Posts

Showing posts from August, 2014

Actively Youtubing

Assalamualaikum..



Lately ive been watching lots of Youtubers on Youtube. Of course. Im totaly feels inspired to make Vlog too. I do this stuff because I just love to share what i have and what im doing in my life. Expressing myself freely because according to Article 10 in Federal Constitution of Malaysia, Freedom of Expression is exist. So I Just grab the opportunity.









enjoy the vid. Show lots of cuteness of the kid and me.. hahahahaa






Alhamdulillah Untuk Segalanya.

Assalamualaikum dan selamat malam.

Hidup ini selalu berubah. Sekali air bah sekali pantai berubah. Begitu juga sikapku. Kadang-kadang aku suka sesuatu perkara dan kadang-kadang aku tidak lagi gemar dengan perkara itu.

Allah SWT menciptakan manusia dengan mempunyai hati. hati ini sifatnya berbolak balik. Kejap suka kejap benci. Ya. Aku akur dengan ketentuan Ilahi.

Hatiku juga begitu. Kejap aku suka melakukan amal ibadah, kejap aku suka dengan perkara yang melarakan. Sebulan rasanya aku hanyut dalam arus deras dunia. Aku lupa akan tujuan aku hidup di dunia ini. Amal ibadah dilakukan sekadar cukup syarat. Apakah Allah menerima ibadahku?

Tanya pada diri. Kau diciptakan di muka Bumi ini untuk apa? Untuk dengar muzik, untuk menonton filem, untuk melihat klip-klip video yang kadang kala langsung tidak melambangkan peradaban manusia? Adakah itu tujuan aku hidup kelmarin, hari ini dan juga esok?

Ya setiap daripada manusia jika ditanya pasti menginginkan syurga sebagai tempat pulang di akhirat …

Les Miserables. Ape Tuh??

Image
Assalamualaikum..

Yup Les Miserables. Sebuah movie musical yang sangat awesoem bagi pendapat saya la. Memang berjuta-juta kot habes nak buat filem gempak cam ni.

I watched it last night and I was really satisfied sebab jumpa website yang ade movie ni.. Alhamdulillah.

There's a lot of thing you can think when you're watching this film.

Rasa bersyukur sebab hidup kita sekarang ni dah bebas dari penjajahan. So boleh katakan yang sempena Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke 57 saye tengok cerite ni je lah.

Tengok rakyat yang ditindas oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab. Membiarkan anak-anak kecil, orang-orang tua kelaparan dan kebuluran. Dipaksa bekerja and didera dan sebagainya. Memang teruk sangat.

Yes film ni musical and ade jugak lah part yang mane rase cam ala menyampah nye.. nak lawan pedang pon nak menyanyi ke.. ahhaa but i prefer this kind of movie la dari yang ntah papae tetibe berguling-guling kat padang. Peh ne tum peh ne tum.. hahaha

Anne Hathaway yup pelakon yan…

Jom Cari Hidayah Allah

Image
Assalamualaikum Salam Subuh semua. Hari ni saya rasa terpanggil nak kongsikan artikel menarik yang saya jumpa di blog daie-islam.blogspot.com

LAPAN CARA MEMPEROLEHI HIDAYAH


Assalamualaikum WBT. Dengan khalimah bismillah, jom sama-sama kita kongsi apa yang akan disampaikan untuk entry kali ini. Ianya berkenaan dengan hidayah Allah. Sahabat dan para pembaca sekalian,memang sebetulnya bukan mudah untuk kita mendapatkan hidayah Allah SWT tanpa kita usaha mengejar dan mencarinya. Memang kita sedia maklum Allah berhak beri hidayah pada sesiapa sahaja yang dikehendakiNya,namun kalau kita tak mencari dan usaha untuk mendapatkannya,tak mungkin semudah itu hidayah boleh datang bergolek. Maka,apakah penyebab atau perkara yang membolehkan kita mendapat hidayah Allah?.Antaranya ialah...

Di antara sebab-sebab seseorang mendapatkan hidayah adalah:
1. Bertauhid
Seseorang yang menginginkan hidayah Allah, maka ia harus terhindar dari kesyirikan, karena Allah tidaklah memberi hidayah kepada orang yang berbua…

Makan kat Seoul Garden

Image
Assalamualaikum

yup hari ni actually my friends ajak nak main bowling kat KB MALL

so pergi lah dengan harapan boleh la main bowling.. dah lame tak main bowling.. last sekali main ngan dak dak UiTM hari tu... ingat agi kawan saye jatuh terduduk time baling bola..

so pergi terus ke tempat bowling sesudah penat berpusing mencari parking.. Bowling plak penuh sebab a company had a tournament... so memang takde rezeki..

then we decided to find something to fill up our stomach.. literally i dont touch any food before going there sebab kawan saye janji nak makan kat Seoul Garden.. so memang sengaja lah berlapar nanti takut kenyang plak kan time makan kat SG..

but die cakap die tanak makan kat SG.. i was really frustrated at first but when we look for dinner.. none of us could give a better idea to eat at what restaurant..

Lastly by two third majority vote.. we agreed to eat at Seoul Garden.. it was my second time being there and what i could say is its never going to be as good as the first t…

Boikot Dah Habis?

Assalamualaikum..
its been a while since my last time updating this blog..
alololo ciannye.. okay okay now im going to write something based on what happen to me currently few hours before this..
Yup kita semua tahu yang Malaysia prihatin terhadap rakyat Palestin yang merana hidup mereka akibat kekejaman zionis Israel yang menceroboh serta membunuh rakyat Palestin dengan sesuka hati.
Kita juga baru sedar yang semua produk makanan, kesihatan, penjagaan diri dan lain-lain adalah produk langsung dari Yahudi dan kita mula mengkaji kaitan penggunaan kita dengan penindasan yang berlaku terhadap saudara kita.
Yup. Ekonomi. Yahudi sangat berkuasa di dunia ini sekarang kerana mereka menguasai ekonomi dunia. They got the money they can shut everybody down. 
So it is really important for us to stop using their product and start living with our own creation and invention.
Lately we could see a lot of extreme boycott had took place in many McDonald outlets around Malaysia and the sale of this Mult…

My Experience Working at KFC

Assalamualaikum..

Ive been resting for almost 3 months and Allah just answer my prayer which is He gave me a job..

everybody know ive been looking for job at a lot of places but none of then call me back..

but only one give me a chance to work at their place .. Kentucky Fried Chicken Kubang Kerian.. a place which i spent almost 4 times a week during my Form 5 .... hahaha teruk gile

so sebenarnya saye keje contract untuk hari raya je.. because KFC need extra employee every single raya coz nak bagi cuti raya kat staff sedia ade.. huhuhu


walaupun kejap je.. ( 8 hari je) but i get to know a lot of new things and meet great peoples in KFC..

buat burger.. colonel.. zinger.. cheesy zinger.. you name it.. hahaha sume i boleh buat.. hahaha Senang je [pon...

but theres a thing that i cant stand... Marinating the hot and spicy chicken... hurm... memang pedih bin perih... you will feel you hand burning for almost 3 hours... huhuhu sedihhh...


ape ape pon.. saya memang enjoy keje kat sini because i…