Haflah Ilmu Anak Muda Kelate


Assalamualaikum.,.

yup semalam dengan tidak dirancangnya saya telah ke majlis ilmu yang menghimpunkan seramai 150 orang muslimin dan muslimat bertempat di Stadium Muhammad ke-4 Kota Bharu Kelantan.

Majlis yang diberi name Haflatul Ilmu ini berlansung selepas Asar sehingga Jam 12 malam.. antara panel penceramahnya ialah USTAZ AZHAR IDRUS.. Ustaz Haslin dan Ustaz Nor Hisyamso saye pon pergi lah ngan abg saye menaiki motosikal.. huhu sampai sane tak tahu nak parking kat mane.. sume tempat penuh orang.. ade gerai gerai dibuka di perkarangan Stadium.. antaranya kedai cenderamata.. kedai makanan dan minuman serta kedai minyak wangi dan banyak lagi..

saye sempat la membeli satu Badge yang saya rase amat menarik iaitu. WE LOVE TOK GURU

abang saye plak beli skarf kepale n also sticker untuk ditampal ke motornya..huhu then lepas tu saye pergi ambil wudhuk n masuk dan ambil tempat dduduk lam stadium... masa mula mula masuk Stadium tu memang rasa bangga tu lahir lam diri saye sebab itulah kali pertama saya masuk Stradium Muhammad ke 4 ni.. apa lagi.. terus amek gambar la.. hehehheduk betul betul kat bawah kamera utama yang merakam segala perjalanan majlis untuk disiarkan secara langsung khas di kelantantv.com

then lepas tu kiteorang solat Maghrib berjemaah dan seterusnya mendengar tazkirah dari peaker Dewan DUN Negeri Kelantan

setelah masuk waktu Isyak. kami solat Isyak berjemaah dan setelh itu kami mendengar Ceramah yang really awesome oleh ketiga tiga panel...


Alhamdulillah kerana saya diberi peluang untuk menghadiri majlis ilmu sebegini.. this all cant be done without Allah's Will.. insyaAllah.. will wait for more programme like this..
Comments

Popular posts from this blog

TEKS PENGACARA MAJLIS PERKAHWINAN ISLAMIK

BARANG BARANG UNTUK KE PLKN 2013

'Bienvenue' Third Semester