang rindu nak solat berjemaah di surau tersebut namun tiada imam membataska segalanya..

Keagungan Allah…

Who Can Guess The Future?

Assalamualaikum

kenape lah malam ni tiba tiba je update fb twitter sume lam Bahasa Inggeris? mungkin persediaan nak masuk Asasi Law kott.. so better we try now.. Practice makes perfect rite?

3 hari lepas kehidupan saya masih sekadar seorang hamba yang leka dengan kehidupan duniawi.. sehinggalah pada suatu senja yang memang akan saya ingati sepanjang masa.. 2 orang lelaki telah datang kepada saya dan mengajak saya supaya mentauhidkan diri kepada Allah SWT dengan sebenar benar..

mereka mengajak saya untuk solat Maghrib dan juga Isyak di surau yang sangat hampir dengan rumah saya.. memang saya akui.. saya mmg jarang solat berjemaah di surau itu.. rasa malu dek kerana rumah hanyalah beberapa langkah dari surau tersebut..  setelah mereka berlalu pergi.. dengan pantas saya bersiap untuk ke surau tersebut.. saya dah mampu menangung malu kerana tidak mengimarahkan rumah Allah yang begitu dekat jaraknya dari rumah saya..

selepas solat Maghrib.. mereka telah memberi penerangan bagaimana keadaan…

Cari Sponsor

Assalamualaikum..

yup seperti mane tajuk di atas saye minta Dato Datin bagi lah sumbangan ye... heheheh takde la bukan nak mintak sponsor buat ape pon... just nak further studies.. bukan mintak ngan Dato Datin ok.. nak mintak ngan lagi kaya dripada korang... hehehe die ni ade banyak duit.. name die... Maybank.. hahahhaa

hari ni log in Facebook ternampak lah kawan kawan duk post dieorg tengah cari scholarship... then terpikir sejenak.. why dont i do that???? lantas teringat yang pada hari amek result ai tu... salah seorang cikgu telah bagi borang scholarship Maybank...

Maybank Scholarship Award namenye... yang mane dpat tu sile isi lah ye... insyaAllah dpat... ehheheh

at first bace sume details kat front page form tu dah terkejut beruk.. sebab closing dte die 28 Feb.. huhu luluh hati n jantung iolls tadi.. ehhehe but when i check it online.. they extended the closing date hingga ke 31 March ni kawan... so isi lah cepat cepat n pegi serbu Pejabat Pos ramai ramai.. ehhehe

i pray that All…

Musim Kenduri

Assalamualaikum

yup.. musim cuti sekolah ni memang ramai pasangan yang ambil keputusan untuk mengakhiri zaman bujang mereka.. tak kire lah zaman menduda ke.. menjanda ke or menganakdaratua.. hehe so yang mane melangsungkan hari bahgia merka itu saya ucapkan Selamat Pengantin Baru.. Moga Kekal Ke Anak Cucu.. whhehehe

sebenarnya saye terlintas nak tulis pasal orang kawen ni sebab saye baru balik dari kenduri.. hehehe.. seluar jeans pon tak tersalin lagi nih.. so dengan pundi kencing yang terhimpit oleh Vintage Slim by TOPMAN ni saye tuliskan jugak entri ni..

mak saya ajak pergi umah jiran tadi sebab die ade buat majlis kesyukuran n sekaligus buat balik menantu.. hihi.. umah cikgu Sejarah daya.. jaraknya hanyalah 34 langkah dri umah saya.. (sempat aku kire kan?.)

so tadi saye bawak jugak anak saudara perempuan saye.. bukan ape.. budak tu berat sangat... takde yang larat nak bawak die.. so terpaksalah saya yang muscle ketak ketak ni bawak.. ahahah ketak la sangat... to those you know me c…

Asasi Undang Undang

Assalamualaikum

2 hari lepas kan saye pergi ke ekspo selangkah ke UiTM .. so much good services were accommodated there.. i was glad that i pulled my feets to be there..

so mula mula lepas kite daftar tu die ade bagi lah guidelines untuk kite.. mendahului senarai what shud be done there.. is Semakan Online..

so naik lah ke tingkat yang keberapa ntah tapi trasa lenguh jugak lah otot peha dan sebagainya.. hehe so masuk lah ke satu bilik komputer.. lam tu ramai sukarelewan uitm tunggu mangsa.. ahhahaha..takde la..

so die mintak result untuk semak course ape yang sesuai untuk kite.. key in result then die pon print la ape yang sesuai untuk kite...

yeahh.. my passion in Law can be continued sebab saye layak untuk ambil asasi Undang Undang.. heheh tersenyum bahagia time tu...

according list kiteorg akan ke tmpat kaunseling.. so tunggu punye tunggu no. giliran akhirnya tiba jugak giliran.. 124 this number i shall remember.. heheh

then tibe sesi kaunseling bla bla bla.. krjap je then im done.…

Happy Birthday To Me

Image
Assalamualaikum...

Yup hari ini pada tanggal inilah seorang budak lelaki yang sangat cute dilahirkan di Hospital Universiti Sains Malaysia Kubang Kerian pada tahun 1995. (tengok lahir pon dah kat Universiti... ko ade??)

Amin Rashidi diberi name.. yang bermaksud Yang Amanah lagi Bijaksana.. tahnks to those yang terlibat dalam usaha menjayakan nama yang saya sangat kagumi ini.. hehehe

so sekarang ni umur saya pon dah 18 tahun.. so kene lah mature skitt.. biaq sesuai ngan umoq kate org Kedah.. hahha..

so hari ni ramai lah yang wish Birthday kepada saya.. saya ucapkan Terima Kasih banyak.. dah segala doa untuk saya saya aminkan dengan penuh keikhlasan agar dimakbulkan Ilahi.. aminn..



antara post kawan kawan yang saya suke ialah :-

1 Sanah Helwah
2 Samak Hari Jadi
3 Selamat Mendekati Ajal.. (walaupon seram bunyinye.. I Like)

so antara Doa yang I LIKE ;-

1 Semoga panjang umo murah rezeki
2 May Allah bless your life in this world and the herafter..

sebenarnya saya berhasrat nak balas satu sa…

Haflah Ilmu Anak Muda Kelate

Image
Assalamualaikum.,.

yup semalam dengan tidak dirancangnya saya telah ke majlis ilmu yang menghimpunkan seramai 150 orang muslimin dan muslimat bertempat di Stadium Muhammad ke-4 Kota Bharu Kelantan.

Majlis yang diberi name Haflatul Ilmu ini berlansung selepas Asar sehingga Jam 12 malam.. antara panel penceramahnya ialah USTAZ AZHAR IDRUS.. Ustaz Haslin dan Ustaz Nor Hisyam



so saye pon pergi lah ngan abg saye menaiki motosikal.. huhu sampai sane tak tahu nak parking kat mane.. sume tempat penuh orang.. ade gerai gerai dibuka di perkarangan Stadium.. antaranya kedai cenderamata.. kedai makanan dan minuman serta kedai minyak wangi dan banyak lagi..

saye sempat la membeli satu Badge yang saya rase amat menarik iaitu. WE LOVE TOK GURU

























abang saye plak beli skarf kepale n also sticker untuk ditampal ke motornya..



huhu then lepas tu saye pergi ambil wudhuk n masuk dan ambil tempat dduduk lam stadium... masa mula mula masuk Stadium tu memang rasa bangga tu lahir lam diri saye sebab itulah kali…

Alhamdulillah For my SPM Result

Image
Assalamualaikum

Hum inilah kali pertama saya menulis selaku seorang lepasan SPM. hahaha

so Harini kul 8 agi dah prepares and duk iron baju kemeja untuk amek result.. kul 9 kawan saya datang umah.. n pergi amek kawan saya sorang lagi.. hurm macam biase la.. time tu la die ngah mandi n itu ini.. always late.. harhar

then kiteorg pon rewang rewang cari tempat untuk breakfast.. sambil tunggu sorang lagi kawan.. die ni datang ngan keta die sdiri.. then lame sanagt tunggu pergi la ke area Kota bharu.. huhu

Jauh breakfast.. hehe Jalan Gajah Mati gituu.. heheh lam perjalanan ke sana tu sempat terlihat satu sticker baru di sebuah kereta Pajero ni.. sebab sticker T - Tukar dah merebak skang ni.. So sticker K - Kekal dah mengambil alih.. warnanya Hijau.. hehehe



kawan sorang agi tu tak jugak jugak campai.. n kiteorg start leaving after sudah makan roti Canai n minuman tanpa ais.. haha (ais belom ade)
'
so samapai la ke kawasan sekolah.. terlihat Banner menunjuk lokasi di mana result akan dium…

SPM Result Quotes

Assalamualaikum

Whatever ur results...You are special..Your A's don't define your future... It helps but with hardwork & determination you can be anything!

Hope parents stop/don't boast about their children's A's. Don't buy all this A business...There's so much more than A's on paper....

Semoga ibu bapa redha dengan keputusan anak anak esuk dalam SPM dan banyakkan bersykur dan buang sifat riyaa ujub dan takabbur. Fokus pada akidah ibadah dan akhlak anak anak bukan hanya pencapaian di dunia. semoga dgn keputusan membolehkan anak anak memberi manaafat dan mengejar makna kehidupan. Jika keputusan tidak seperti kita mahu kita mesti yakin bahawa semua Allah dah takdirkan dan apa kita belajar dari keputusan itu dan bagaimana kita dekat dengan Allah. Jangan sekali kali kita memnadang rendah atau marah pada anak jika keputusan tidak cemerlang. AKademik bukan segala galanya. Jom redha dan syukur sentiasa dan fokus pada solusi bukan masaalah.

Telah tercatat di sl…

Yakini Kuasa Allah

Assalamualaikum

Alhamdulillah baru sahaja pulang dari Surau yang dekat dengan rumah saya.

Surau ni kecil je.. di cat warna putih.. melambangkan kesucian Agama Islam itu sendiri.

Antara pengisian ceramah yang saya dengar sebntar tadi ialah Yakin Dengan Allah

Ya.. Yakin.. Ramai Percaya yang Allah Itu Wujud... Namun tak ramai yang betul betul yakin dengan kekuasaannya..

maka itulah yang lahirnya golongan seperti Qarun.. die tidak percaya yang Allah telah menjadikannya kaya.. Allah yang memberi kemahiran kepadanya.. Maka Allah tunjukkan kepadanya..

Yakin dengan Allah.. Dengan itu kita tidak akan takut atau gusar menghadapi apa sahaja masalah..

dalam perang contohnya.. kita tidak boleh kata yang bilangan tentera yang ramai serta senjata yang canggih itu menjamin kemenangan, namun.. kita harus yakin bahawa apa Allah itu berpihak kepada yang benar.

Yakin .. sebuah perkataan yang subjektif.. kita tak mampu nak lahirkan rasa yakin itu apabila ditanya.. kerana apa.. masih ade keraguan dalam dir…

Yakinlah Bahawa Rezeki Itu Selalu Ada

Image
Assalamualaikum..

Hurm tengok ke tajuk entri ni macam Lebai Qi Diey nak bagi ceramah lah tu.. ehh takde lah.. ni just pinky sharing jer.. hahaha

So kita lihat n fahami tajuk betol betol baru la tak terpesong kita punye perbincangan.. ken??

so crite die camni.. tengahari tadi.. ketika saya duk menjerang air kat dapur berbunyilah suara Rihanna menandakan ade panggilan untuk saya.. ~Find Light In The Beautiful Sea~

Farihin.. kawan pompuan saye call...die skang ni keja kat popular.. lau nak kenal dielah Cashier yang paling cantik kat Popular KBMALL ni..

 Helo Assalamualaikum..

Weh Amin mung free dop?? die bagitahu yang ade tawaran kerja untuk saya.. Popular akan adakan Exhibition.. so ramailah pekerja diperlukan.. ten days je..

kene gi Kbmall coz Boss nak tengok dulu.. tapi.. Kita Merancang dan Allah juga Merancang.. Dan perancangan Allah Jugalah yang terbaik..

Saya tak boleh ambik kerja nie.. huhu so sad.. sebab nanti 27 haribulan saye akan hadiri satu Camp Keagamaan .. hurm InsyaAllah t…

Ouchh Sakitnyer..

Assalamualaikum

Yup ngah sakit ni but nak tulis jugak entri ni.. hehe gedik kan?? haha

2 hari lepas kan saye pergi Gym,.. for the first time.. so try lah memacam jenis alat senaman disitu.. yang nak muscle kat abdomen la.. kat lengan.. chest and also feet..

so semalam ade la rase sengal skit kat siku ni.but i thought it is normal.. macam lame tak maen badminton and then tetibe main.. kan sengal kan??

so bile bangun tido hari ni.. thats it.. lagi sakit la.. i can straighten my hand.. pedih syiott.. haha

hurm adakah sume ni normal?? will it fading slowly?? or this is dangerous?? awchh.. pedih sangat la..

takleh straight tangan n nak basuh pinggan pon saket.. huhuhu... somebody can answer this phenomenon??

so shud i continue doing all those exercises or shud i avoid it?? sakit tahap Mongolia niyh.. hadoiyai..

Help me Cure me.. Fade This Illness.. InsyaAllah..


Nak Pergi Amek Result

Assalamualaikum..

Hari Khamis ni adalah hari result SPM akan diumumkan.. so kene la pegi skolah.. bukan ape nak feeling hari  Result niyh.. dulu PMR saye tak sempat sebab clash ngan ticket Flight.. haha tu la gedik sangat nak pegi bercuti..

So kawan saye pegi skolah tdi n cikgu pesan yang bebudak lelaki shud wear something nice and sopan.. means?? Okay.. NO JEANS.. What??? haha saye duk umah kakak saye seminggu and tamat tempoh pada hari Khamis ni.. haha so baju yang bawak pon agaklah limited.. n untuk pegi ambik result saye dah bawak Kemeja and a Jeans By TOPMAN named Vintage Slim.. haha

So Jeans Itu agaklah ketat n agak la tidak shopan untuk dilihat,... hehhe... but i'll stay with it.. haha takkan nak pakai kemeja ngan kain pelikat ko?? Im not Jimmy Palikat.. ahha (takde kaitan secara langsung)

So InsyaAllah saye harap thing will go smooth and manageable hahah Iklan Sunsilk la palk.. keh keh..

May Allah Give me and all my friends a good result that will make our mother father an…

JOM KONGSI ILMU

Image
Assalamualaikum

Jom Kongsi Ilmu.. thats come up in my mind when i firstly see this poster..



Perkongsian ilmu adalah sesuatu yang amat digalakkan.. takde la nak buat majlis sebar fitnah yang kemudiannya dipanah petir n ribut selepas tu kan.. haha'

Ha.. majlis Ilmu ni Malaikat mmg banyak.. so Syaitan mmg tak suka program sebegini..

Inilah satu aspek yang sering dititikberatkan oleh Tuan Guru Nik Abdul Aziz.. Ilmu adalah lebih penting dari Wang..

so.. kita boleh lihat.. pemimpin mane yang memperhaiwankan rakyat dan pemimpin mane yang menginsankan rakyat.. sojudge it.. kalau org kata haiwan kite terus melenting.. but kita yang berperangai cam haiwan tu.. tak terase plak kan??

so cakap pasal haiwan2 ni.. saye pernah terbace TWEET seorang artis lelaki Malaysia.. die cakap yang TGNA tak patut cakap dpe yang terlibat tu macam haiwan.. ni lah bile otak dangkal n try bersuara... Abg.. you artis.. so watch you mouth and use your brai when saying something..

OK Abg??

So diharapkan segala ilmu…

Ikan

Image
Assalamualaikum..

Kenape tajuk die agak hanyir niyh?? hahaha... sarcastic sangat oih.. takde la.. nak cakap pasal Ikan je hari ni..

tetibe plak rase nak nyanyi.. ~Ikan Oh Ikan .. Mengape Engkau Ikan?~.. haha ngek nye lagu.. mesti la die ikan sebab Allah SWT cipta die sebagai ikan.. ni sape yang tulis lirik niyh?? mesti AJAI ni kan?? hehehehhe

so saye sebenarnya nak bagitau yang BLOG saye name QI DIEY niyh ade bela ikan.. but korang yang view tak bagi makan pon ikan kap jepun yang saye beli time gi Osaka hari tu.. huhuhu



kesian depe sume.. huhu bagi la skit makan ikan tuh.. merah da kaler die.. kang nanti mampus.. sape nak jawab... saye jugak kan?? hahah

tapi kedudukan Kolam die yang agak jauh ke bawah.. di dasar blog gitu so ramai yang tak nampak kott.. hahaha ape yang kau mmbebel nih?? hhehehhe..

inilah bebelan dari seseorang budak lelaki.. (eh nak masuk 18 dah budak lagi ke?)... k thats all.. entry merapu sangat... tata..

Camane Result STPM?

Assalamualaikum

Yup Hari ni berlangsungnya hari penamaan calon bagi PRU 13.. eh ape aku merapu ni.. haha tu la.. lam otak nak berpolitik jehh.. keh keh.. back to our topic ok..

Result STPM diannouncekan pada hari ini. hari yang indah lagi Sunny.. huhu Allah bless those human la.. hahah

so sekolah saye pon ade yang Tingkatan 6 and Pra Universiti gelaran nye.. dapat info tadi ramai yang cemerlang.. Alhamdulillah.. butsubjek sejarah jatuh merudum.. kenape??

adekah mike mike sume tak belajar sejarah?? or adekah cikgu mike tak ngajor mike sume??

no one can answer that question other than themselves ... so subjek sejarah ni dikira satu subjek yang amat penting bagi remaja zaman sejarah..

lau tak terer subjek sejarah so many bad things can happen ... lupa asal usul .. lupa daratan.. kacang lupekan kulit.. kulit dibuang.. kacang ditelan and so much more phenomena realted to kacang.. hakahka..

People are condemned to repeat their history if they cant remember their own history.. (eh camni ke G…

Wait I Dun Get It

Image
Assalamualaikum..

Hurm ape bende yang aku tak paham ni??

Jawapan kepada permasalahan ini ialah.. UltraMan..

Saya betol betol tak paham kenape Ultraman ni masih wujud di era pascaglobalisasi dimana akses kepada maklumat berada di hujung jari..

Kenape producer Ultraman tak putus asa n stop from meracuni fikiran bebudak.. haha.. cukuplah Ultraman Tiga, Mebius, Nexus and so much more... hahah.. sian plak saye tengok pelakon pelakon die.. haha

buat la cite yang ade motive skitt.. ni tak.. kalau ade gempa bumi n Tsunami takde plak Ultraman ni muncul and save Jepun.. ahhaha

Udah Udah La Tu ye.. hehehe



la banyak rupenye makhluk yang sanggup jadi Ultraman ni kan.. hahah,.. malu plak aku tengok diorang pakai kostum ketat sehingga menampakkan bende yang sepatutnya nampak.. haha


SPM RESULT

Assalamualaikum..

This Thursday SPM Result will be announced officially. All form 5 students who takes SPM Exam will surely  hoping that they will posses a good SPM result.

21st of March. One day before my 18 birthday. I took 9 subject and I really hope I can get 8A's or more.

1-Bahasa Melayu (Malay Language)
2-Bahasa Inggeris (English Language)
3-Sejarah (History)
4-Pendidikan Agama Islam (Islamic Teach)
5-Matematik (Mathematic)
6-Matematik Tambahan (Additional Mathematic)
7-Biologi (Biology)
8-Fizik (Physics)
9-Kimia (Chemistry)

I really hope I will get an awesome result that will makes me jump happily on that day. Pray for me OKAY.


Pergi Ke Gym..

Image
Assalamualaikum..

Yup petang tadi my friend Irfan n Shuhardy ask me to Gymnasium.. heheh.. that is my first time.. haha

mula mula masuk.. i certainly realized that my badan je skeping cam biskut Jacob.. haha... terasa kenipisan diriku.. hahaha....

mula mula tu mmg tak tau nak maen ape.. dengan bodybuilder duk kerjakan mesin make me feels scared to move .. hahaha... lepas tu sempat la maen alatan yang ade kat situ.. huhu

saye ni takde Chest.. ahaha flat je.. macam papan/.. haha so tadi my intention nak buat chest la skit.. bagi nampak.. haha.. leh jugak lindung perut saye ni ken?? hahah.. but hurm.. tak jumpe ynag betul2 untuk chest.. skang ni terasa bahagian lengan je..

lam setengah jam maen.. kepale mula pening.. haha.. cam nak pengshan.. hahah... my friend Ady pon gitu gak.. penim siott..



so saye rase la kan.. mereka yang nak build muscle ni die kene move on latihan.. lau tak muscle die jadi soft n nampak gemuk plak .. heheh.. so once you start.. yo cant stop.. or else you look fat.…

Beberapa Hari Yang Lalu

Assalamualaikum..

Dalam seminggu jugak la kan saye tak update blog ni.. huhu viewers pon dah agak merudum.. graph jatuh menjunam bak Niagara Waterfall chewahh.. tapi takpe.. coz itu semua... POYO.. haha (ape motif tulis macam ni?? )

Hurm actually life without internet can be so boring.. tambah tambah tak keje ni kan.. pelik la.. takde ke orang nak bagi saye keje?? ahah cam bangang plak tanye diri sendiri macam tu.. mesti la.. dah ko tak carik keje.. takkkan la dapat?? ish ish.. so you have to find a work Qi.. now or never.. hahaa

InsyaAllah hari Khamis ni sume budak budak lepasan SPM akan dapat tahu result diorang.. saye pon termasuk same.. so pada hari tersebut lah kite boleh tengok orag yang tersenyum lebor cam Kambing n yang menangis sampai tak hingat dunia.. tak lupa juga yang menangis kegembiraan sambil memeluk kawan2 n guru2 mereka.. kah kah.. memacam perasaan akan ade pada hari itu..

Saya Doakan awak awak kat luar sana.. n saye jugak.. dapat Result yang awesome n tak membuatkan…

MoVe On ..

Assalamualaikum

Yup sekian lame tak update blog.. ehyekew.. sorry la.. kalau saye post melalui Samsung Galaxy tab tu tak terasa macam update blog.. thas why la entry die ciput je.. malas betol la nak touch screen ni.. buat saket jari je.. kuikuikuiku

Ye la.. dah lame tak jumpe internet.. bukan ape.. internet gi outstation.. lasan bisness kateye.. (lets cut the crap).. Ok.. as you all know.. I got a new Niece. yeahh... Im a Neo Uncle..

hahah actually kisah saye menjadi seorang Pakcik ni bermula sejak saye 6 tahun lagi.. whattt??? (ko caap leklok !!) yup betol.. tak caye suda.. malas nak cite.. keh keh,.. (Personaliti Berbilang Ke hape mamat ni??)

yes.. mase saye umo 6 tahun.. kakak saye no. due telah mendirikan rumahtangga n dikurniakan Cahaya Mata.. Nur Adeliana Balqis namenye.. then malas nak cite yang lain.. ahha sampai Subuh 31 bulan 12 2013 pon tak habes.. so bayangkan.. dah la Bongsu..  so.. ade abg2 n kakak je.. tak berpeluang ade adik.. dapat anak sedara rase cam laen la.. (pad…

New Niece

Assalamualaikum

Yup macam yang jelas jelas kelihatan kat atas ni.. saye baru je dapat anak saudara perempuan..

kakak saye yang ketiga melahirkan baby keduanye jam 1 pagi hari ni.. kebetulannya hari ni beffday kakak saye yang no. 2..

apasal banyak no. sangat ni?. hahhaha.. biasa la.. big family kott..

baby ni plak lahir awal.. tak cukup bulan.. sepatutnya lagi 2 bulan die dijangka keluar.. see.. human make research and assume the date.. but Allah is master in all aspect.. kun fayakun..

so diharapkan baby ni sihat walafiat and menjadi anak yang solehah insyaAllah..

name die belum letak lagi tapi yang pastinye Syarifah kat depan.. sebab papa die berketurunan Syed...