expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, 30 August 2012

SELAMAT HARI MERDEKA..

          Setelah sekian 55 tahun kita mencapai kemerdekaan, banyak perkara yang telah kita capai. Pembangunan terbukti menjadi satu faktor yang menunjukkan kita sebagai peribumi asal tanah Melayu mampu berdiri di atas kaki sendiri. Tanah Melayu tidak lagi dijajah, kini ia digelar Malaysia. Malaysia, sebuah negara harmoni yang terletak di Asia Tenggara yang kaya dengan pelbagai keindahan alam dan variasi budaya, menjadi daya tarikan utama bagi pelancong di seantero dunia. Dengan rahmat perpaduan yang kukuh, kepelbagaian dan perbezaan menjadi satu. Perpaduan yang terjalin sekian lama perlu dikekalkan agar nama Malaysia terus mekar mewangi di persada dunia.

        

TRIAL SPM EXAMINATION

semalam dah start ngan subjek Bahasa Melayu dan soalan yang ditanya .. hurm.. taklah susah sangat but.. susah giler..

oleh yang demikian..haha.. masih terngingang-ngingang penanda wacana di dalam kepale.. hehe..anyway.. sebelum ni exam saye BM dapat A.. so, on this exam .. i want to grab an A+..

hope dapat lorgh.. tapi melihat kepada ape yang ditanya and ape yang saye jawab.. saye rase tak mungkin kot.. but.. hoping je la.. dont wanna lose again to Hayat Dua student.. budak tu selalu dapat award on BM subjek..

huish... parah tu.. so as the first calss student.. this thing should be stopped mercilessly.. ahhah.. macam Firaun la plak mulut saye.. takde la.. saye baek je..

yang di nak dapat A ke hape.. tu semua rezeki die.. yang tak pandai macam kita ni.. teguk airliur je la.. hehe..

so hari ni exam subjek BAhasa Inggeris.. yang memenatkan nye.. karangan bahagian B saye ;pilih la soalan no. pat.. END YOUR COMPOSITION WITH "THAT WAS THE HAPPIEST DAY IN MY LIFE"/...

so, saye pon start la mengarang dengan jayanya.. mula2 tu terpikir nak guna prepared essay but sampai kat perenggan kedua, tetibe plak tukar fikiran n start mumbling with my on words..

hahah.. rase puas bile kita dapat menghasilkan sebuah karangan yang baik kan?? tak gitu??

anyway i sincerely hope that i will get A on Bahasa Inggeris.. aminnn...

IF GOD WILLING...

Tuesday, 21 August 2012

KISAH RAYA KETIGA..

actually we supposed to have a gathering at my eldest sister's house but it was cancelled ... kakak saye kene hadiri majlis ape ntah kat umah mak mertua die.. so the event on her house was postpone to another time..

so kiteorg pon cari la aktiviti laen yang nak dibuat... HUH.. dah dapat.. JOM KITA PEGI PANTAI... said one of the member..

yang laen sume stuju.. sebenarnya plan nak pegi Seri Nipah Resort.. but time called admin.. cakap dah penuh..

so pegi kat pantai BAchok je la.. sudah masuk barang semua lam kete n sume naik kete nak berangkat.. tetibe ade org shout cakap tayar pancit...

so turun lah tengok.. memg bocor trus.. so kite pon kuar n gi baiki kete tu dulu...

kete pon dah siap lam pukul 12 tgh hari.. so kite pon bertolak..

satu bende je blom ade that is AIR BATU.. or AIS..

so lam perjalan tuh hampir 7 kedai saye berhenti cari ais but sume nye habis.. terpikir nak bukak kilang air batu time tu.. hhe (berangan je lebih)..

last2 dpt beli ais dengan lori ais trus.. hehe.. seb baek ade ais..
then sampai kat pantai n ready tempat...

makan2 kejap.. KFC n bihun yang kakak saye gorng.. boleh tahan la sedpnya..

so then kiteorg pon mandi sampai la kulit menjadi 2 tona lebih geap.. ahha..

habis gaya Duyung saye tiru.. heheh..(wanna know a secret??) i dunno how to swim... hhaaha.. malu nye..

then kiteorg pon balik umah dengan jayanye.. mmg penat.. yang paling hanginnye.. tandas time nak salin baju..

dahla bayar singgit(RM 1 pon bising) but takde air.. habis sume org complain..

seb baek dpt jugak salin pakaian.. hurm anyway enoy it so much...

GERAMMM...!!!

sakit bin pedih la hati aku.. sekalai lagi die buat hal..

cenggini cito dio.. ado la mamat ni.. (kawan saye).. die pernah tahu password lame fb saye..

banyak kali die open my fb account without my permission..

n dah banyak kali jugak la saye tukar password n email for my fb..

but the thing still happen.. hari ni.. (actually tadi je) bukak2 fb.. eh nape plak tak boleh...

SORRY YOU ARE LOGGING IN WITH OLD PASSWORD

hape ke bangang palak nih.. then i tries to use my old password and it accepted..

so firasat saye ni mesti keje si SIrius Black.. haha jahat tak??

hurm anyway die bukak fb saye bukan ade pape pon.. just fews notification n friend req. je..

tapi bende ni mesti dihentikan.. lau la ade awak yg nak personal message ngan saye kan susah??

hahah godik plak rase.. hehe

I REALLY SHOULD ADVICE HIM NOT TO THIS THING AGAIN... OR ELSE I WILL CUT HIS **TUT**...

hape??? bukan Tutti Frutti lah.. alah you takyah paham la.. mens thing..

Monday, 20 August 2012

Ku Katakan Dengan Indah.. by Qi Diey

RAYA KEDUA

salam all.. today is the second day of Eid for Muslims in Malaysia...

have a nice wonderful open house at my sister web located in Binjai that is currently 10 KM from my home sweet home..

there. two of my best friend attending the feast and they were prepared a nice Nasi Minyak cooked by one of the famous cook in my village..

both of them have to heard all the things came up from my brothers mouth .. n me..of course its vice versa..

then after my friends went back home.. i took the Nikon 3200 bla bla camera n shot some nice scenery at my sister's compound..

fortunately.. my sister house located at the middle of paddy field .. so the scenery was great..

i then connected the camera with tv by USB and start the slide show..

it was so nice at wonderful..

then we went back to our home n went to fresh n and do my responsibility as a Muslim ..

having a spacious moment.. i take the Broadband n start surfing the internet...

found something interesting in facebook..

my friend that become my enemy lately.. invite me to go to her open house..

it was a sign that she wanna tie a knot with me again..

so i start typing some word in the personal message asking for forgiveness...

hope she will forgive me anyway..

tomorrow.. hurm. we wanna go to the beach and having a nice sea water..

it is called Seri Nipah Resort and i have been there two times...

so i guess it will be a wonderful vacation for all of us...

Friday, 17 August 2012

MACAM MANE EKK??

syawal dah nak menjelang.. mintak maaf gan org lain sume dah..

cume tinggal seorang je lagi..

die penah jadi kawan baek saye.. sehinggalah hari kejadian yang sangat menyedihkan tu..

sekarang kiteorg dah tak bertegur sapa..

tak tau nak mula camane..

hope sangat die kan maafkan saya... sebenarnya.. saye rindu sangat nak berbual ngan die . but the time is not    allowing us to do so...

hurm.. ythe incident was totally my fault but... it was unintentionally..

tapi kalau die takleh maafkan saye pom.. saye harap sangat.. Allah akan bukakan hati die untuk memaafkan saye..

SELAMAT HARI RAYA




Yuna - Raya Oh Yeah.avi



Raya tahun ini mungkin berbeza
kerna
ku ada dia
nyalakan pelita cinta di hari raya

Thursday, 16 August 2012

SELAMAT HARI RAYA

MENJELANG HARI RAYA.. BERAKHIR NYA PUASA.. chewah.. ade bunyi macam dj Dave tak??? hurm anyway di kesempatan ini saya ingin meminta maaf kepada semua yang pernah saye buat silap ngan die...

baju raya taun ni kaler purple with blue lining... wah memang cantik... songkok plak 4 inci.. dah la tinggi 176 cm.. tambah songkok lagi 4 inci bukan ke nampak macam LEE MIN HO gitu.. hahaha

baju mak saye pon kaler purple turquoise.. memang cantik.. it a  gift from my sister..

selaku anak bongsu dalam family saye.. taun ni saye berazam nak kumpul duit raya lagi banyak drpd tahun2 lepas...

banyak ganjaran menanti coz taun ni saye ambik tender pasang langsir kat umah n umah kakak saye...

tapi tahun ni takleh la nak raye bagai nak rak.. coz bukak je skolah.. trus trial.. takde la.. 3 hari lepas bukak skolah baru raya lah..

dalam kekalutan nak trial Spm pon masih sempat saye dan rakan2 mengambil bahagian dalam persembahan sempena MAjlis JAmuan RAya badan pengawas sekolah kiteorng...

persembahan yang simple je just do a couple pantun n then nyanyi lagu SELOKA HARI RAYA by Uji Rashid N HAil Amir... huhu.. hope things goes well..

for trial plak.. PENOLONG KANAN SEKOLAH kiteorg jajnji kalau dapat ranking 50 n below die nak bawak pegi release tension kat tepi pnatai mane ntah.. so must do the best la... hope will stay in top 10.. heheh

hari tu dah dapat 4 A.. trial ni target 8 A plak.. ut addmath tak jamin lulus ke tak.. heheh

k itu sahaja dri saya buat mase ni .. bye Assalamualaikum....

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers