expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, 26 September 2014

Live my life . Keep breathing

Assalamualaikum blog readers chewahhh bajet2 ade readers plak...

Huhuhu cenggini citenye.. Tadi sedang saya bernafas dengan menghela dan menghembus udara (everybody knows that) di sekeliling, tetibe... Ade seorang makhluk Allah ni tanya.. "Kenape da lme tak update blog? Hari2 check tapi nmpak tde entri baru pon" ( mungkin ade unsur tokok tambah)..

So itulah yg menyebabkan saya berasa terpanggil nak hapdate behlogg mlm ni.. Actually i have some issues with internet that why la cam liat je mnulis kat sini.. But now All Praises to Allah.. I finally have internet working well on my phone..

Citenye cenggini.. Takpe la tnk cite ahh.. Nk tahu ala takyah sibuk2 nk tahu..

Yesterday.. I mean literally yesterday, saya pergi Grand Opening sebuah Restoran milik kawan family + jiran + majikan + saudara sesame Islam ni. Depa baru bukak kedai mkn awesome juai kambing ada ostrich ada.. Mcm2 ada..

So grand opening mesti lah grand kan.. So sempat saya n my sister and brother makan mknan kat restoran yg menjual Arab cuisine ni.. Saya mkn Lamb Chop, my bro eat Nasi Beriani Kambing while my sister enjoyed Chicken Chop.. Ermm (teguk airliur) sebut sal chic-chop termengidam plak Menu baru KFC.. Lol.. Huhu bile nk try.. ( sape nk blnje jgn segan nk bgitau ye)...

So mmg best Restoran yg bernama Puncak Mutiara Kristal ni.. So lepas pgi Grand Opening tu terus diri yg kudus ini berasa terpanggil nk buat amal jariah dengan mmpromosikannya.. Huhuhu bukan apa.. I really think that this kind of restaurant should be something familiar with our society. Our Prophet Muhammad PBUH loves to eat Kambing and we should try to adapt it in our life.
( kalau jemput Mat Pakistan jual kapet smlm boleh mnangis depa tengok kambing duk bergelek eh no digolek) Lol

Btol ke mkn dging kambing boleh darah tinggi??? Hurm lemme make some research but i personally love kambing.. ( ada saya gitau tak yg family saya pon bela kambing?) Huhuhu jgn termakan dakyah Israeli plak yg kte mcm2 bad things about kambing ni.. Lol..
Susu kambing pon best.. Erm.. Creamy n milky.. Love that combo.

Banyak pulak produk diiklankan hari ni.. Macam duta rasmi plak jadinye.. Huhuhu

Hari Raya Aidil Adha is around the corner.. Jangan lupa berkorban bagi yg berlebihan tu.. Hihihi.. 

K ciao.. Wassalam

Wednesday, 3 September 2014

Yeay Yeay Yeay Band 4, Alhamdulillah

Assalamualaikum..



Yup hari ni 4 haribulan September adalah tarikh kepetusan MUET sesi Julai 2014. Yup hari ni saya sungguh berdebar sebab saya dah dua kali ambik MUEt ni and kalau tak dapat BAND 4 lagi kali ni memang tak tahu la. Tak tahu nak hadap keluarga macam mana. Masuk Bulan mac Tahun depan ni pun terpaksa menebalkan muka dengan orang ramai yang tak henti-henti bertanya kenapa saya masih ada di rumah. Ini takdir Allah untuk saya dan saya redha dengannya.



InshaAllah selepas ini saya akan belajar kembali di UiTM Sham Alam dalam jurusan yang saya minati iaitu Undang-undang. Ramai yang cakap bertanya mengapa saya ambil undang-undang sedangkan subjek ini susah dan sebagainya. Tetapi saya tidak merasakan bahawa subjek ini susah bukan kata saya bijak asyik dapat 4 flat je tapi ini adalah subjek yang sesuai dengan jiwa raga saya.



Ada sebab mengapa saya menginginkan jurusan undang-undang ini dan pastinya ia bukan mengenai duit. Saya ada matlamat yang lebih besar. Saya sudah menetapkan apa yang saya perlu capai dan ini merupakan salah satu 'goal' yang saya perlu capai.



Enough saying, i just hope that Allah will ease everything in my side so that i could be what I dreming of. InshaAllah.. Just going to keep praying and hoping that all my dream would come true. Aminn Ya Rabbal Alamin..



To all my friends at UiTM Shah Alam, wait for me even im a sem slower but still do wait for me. Excited to enter University again and making whole lot new friends. Hope its going to be fun and baraqah.



Keep becoming a better Muslim.











Monday, 1 September 2014

Kak Syaza's Quote

Assalamualaikum

Di sini saya sertakan beberapa kata-kata positif dari Kak Syaza yang saya rasa mamapu memeberi inspirasi dan juga memotivasikan diri setiap yang membaca.


"If you want the rainbow,you gotta put up with the rain" 
Tukar posisi hati.
Tukar istilah masalah pada ujian.
Masalah berakhir dgn penyelesaian.Lega.Cukup di situ.
Ujian pula berakhir dgn kepuasan. Kepuasan menyelesaikan ujian ibarat duduk menjawab kertas peperiksaan. Lakukan dgn kesungguhan dan pastinya kita akan puas dgn apa pun keputusan 
Allah uji tanda Allah sayang.
Yakin setiap ujian dah dititipkan hadiah di akhir soalan 
Mulai hari ini, ayuh tukar :
Ini bukan MASALAH,tapi ini adalah UJIAN 

Alhamdulilah. Alhamdulilah. Alhamdulilah.
Sedikit sabar.
Allah bagi lebih :').
Subhanallah 

Bismillah.
Di saat aku melakar mimpi, aku gambarkan lakaran yang paling cantik.
Selesai.
Kemudian, aku serahkannya padaMU bagi plot menyempurnakan.
Kerana yang cantik itu tak semestinya sempurna 
Tetapi yang sempurna itu pasti yang paling baik 
Allahu :')
SelangkahMendekati 

"Study smart..bykkan membaca, amik tau isu semasa, bykkan berkongsi..yg paling penting jaga solat dan bacalah quran walau sesibuk mana anda, selalu berkomunikasi dgn Allah (berdoa).. " (Zainularifin Bin Mansuri)
Subhanallah, MANTAP!  Tiang Solat yg Utama 
In sha Allah, amal yg ni berjaya dunia akhirat 
Ini antara tips yg dikongsi oleh sahabat yg bermurah hati  Semoga beliau berjaya dunia akhirat  Ameen
Jom Kongsi Tips Study anda  Moga bermanfaat buat yang lain 


Bismillah.
Di saat sayap-sayap itu membelah awan, sempat kami membuang pandang ke bawah.
Terpana.
Sungguh cantik ciptaan Tuhan, memberi nyawa pada seluruh kehidupan.
Hebat!
Memberi cahaya pada setiap kegelapan.
Memberi udara bagi setiap yang memerlukan.
Dan pada noktah terakhir sebuah kehidupan.
DIA tetap memberi harapan kepada yang meninggalkannya.
Melalui DOA tanda titipan sebuah persahabatan.
Bersama semangatnya kami ke Vietnam.
Al-Fatihah buat almarhum Muhammad Azlan bin Daud.
Saudara seperjuangan kami.
Mantan Exco Kerjaya.
MPP2012/13.
Moga Allah menempatkanmu dalam kalangan orang yang beriman.
Ameen.
‪#‎Y2V‬

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers