Posts

Showing posts from August, 2013

My Life Is Not Gonna Be A Catastrophe

Image
Assalamualaikum

Alhamdulillah finally i got this chance to update my dearest blog named Qi Diey "A Boy's Life"..

Hurm why the title of this entry seems to be so serious?? Daaa Its nothing.. I can guaranteed you that its nothing (while crying and sobbing)

Actually im really busy Right now.. with a lot of assignment and so much things to do..

I have to make Sure my CTU Assignment entitled Teori Evolusi Darwin Satu Komentar be done..
Second ELC 091 Pairwork be done
third ELC 091  ( Forum) be done

and lot more.. upcoming test is really around the corners.. and the most sad thing is about im gonna lost a precious Lecturer named MIss Ati.. she's not gonna teach me any longer.. she's done with her Duty and like She Always Said.. "Saye Nak Kawenn".. ehhee


okay actually im waiting for my next class now its LAW 012.. today its really special because it gonna be held at Moot Court... yeahhh a great opportunity to be there...


 thats all chiao miao liaooo

Camane Saya Habiskan Cuti Raya

Image
Assalamualaikum

Alhamdulillah ade jugak keinginan terdetik di hati nak Hupdate blog yang dah berhabuk tiga suku inci ni kan..

sebenarnya banyak story cume kelapangan masa tu membataskan segala galanya.. kat phone dah instal Blogger app. tapi rase cam tak selesa update kat Phone... hehehe

Alhamdulillah Raya hari tu awesome je walaupon dapat beraya kejap sangat...

saya bertolak balik kelantan hari Jumaat malam... hurm balik ngan abg saye Abu namenye.. so its pretty gud saye boleh tidor sesuke hati.. hehehe

time sampai di halaman rumah tu rase macam Owyeahhh I'M ALIVE... rindu sangat rumah dan seluruh isinya.. huhu My muummy was menyapu sampah kat luar rumah time tu.. senyuman lebar di bibir terukir. huhuh that was a huge relief...

on 6th of August which is 2 hari sebelum Raya saye organize BBQ party kat umah.. ajak kawan2 rapat.. best sangat coz leh hangout with bestfriend.. da lame tak jumpe n banyaklah story diketengahkan.. huhuhu

then kiteorg decide nak gi Wakaf Che Yeh malam tu.…

Perutusan Sebelum Hari Raya

Image
Assalamualaikum warahmatullahi Wabarakatuh



Saya Amin Rashidi Bin Ramli atau Qi Diey ingin meminta ampun dan maaf dengan seluruh kenalan saye mahupun sesiapa sahaja yang mengenali diri saya..

Saya akui yang saye ni agak lancang dan pedas berkata-kata.. perangai pon takde lah elok sangat.. cuma satu saye pinta.. sudilah saudara saudari maafkan kekhilafan saya.. saya sedar.. saye bukanlah malaikat yang sentiasa berbuat kebaikan.. namun saye juga bukanlah syaitan yang jahat je kerjanya.. so thats why lah I need you there.. tuk maafkan semua silap saye..

Kita mulakan kehidupan baharu selepas mengharungi sebulan puasa ini.. semoga Syawal menjadi hari kemenangan kita semua which is kemenangan untuk memperbaiki diri.. n kalau lepas ni saye ade buat lagi perkara2 tak senonoh tu kurang elok.. sila tegur saye..

Arina Maza Tara Hakaza Wakaza Mafi.. Ayadeena..
nasihatlah aku.. dimana sahaja, bila bila masa..

Saya juga berharap agar Allah memakbulkan doa kita semua yakni untuk menjadi insan yang be…