Posts

Showing posts from December, 2014

Closing of 2014

Image
Assalamualaikum..

its been quite a time i have not written anything here. its not that ive forgot about this dearest blog but seems that i have not interest to share my world to the world because nothing is interesting happened to me.. (thats a lie)

ive been planning thousand things for the year2014 and Alhamdulillah some of them already completed and some of them still in progress.

End of 2014, i realize that i still have persons that i love around me. I still have to great people to stand together with me. I still have what i used to have.. i still a person who love to wish and achieve..

Yes, etering 2015 making every 1995 kids lose the title of Teenagers. But yes.. 20 is not a bad number.. "Age is only Numbers". nothing to worry bout that..

2015. I dreamed lots of things for this year and i really hope the One will grant me everything i want.

I want to be a better person. Yes I do..

InshaaAllah..

2014 is a challenging year. No one could deny that. Lots of terrible things …

DOUGH DOUGH DOUGH

Image
Assalamualaikum..


Tajuk tu bukan batuk versi Dato' Datin ye.. itu tajuk entri ni nak cerita pasal Dough.. Dough ape??

Cuba google.. kakak saya google dough tadi keluar Play Dough..

Kalau orang Kelantan baca mesti jadi Play Doh (Main Doh)



Actually couples of days ago.. when i was watching tv with my brother.. He suddenly asked me..

"Min, mung reti wak roti pita."

I nodded because yes, I do know how to make that.

"Kalau aku set up kedai depe keda aku, mung nok jual?"

"Nok nok.."

My brother really know me well.. He knows that I'm passionate in cooking and marketing.. so he offered to give me capital and set up the stall..

Yang bestnye die cakap kedai tu depan kedai die.. (kedai Welding) Najib Iron and Steel.

He just bought the shop from it previous owner which is his ex-boss.

Alhamdulillah.. Allah murahkan rezeki baginya dan kini Allah ingin memurahkan rezeki bagi hambanya bernama Amin ini pula.. Aminnnn Ya Rabbal Alamin..


i hope this thing will tota…

Keep on Thanking.

Assalamualaikum

Dear diary, lol takyah nak bajet Princess Diaries sangat la.. (sedar diri pon blog kau takde orang bace) hikhik



Akhir-akhir ni semua yang terjadi telah membukakan mata aku. Buka mata aku seluasnya. Melihat kepada wujudnya aku di dunia ini dengan perspektif yang cukup berbeza. Membuatkan aku kembali berfikir atas semua yang telah diberikan untukku.

Dunia ini sememangnya tempat persinggahan. Kita singgah sini nak cari amalan dan pada masa yang sama menjalani ujian yang diberi nama HIDUP. Apa yang kita lakukan dengan nikmat kehidupan yang diberikan?

Cari duit? Kerja? Shopping? Makan? indeed yang tu emmang perlu. Tapi apakah matlamat utama kita hidup. Cuba fikir luar otak sikit. (bukan ke pikir luar kotak?) Sorry fikir dalam otak dan renungkan alam.

Adakah alam ini tercipta sendirinya? Adakah manusia tiada tujuan hidup. Adakah segalanya tidak bermakna? Nope.

Itu apa yang Atheis pikir. Bodoh je kan bunyi nye. Tapi aku tetap doakan agar atheis2 yang pernah bertembung convers…