expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, 26 September 2014

Live my life . Keep breathing

Assalamualaikum blog readers chewahhh bajet2 ade readers plak...

Huhuhu cenggini citenye.. Tadi sedang saya bernafas dengan menghela dan menghembus udara (everybody knows that) di sekeliling, tetibe... Ade seorang makhluk Allah ni tanya.. "Kenape da lme tak update blog? Hari2 check tapi nmpak tde entri baru pon" ( mungkin ade unsur tokok tambah)..

So itulah yg menyebabkan saya berasa terpanggil nak hapdate behlogg mlm ni.. Actually i have some issues with internet that why la cam liat je mnulis kat sini.. But now All Praises to Allah.. I finally have internet working well on my phone..

Citenye cenggini.. Takpe la tnk cite ahh.. Nk tahu ala takyah sibuk2 nk tahu..

Yesterday.. I mean literally yesterday, saya pergi Grand Opening sebuah Restoran milik kawan family + jiran + majikan + saudara sesame Islam ni. Depa baru bukak kedai mkn awesome juai kambing ada ostrich ada.. Mcm2 ada..

So grand opening mesti lah grand kan.. So sempat saya n my sister and brother makan mknan kat restoran yg menjual Arab cuisine ni.. Saya mkn Lamb Chop, my bro eat Nasi Beriani Kambing while my sister enjoyed Chicken Chop.. Ermm (teguk airliur) sebut sal chic-chop termengidam plak Menu baru KFC.. Lol.. Huhu bile nk try.. ( sape nk blnje jgn segan nk bgitau ye)...

So mmg best Restoran yg bernama Puncak Mutiara Kristal ni.. So lepas pgi Grand Opening tu terus diri yg kudus ini berasa terpanggil nk buat amal jariah dengan mmpromosikannya.. Huhuhu bukan apa.. I really think that this kind of restaurant should be something familiar with our society. Our Prophet Muhammad PBUH loves to eat Kambing and we should try to adapt it in our life.
( kalau jemput Mat Pakistan jual kapet smlm boleh mnangis depa tengok kambing duk bergelek eh no digolek) Lol

Btol ke mkn dging kambing boleh darah tinggi??? Hurm lemme make some research but i personally love kambing.. ( ada saya gitau tak yg family saya pon bela kambing?) Huhuhu jgn termakan dakyah Israeli plak yg kte mcm2 bad things about kambing ni.. Lol..
Susu kambing pon best.. Erm.. Creamy n milky.. Love that combo.

Banyak pulak produk diiklankan hari ni.. Macam duta rasmi plak jadinye.. Huhuhu

Hari Raya Aidil Adha is around the corner.. Jangan lupa berkorban bagi yg berlebihan tu.. Hihihi.. 

K ciao.. Wassalam

No comments:

Post a Comment

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers