Posts

Showing posts from January, 2013

Rokok dan Shisha.. Cigarette and Hookah.

Image
Assalamualaikum..

Cigarette and Shisha... both are useless thing..
Dont be mad If I say that you guys are suck because all the thing you can do is exhale dangerous smoke to others.

hape bangga sangat ke boleh hembus kan asap?? ko takpe la nyawa liat sangat.. orang kat persekitaran kau tu?? camane>??  yang mane hisap rokok tu bawak bawak la brenti.. banyak da Produk nak brenti merokok kat Pasaran skang nie.. NiQuitine pon ade.. (saye tak dapat komisyen ok)

korang kan tahu yang dalam rokok tu pelbagai bahan bahaye ade.. racun tikus , detergent, formaldehyde aand lots of other dangerous substances including Nicotine which can make you addicted to it.. Tar boleh menyebabkan Paru Paru menjadi tebal n hitam.. this mean your body can conduct poor Breathing process.

Qi Diey Dilamar Seorang MakCik

Assalamualaikum..

grand tak tajuk entri kali ni.. hahaha nak terbahak plak rase bace tajuk kali nie.. yup ni cite betol guys.. takde faktor tokok tambah Ok.. (ade kott skit... ) heheh

so kejadian ni berlaku pada hari Selasa yang lepas.. genap seminggu saye bekerja di kedai photostat kat area Hentian Kajang ni..

pade waktu lunch area 1.15 tengahari.. saye pon kuar la pegi makan kat Restoran yang saye kunjungi 6 kali seminggu ni.. name die Shakers 23 at Rest..

kat situ ade la satu group Akak akak ni yang menyewa kat situ.. dieorang tawarkan Indonesian Cuisine.. antarnya Pecel Lele(yang saye makan 5 kali seminggu) , Pecel Ayam.., Lontong Pecel. dan sebagainye..

so pada hari ni.. saye pon pergi lah order.. "Kak.. Pecel Lele satu..".. Ye dik... jawabnye ringkas..

tunggu lam 10 minit then sampaila makanan saya yang dipesan.. "Bismillahirrahmanirrahim."

then ngap ngap ngap saye bedal makanan tersebut...

lam halfway nak habiskan nasik tu.. akak tu pon duduk kat meja berham…

Salam Maulidur Rasul

Image
Assalamualaikum..

Allahumma salli ala saidina Muhammad.. Wa ali saidina Muhammad...

Jom lah kita berselawat keatas junjungan besar nabi Muhammad...



Yup... esok Maulidur Rasul.. ape tu Maulidur Rasul?? Maulidur Rasul tu... hari kelahiran Nabi Muhammad SAW.

12 Rabiul Awal Tahun gajah ialah hari bersejarah bagi umat Islam.. hari ini lah Rasul Allah yang terakhir telah dilahirkan ke dunia..

Baginda lahir tanpa Ayah tersayang di sisinya... Muhammad Bin Abdullah .. sebuah nama yang agung di dalam peradaban manusia..

Aminah Binti Wahab melahirkan Baginda... beliau terpaksa meneruskan kehidupan tanpa suami tercinta di sisinya..

kenape tahun tersebut dinamakan Tahun Gajah??

sume ni tercetus apabila Abrahah yang bengang kerana hasratnya untuk menghilangkan tumpuan manusia terhadap Kaabah di Mekah gagal..

Abrahah telah membina sebuah Gereja yang sungguh besar di San'a.. tapi tiada seorang pon yang mengunjungi Gereja tersebut..

pada suatu hari.. Abrahah mendapati terdapat seketul najis di had…

Willy Wonka

Image
Assalamualaikum..
Huhu best tak tahhjuk..?? mesti korang terbayang kan Mr. Willy Wonka kan?? ahahha rambut yang pelik.. heheh... with high Hat.. da macam Pak Engku plak saye tengok.. gagaga
Cite Willy Wonka nie saye tengok lebih kurang 3 atau 4 tahun lepas.. disiarkan kat TV3.. since then saye nak sanga5t tengok balik cite yang Oh semm nie.. hehe.. tapi.. apakan daya.. Tv3 tak mendengar luahan hatiku.. saban hari menanti.. tapi tiada khabar menjungah tiba.. huhu keep sedih OK..
so after go through all those years.. saye pon hampir melupakan cerita best ni tatkala saiangan hebat daripada movie Alice In Wonderland.. yang juga kegemaran saye.. ahah ... semalam.. saya berpeluang menonton cerita Charlie And The Chocolate Factory ni.. huhu
abg ipar saya ade dalam koleksi Movie simpanannya huhu... so ape lagi.. saye pon request la nak tengok cite ni... terus grab HDMI wire and connect it on his laptop.. huhu tutp lampu skit.. ahhaha jadilah Panggung Wayang Gambar yang juga singkatan nya iala…

Went To IKEA

Image
Assalamualaikum..

huhu hari ni Sabtu.. keje separuh hari je.. hehe start pukul 9.15 actually but today saye pegi kul 10.00.. ahhaha lewat gile kott... terus bagi alasan yang munah bin sabah kat Boss.. ahhaha.. seb baek leh diterima pakai..

so hari ni buat buku 100 set.. ahah naik lebams jari jemari nie... hahaha.. tapi nak buat camane?? pengalaman la nak katekan.. hehe

so kul 1.30 balik umah.. sume keje da habis.. hehehe... My sister ajak pi jalan jalan.. Pegi IKEA.. ehheh so pergilah dengan penuh kegigihan dalam jiwa.. ahha sampai situ alamak oi.. parking penuh da.. so pegi la straight .. masuk parking kat The Curve.. hehe...



so masuk The Curve tengok tengok barang n fashion makhluk makhluk yang mengunjungi tempat ni.. ehhe then pegi IKEA plak.. hehe... window shopping for almost an hour .. then baru la jumpe barang yang dikehendaki.. hehe BABY CHAIR.. itulah gerangan nye.. hehe.. so take a pic on the Code and went to see all those decoration.. sambil sambil ambik idea camane nak sus…

Working For A Week

Image
Assalamualaikum..

Ni nak cite pengalaman keje yang tak genap pon seminggu .. hehe
so saye masuk keje hari Selase minggu ni... masuk je macam tak tau ape nak buat.. haha off course la.. takde sape nak bagi arahan lagi kan?? hehehe

so mula mula tu da takde keje sangat.. Boss pon suruh la saye isi Toner ... huhu serbuk toner wane hitam ni so halus... walaupon da pakai  mask tapi still masuk gak lam hidung.. Buktinye.. time saye cuci hidung (paham paham la camane ye).. keluar waste product warne hitam.. huhu that make me so ancious.

Akak Lina ajar saye cara untuk handle hal hal berkaitan PemPotostatan... hahaha... so sume da belajar.. nak buat belakang depan pon boleh.. nak 2 in 1 pon boleyh.. nak buat saiz kecik pon boleh.. hahaha... lepas tu kene staple kertas plak.. huhu... hari pertame je saye dah membazirkan hampir satu kotak Peluru Stapler.. lalla.a... nak buat camane..?? huhu

So semalam belajar buat buku.. belajar Binding... learn how to fax important thing.. hehehe...  tiap kali m…

Shopping!!!!

Image
Assalamualaikum..

Hari ni kira hari kedua saya berada di rumah Mak Mertua Kakak saya yang juga merupakan Mak Abang Ipar saya yang mana telah berkahwin dengan kakak saya dan juga telah memberikan seorang anak saudara kepada saye selaku Pak Su ni yang bernama Wan Ahmad Rayyan..

So pepagi lagi dah berciap coz nak kuar pegi shopping.. semalam kan Perhimpunan... but I was really grateful that Perhimpunan semalam selamat.. huhu.. memang menarik untuk berada di suatu tempat dengan mereka mereka yang sekepala ngan kita kan?? pastu tengok Berita semalam TV1... nak tengok ape lagi bende "buruk" yang die nak tunjuk...

On The Way ke Gombak dari Kajang semalam... singgah dulu kat rumah kakak saye no. ... hurm jap nak bilang... (sambil duk kire jari)... ha No. 5... umah die kat Klang.. so pergi singgah n having a real great chit chat.. but most of them melibatkan politik... hikhikhik.. da nak buat camane..?? memang satu Family minat.. lallaala

tengok Berita Tv1.. takdek motif die tunjuk S…

Got a Job Already... hihi

Image
Assalamualaikum...

semalam tatkala saye asyik asyik duk tengok TV tetibe berdering telipon yang satu nih...
"we found love in a hopeless place" terdengar suara Rihanna duk menjerit jerit.. ahhaha

So saye pon angkatla... "helo ini Amin a?? ari tu datang ini Office kan? esok datang Interview ma.. pukul 11"...

so I was in the blue moon.. boleh la saye tamatkan masa bersama dengan TV.. ahhaha Membujang lah kau TV lepas nie.. heheh..

Then ciap ciap pegi Solat Jumaat.. Tok Khatib sini umo 18 ke ape... Khutbah die ade antonasi Berpidato..
"Hadirin yang dihormati sekalian" macam terjungkit skit kat sekalian ttue.. hihi...

Ramai betol yang bukan Melayu kat sini.. rase macam da solat kat Masjid Kenya pon ade.. hahah

so pagi ni pergi la Interview... Akak name Crystal lagi.. hehehe.. so isi form ape sume then siap tu baru la die datang bagi tau sume detail detail... I malas je nak gitau gaji I kat sini.. heheh takut Korang terkejut je la.. hahahaha

Yang pastinya Ia l…

ABPBH 2012

Image
Assalamualaikum...

ABPBH is around the corner so have you vote your favorite artist??



Is just wanna see Yuna win the Trophy of 'Artis Wanita Paling Popular'.. hehehe...

Yuna came with a great dress on ABPBH last year... all black.. performing such a beautiful song...



Kategori 'Lakon Layar Serasi' plak saye pilih Johan n Zizan.. this two guys can not be separated.. they belongs to each other...



I really hope that there will be a great performance from all of the good artist in Malaysia...

Pengacara pon nak yang best best.. huhu.. tanak da yang macam Patung Cendana.. hahaha...

Teringat plak cara Rozita Che Wan handle Anugerah Skrin dulu.. ahha...

Artis Wanita Baru Popular plak saye pilih Najwa Latiff... coz she is awesome.. hahaa...

Searching For Job

Image
Assalamualaikum ..

Hi all.. it is the second day I'm here... so today went out of the home and search for a job.. huhuhu

Found a really great company with Vacancies sign on the wall.. I took the phone number stated there...

So I called that guy named Syaq... but failed.. His phone is dead.. hahaha Innalillah...

then pegi kat kedai makan... ade banner tulis Jawatan Kosong.. then I called number stated.. "Hello, tumpang tanye.. Keje akosong tu ade lagi ke?... "sorry ye.. dah tak available tu.." then I phoned off.

Bangang betol.. kalau dah takde tu.. buang je la banner.. tu pon takleh nak wat ke?? sian kat makhluk yang tengah mencari keje macam saye ni.. huhuhu..

then Syaq tepon balik.. die suh hantar Resume kat email die...

pastu pegi la merayau rayau agi... jumpe satu kedai Photostat... nak lelaki sahaja.. so saye pon check la diri saye... Gotcha... I'm a Male.. ahahhaa...

pastu tanya la.. "vacancies tu available lagi tak??" ,... "ade lagi... tap…

My Question To You

Image
Assalamualaikum..

Pagi tadi Jam 6.15 selamat sampai kat sini.... penat la naik bas perjalanan jauh camni.. skit agi nak termuntah.. da ready plastic bag....

Regarding to the title of this Entry.. My Question to You Viewers from America...

Are you American? Or you are Malaysia citizens who lives there?

What make you wanna read my blog? What about my English.. it is good or otherwise?

hahaha... Im a little bit curious.. heheh




Beli No. Pin UPU

Image
Assalamualaikum...

hari ni pon outing lagi... haha outing dekat dekat je la... kat Bandar Kubang Kerian tu je kott... hehe

Keluar pon sebab nak beli No. Pin UPU.. huhu.. nak masuk Universiti la katakan... saje je nak beli hari ni.. first day keluar no. pin plak tu.. bukan ape sebab malam ni dah nak pegi Kl so malas la susah cari Bank kat sane...

so still pergi ngan Nur Amalina... as usual Ahmad Shuhardy tu lewat agi.. seb baek la time saye sampai umah die tu Abg die cakap die ngah mandi..

so tunggu la kat taman die lagi.. listen to birds chirp...


so Ady pon da ciap mandi.. so borak pasal AJL semalam... lucu bile diingatkan kembali...

persembahan yang grand2 bawak naik jeti, tong tong minyak terpakai & pakai baju cantik cantik atas stage... tapi tak dapat ape2... huhu ...

so Amalina pon da sampai.. then sampai Nirwana Maju... susun semua baju2 n tudung2 kat boutique die n then blah pegi blah...

sampai je Bank.. tergamam... Punye la Pack Orang lam tu.. da macam Sardin Mackerel lam t…

Yeahhhh.. Yuna Menang AJL 27

Image
Assalamualaikum...

"Anugerah Juara Lagu 27.. Lagu yang dimenangi ditulis oleh penyanyi ini sendiri.... Lagu Terukir Di Bintang ... Aizat.... tahniah Yuna... Penggantian yang amat berhasil"...said by Cheryl Samad

huhu.. so I was on the blue moon last night.. packing baju pon happy je.. biar lah charger hand phone hilang phone.. hahaha...

Adakah kerana Aizat ganti Yuna... lagu Terukir Di Bintang ni boleh menang???

What happen to Lagu Terbaik Anugerah Industri Muzik- Patah Seribu Shila Amzah???

Still Hafiz won Vokal Terbaik?? huhu...

Jimmy Palikat n O.N.E. tak menang??? huhu.. sumenye bergantung epada penilaian kita sendiri...

sume soalan ni bermain kat Fikiran saya.. huhuhu...

Kali ini AJL buat undian daripada peminat baru kita sedar yang Juri sebenar bergantung kepada peminat... Kalau seratus peratus terletak kat tangan Juri Profesional.. mereka mungkin tidak dapat menilai apa yang peminat di luar gemarkan...

Yuna bertanding dua lagu tahun lepas.. Gadis Semasa and Penakut... …

What A Tired Day...

Image
Assalamualaikum..

Hari ni saya keluar ngan kawan saya Ahmad Shuhardy untuk pergi ke Bank.. nak withdraw money skitt... nak pegi KL.. so kieorang pergi ngan my another friend named Nur Amalina..

pegi umah kawan saye tunggu kat citu.. umah tertutup je.. upenye die masih belom bangkit.. hahah... tidor lebih pada Koala Bear.. hehe so tunggu la kat Taman die.. Banyak burung... dengar kicau burung di pagi hari...



Kita orang pergi Nirwana dulu coz tolong Amalina bukak Boutique miliknye family die Nirwana Maju tu..
(so korang kalau nak busana Muslimah ke tudung ke boleh la kunjungi Butik kawan saye tu)...
masuk melalui Grand Entrance and Butik die terletak sebelah kanan... hehe promote skitt...

sudah arrange sume tudung2 n Baju2 tersebut kiteorang tinggal kedai kejap kat Ayah Nur Amalina coz nak pegi makan.. so we split up.. Amalina makan ngan kawan die.. while I and Shuhardy go to Bank Simpanan Nasional (BSN)... mula mula ingat nak withdraw money melalui kaunter je tapi tiba tiba terpikir.. …

Why I Hate K-Pop

Assalamualaikum semua.. tajuk yang tertera pada entry kali ini mung kin menimbulkan kemarahan ramai pihak terhadap saya.

But i'm talking about the truth. I dun really hate K-Pop coz saye pon minat gak kumpulan Super Junior and ade la jugak tengok cite Korea like Love Story in Harvard, Boys Over Flower n sebagainya.

This entry is as a reply to Fatin Liyana pada entry nya yang bertajuk "Kenapa Kita Harus Bagi K PoP Peluang"

http://honeykoyuki.blogspot.com/2012/12/kenapa-kita-harus-bagi-k-pop-peluang.html

There's nothing wrong yang kak Fatin yang saya minat ni Post..

she said that she hate Kpop badly before. Why I'm hating K pop is because they are too sexy.
I've seen on DIVA Universal's channel Iklan Konsert Kpop kat Sepang ape ntah.. yang pastinya Malaysia.
Sexy gile kowt.. yang Pompuan pakai sluar n skirt paras Paha. To me, Malaysia sangatlah tidak sensitif dalam hal sebegini. Saya cuba untuk tidak mempolitikkan perkara ini tetapi kita lihat sendiri masala…

Good Morning..

Image
Assalamualaikum....

huhu... memang jarang la saye post bende pepagi camni.. but what can i do..

I dun really have a real good sleep lately.. I still can't close my eyes even at 4 a.m. I try to sleep but I can't..

I'm living like a zombie right now.. I can't even feel my skin..

Its torturing.. I think she's back.. Try to be together again with me.. I wanted to.. but please don't disturb my sleep...

I'll easily lost my focus on everything I do.. Sometimes I say absurd thing.. That make them realize that She's back..

I can't eat well.. even watching TV can be so worst...

Please.. I need a Wonderful Sleep... It's been 3 days in this condition.. I might easily if this thing continues...


Luckily I dun Have any eyes bag...

'GREAT' 3 January....


Reunion S3K3 for 2012

Image
Assalamualaikum..

I think its not too late for me to say Happy New Year.. tahun Masihi la ye...

So ape korang buat tahun baru ni?? sorry grammar BM salah tu.. sepatutnya Tahun Baharu.. but hurm.. I'll try to make it more simple. haha

Yang masih bersekolah tu.. sekolah leklok la ye.. yang duk kat Universiti pon jangan jadikan 2013 macam 2012... asyik ponteng Kuliah je kan?? Ingat saye tak tahu ke??? heheh

so Bebudak yang school kat SMKKK tu mesti sedih kan?? bukak sekolah da la hujan.. pakai baju cantik2.. putih melepak gitu. then kene hujan.. hahahaha... pastu masuk school plak.. da takleh tengok Abg Amin .. huhu lagi la bertambah sedihnye.. hihi..(daydreaming)

so last 26 December.. ade reunion untuk primary school SKKK3 batch 2007.. so ramai jugakla yang hadir.. jumpe kawan2 lame .. huhu..

yang paling tak leh blah.. kenangkan memori silam.. phewittt.. hahaa.. dengar kawan2 bukak kedai Kopi make me smile seorang diri... "die ni masih tak berubah" lam hati..

yup.. walaupo…