Posts

Showing posts from April, 2014

Filling my days

Image
Assalamualaikum

I just don't know why but i certainly feel that i can't write well in English. Am I just lost it? I need to work on it because I need to re-sit for Malaysian University English Test (MUET) and possibly get Band 4. You know why? It is because Band 4 is the minimum requirement for students who wants to further their studies in Law Degree at UiTM. You already know that i wanted to be a lawyer badly and I need to plan my future.

I still can recall what activities that I've done since i left UiTM starting on the second week of holiday which is going for a jog with my friends, Hafiz and Adi. Actually i totally don't like jogging. Sometimes when I'm in mood there's nothing that could stop me but when i just lost my sport mood, yeahhh you'll push me like I am big fat elephant. Actually on that day I'm jogging for only 60% and for the rest I'm just walking like an old nanny.

After we finished jogged, my friend Adi started a story telling sess…

Masih Bercuti

Assalamualaikum...

yup its been almost a month since i was totally ended my Foundation at UiTM Shah Alam for Law Program and yet im still at home doing nothing.

lemme make it clear. Actually ive tried. Pergi cari kerja area yang dekat2 ngan rumah.. because im having quite tough transportation problem.. went to several shop such as AYAMAS, AZHAM ZAMIRI & CO, One Stop Coffee, PANASONIC SHOP, SMO BOOKSTORES, ermm what else??? tu je lah kott..

But im only manage to fill a form at SMO Bookstores and also Panasonic Shop.. waiting for them to call me. Till now.. no answer for my quest.

And then what should i do when i have totally spacious time?


Inilah diriku time cuti.. huhu

Assalamualaikum..

hurm tajuk secara jelasnya mengikut purata air yang jatuh membasahi bumi di Jelebu.. entri kali ni jelas nak condemn diri sendiri.. haha (does anyone do that)

yup.. inilah dirinku time cuti.. bila nothing to do and no objective of living.. hahaha buruk bebnor..

setiap hari.. makan minum..(lau tak tercekik).. then tengok tv.. then mandi.. then tido.. then tido.. tido lagi
tido and lastly bangun (gile kau tanak bangun?) silap2 ditanam nya hidup2.. haha

hurm i really need something to do.. nak cari keje.. something yang office like skit.. guru sambilan tidak terlatih ke... or maybe a clerk at pejabat peguam.. macam best n related to future skit kan>??

hehehhe... so i reaLLY need to move my butt .. and if you.. yeah you.. the one who have big nose.. hahaha if you face same material fact with me.. then you should change too... haha

jangan nak perabihkan beras je kerjanya.. hehhee


#kBye..Notes for diri sendiri

Quotes From Kak Syaza

Assalamualaikum..

as I promised.. here it comes.. another copy paste session just for #SharingGoodness


Bismillah.
Tadi sempat menjoyah kejap dgn ibu, ini nasihat ibu yg sy nak share dengan awak semua 
"Nak berjaya, jaga hubungan dengan Allah, pelihara hubungan dengan manusia. In sha Allah, Allah bg yg mudah je semua. Kita memang merancang, tapi apapun Allah juga yg pegang" -IBU 

Berpenat lelah menghambat sesuatu yang pasti ada.
SYURGA.
Cuma tidak tahu bila.
KEMATIAN.
Harapan selalu ada.
DOA.

Ya Allah, kurniakanlah kami pengakhiran yang baik. Ameen.


Andai mahu BAHAGIA, elak hati mengenali dan mencintai 4 M :

-Menyesal
-Mengeluh
-Merungut
-Mengumpat

 Ayuh Ambil, Serap dan Refleks bersama! 

#SebarkanKasihSayangdanKebaikan


Reflek Hati.
Biar Ditusuk Duri.
Asal Jangan Mati.

Kak Syaza's Words

Image
Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. be grateful and thanks The God for giving me another day to breath.. another day to improve myself..

Tajuk Entri kali ni lain kan?? yup Kak Syaza.. seorang insan yang sangat istimewa.. Allah mempertemukan kami ketika baru beberapa hari saya menjejakkan kaki ke menara gading..

Beliau merupakan seorang pemikir.. coretan penulisan beliau lahir dari hati yang mulus serta akal yang cerdas..

so start hari ni.. saya akan buat satu ruangan khas untuk paste semua kata-kata bernas dari Kak Syaza..

anyway ni FB beliau... get into it and you'll know what i mean.. click betul2 kat sini ---> KAK SYAZA


Bahagia jika dicari, ia sentiasa tidak mencukupi.
Namun, bahagia apabila dicipta, ia pasti berganda-ganda.
In sha Allah.
Bagaimana mencipta bahagia?
Didik hati kenal Kasih-Sayang, Sebar Kasih-Sayang dan Reflek Kasih-Sayang 

#SebarkanKasihSayangdanKebaikan
********************************************************************
Kita semua punya HATI, tetapi adakah kita mas…

Exam Final da nak final...

Image
Assalamualaikum..

haa.. paham tak kalau bace tajuk entri ni?? hurm.. its really subjective.. its only can be understand if you read using your mata hati.. hahahaha

so sebelum saya start meraban biarlah saye bagitahu apa yang dimaksudkan dengan tajuk entri kali ni..

it is defined as.. Exam Final da reach the final stage which mean da nak habes da..

hurm tinggal satu je lagi paper which will on this upcoming Thursday.. Global Issues Paper.. and then I'll be free..

after that paper we (bebudak LWPO2D, kelas saye lah tuu) nak buat gathering.. huhu kira hari rapat umum la sebelum nak berpisah..




ye la after asasi memang susah da ak jumpa batang hidung masing2.. ade yang hidung tak berbatang mmg la sampai kiamat pon tak jumpa batang hidung.. ahhaha

so.. it will be taking place at Padang Setia City Mall.. InshaAllah .. kalau hujan plak.. we will have the session at KFC.. huhuhu nampak tak??

so kita orang buat la bagi bagi hadiah kat sesame sendir.. ape namenye?? Secret Santa.. ish Christi…