Posts

Showing posts from September, 2014

Live my life . Keep breathing

Image
Assalamualaikum blog readers chewahhh bajet2 ade readers plak... Huhuhu cenggini citenye.. Tadi sedang saya bernafas dengan menghela dan menghembus udara (everybody knows that) di sekeliling, tetibe... Ade seorang makhluk Allah ni tanya.. "Kenape da lme tak update blog? Hari2 check tapi nmpak tde entri baru pon" ( mungkin ade unsur tokok tambah)..So itulah yg menyebabkan saya berasa terpanggil nak hapdate behlogg mlm ni.. Actually i have some issues with internet that why la cam liat je mnulis kat sini.. But now All Praises to Allah.. I finally have internet working well on my phone..Citenye cenggini.. Takpe la tnk cite ahh.. Nk tahu ala takyah sibuk2 nk tahu..Yesterday.. I mean literally yesterday, saya pergi Grand Opening sebuah Restoran milik kawan family + jiran + majikan + saudara sesame Islam ni. Depa baru bukak kedai mkn awesome juai kambing ada ostrich ada.. Mcm2 ada..So grand opening mesti lah grand kan.. So sempat saya n my sister and brother makan mknan kat restor…

Yeay Yeay Yeay Band 4, Alhamdulillah

Assalamualaikum..



Yup hari ni 4 haribulan September adalah tarikh kepetusan MUET sesi Julai 2014. Yup hari ni saya sungguh berdebar sebab saya dah dua kali ambik MUEt ni and kalau tak dapat BAND 4 lagi kali ni memang tak tahu la. Tak tahu nak hadap keluarga macam mana. Masuk Bulan mac Tahun depan ni pun terpaksa menebalkan muka dengan orang ramai yang tak henti-henti bertanya kenapa saya masih ada di rumah. Ini takdir Allah untuk saya dan saya redha dengannya.



InshaAllah selepas ini saya akan belajar kembali di UiTM Sham Alam dalam jurusan yang saya minati iaitu Undang-undang. Ramai yang cakap bertanya mengapa saya ambil undang-undang sedangkan subjek ini susah dan sebagainya. Tetapi saya tidak merasakan bahawa subjek ini susah bukan kata saya bijak asyik dapat 4 flat je tapi ini adalah subjek yang sesuai dengan jiwa raga saya.



Ada sebab mengapa saya menginginkan jurusan undang-undang ini dan pastinya ia bukan mengenai duit. Saya ada matlamat yang lebih besar. Saya sudah menetapkan ap…

Kak Syaza's Quote

Assalamualaikum

Di sini saya sertakan beberapa kata-kata positif dari Kak Syaza yang saya rasa mamapu memeberi inspirasi dan juga memotivasikan diri setiap yang membaca.


"If you want the rainbow,you gotta put up with the rain"  Tukar posisi hati. Tukar istilah masalah pada ujian. Masalah berakhir dgn penyelesaian.Lega.Cukup di situ. Ujian pula berakhir dgn kepuasan. Kepuasan menyelesaikan ujian ibarat duduk menjawab kertas peperiksaan. Lakukan dgn kesungguhan dan pastinya kita akan puas dgn apa pun keputusan  Allah uji tanda Allah sayang. Yakin setiap ujian dah dititipkan hadiah di akhir soalan  Mulai hari ini, ayuh tukar : Ini bukan MASALAH,tapi ini adalah UJIAN 
Alhamdulilah. Alhamdulilah. Alhamdulilah. Sedikit sabar. Allah bagi lebih :'). Subhanallah 
Bismillah. Di saat aku melakar mimpi, aku gambarkan lakaran yang paling cantik. Selesai. Kemudian, aku serahkannya padaMU bagi plot menyempurnakan. Kerana yang cantik itu tak semestinya sempurna  Tetapi yang sempurna itu pasti…