expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, 27 January 2013

Rokok dan Shisha.. Cigarette and Hookah.

Assalamualaikum..

Cigarette and Shisha... both are useless thing..
Dont be mad If I say that you guys are suck because all the thing you can do is exhale dangerous smoke to others.

hape bangga sangat ke boleh hembus kan asap?? ko takpe la nyawa liat sangat.. orang kat persekitaran kau tu?? camane>??  yang mane hisap rokok tu bawak bawak la brenti.. banyak da Produk nak brenti merokok kat Pasaran skang nie.. NiQuitine pon ade.. (saye tak dapat komisyen ok)

korang kan tahu yang dalam rokok tu pelbagai bahan bahaye ade.. racun tikus , detergent, formaldehyde aand lots of other dangerous substances including Nicotine which can make you addicted to it.. Tar boleh menyebabkan Paru Paru menjadi tebal n hitam.. this mean your body can conduct poor Breathing process.



Shisha ni pn satu lagi bende yang jadi trend budak budak muda zaman skang.. duk kedai makan je hisap shisha.. for me you look really stupid .. dont you know that it is 400 times worst than a cigarette...

I dun know how this thing can pop out into this peaceful world.. whoever create this thing is really bad human.. I really hate to see those people who blow away smoke from their mouth.



minggu lepas ade la sorang mamat ni ngah cakap pasal bende haram n halal kat sebelah tempat aku makan.. sambil cakap pasal bende haram tu bleh plak die hisap rokok... oitt tak tahu ke hukum isap bede yang memudaratkan tu ape?? geram je nak sembur kat muka die..

tu lah my opinion n advice untuk oeang yang merokok n hisap shisha...

Saturday, 26 January 2013

Qi Diey Dilamar Seorang MakCik

Assalamualaikum..

grand tak tajuk entri kali ni.. hahaha nak terbahak plak rase bace tajuk kali nie.. yup ni cite betol guys.. takde faktor tokok tambah Ok.. (ade kott skit... ) heheh

so kejadian ni berlaku pada hari Selasa yang lepas.. genap seminggu saye bekerja di kedai photostat kat area Hentian Kajang ni..

pade waktu lunch area 1.15 tengahari.. saye pon kuar la pegi makan kat Restoran yang saye kunjungi 6 kali seminggu ni.. name die Shakers 23 at Rest..

kat situ ade la satu group Akak akak ni yang menyewa kat situ.. dieorang tawarkan Indonesian Cuisine.. antarnya Pecel Lele(yang saye makan 5 kali seminggu) , Pecel Ayam.., Lontong Pecel. dan sebagainye..

so pada hari ni.. saye pon pergi lah order.. "Kak.. Pecel Lele satu..".. Ye dik... jawabnye ringkas..

tunggu lam 10 minit then sampaila makanan saya yang dipesan.. "Bismillahirrahmanirrahim."

then ngap ngap ngap saye bedal makanan tersebut...

lam halfway nak habiskan nasik tu.. akak tu pon duduk kat meja berhampiran ngan meja saye..

"Akak berkenan la tengok kau Dik".. uhuk tersedak saya dibuatnye.... "kalau boleh akak nak buat kau jadi menantu akak la.."

huhhh.. baru la boleh tarik nafas.. seb baek tak meninggal kat citu.. hehe.. saye senyum je tanpe beri apa apa tindak balas..

"Study ke dik?" die tanye.. "Tak la Kak.. saye keje.. tunggu result SPM"...

"owh yeke??.. lepas ni nak sambung ape?".. "Law" jawab saye sepatah..

"owh nak jadi peguam ye.. bagus la Dik.. nati ko blaja rajin rajin sampai jadi Peguam ko datang la cari Akak kat sini.. kawen ngan anak Akak nak??"

saye tunduk je.. malu babe.. nothing to say.. "Anak Akak tingkatan Lima skang nie"sambung nye lagi..

"die Taekwondo tali pinggang hitam.. tinggi macam kau jugak"... time tu saye da start imagine rupa anak pompuan die yang bongsu tu... camane la rupenye yepp??

selang due minit tanpa sebarang perkataan.. Akak tu sambung lagi.. "Kulit die takde la puteh sangat.. macam Akak ni je"...

saye masih tak cakap ape.. hihi.. nak cakap ape?? then saye punye nasik pon da habes... saye pon bayar kat Akak tu 5 inggit then blah masuk keje balik...

sejak dari hari tu tiap kali saye order je.. die suh pekerja die bagi Ikan Keli yang besar.. untung tak??? heheh

hari ni.. saye pgi.. die tanye name plak.. "Name ko sape??".. "Amin" jawab ku..

"Owh.. bagus name tu.. Aminnn." 6 harakat panjang die sebut.. hehehe...

saye memang tak tahu nak buat ape da.. hehehe.... siap pesan agi tu.. nanti ko jadi peguam datang la sini ye..

itulah kisah saye dilamar oleh seorang Makcik.. bukan tuk jadi anak Ikan.. but untuk jadi menantu die.. hehehe



Wednesday, 23 January 2013

Salam Maulidur Rasul

Assalamualaikum..

Allahumma salli ala saidina Muhammad.. Wa ali saidina Muhammad...

Jom lah kita berselawat keatas junjungan besar nabi Muhammad...



Yup... esok Maulidur Rasul.. ape tu Maulidur Rasul?? Maulidur Rasul tu... hari kelahiran Nabi Muhammad SAW.

12 Rabiul Awal Tahun gajah ialah hari bersejarah bagi umat Islam.. hari ini lah Rasul Allah yang terakhir telah dilahirkan ke dunia..

Baginda lahir tanpa Ayah tersayang di sisinya... Muhammad Bin Abdullah .. sebuah nama yang agung di dalam peradaban manusia..

Aminah Binti Wahab melahirkan Baginda... beliau terpaksa meneruskan kehidupan tanpa suami tercinta di sisinya..

kenape tahun tersebut dinamakan Tahun Gajah??

sume ni tercetus apabila Abrahah yang bengang kerana hasratnya untuk menghilangkan tumpuan manusia terhadap Kaabah di Mekah gagal..

Abrahah telah membina sebuah Gereja yang sungguh besar di San'a.. tapi tiada seorang pon yang mengunjungi Gereja tersebut..

pada suatu hari.. Abrahah mendapati terdapat seketul najis di hadapan Gerejanya... die merasa sungguh terhina.. huhu die cam yang najis tu najis manusia.. hehe

so die pon menyusun anggota askarnya untuk menyerang Kaabah.. tentera yang juga dilengkapi dengan beribu ribu Gajah ini bergerak ke Mekah...



sampai sahaja di Mekah.. Abrahah telah merampas beratus unta milik Abdul Mutalib yang merupakan datuk Nabi Muhhamad..

Abrahah menyatakan hasratnya untuk menghancurkan Kaabah... tetapi Abdul Mutalib meminta supaya unta untanya dikemablikan semula.. beliau berkata bahawa Kaabah sudah mempunyai Pemilik yang akan menjaganya...

so Abrahah pon pulangkan unta Abdul Mutalib dan dengan panas hatinya.. die dan anggota askar nye menuju ke Kaabah untuk diranapkan..

Allah telah mengutuskan Burung burung Ababil yang membawa ketulan batu berapi untuk memusnahkan tentera bergajah Abrahah... batu api berketul tersebut telah menembuskan badan tentera bergajah tersebut seperti daun yang dimakan ulat...



terhapus lah tentera bergajah Abrahah dan tahun tersebut digelar Tahun Gajah...

begitulah sejarahnya ye adik adik .. huhu...

so lepas ni marilah kita sama sama membasahkan bibir dengan berselawat ke atas Rasulullah SAW...

#Salam Maulidur Rasul

Tuesday, 22 January 2013

Willy Wonka

Assalamualaikum..

Huhu best tak tahhjuk..?? mesti korang terbayang kan Mr. Willy Wonka kan?? ahahha rambut yang pelik.. heheh... with high Hat.. da macam Pak Engku plak saye tengok.. gagaga

Cite Willy Wonka nie saye tengok lebih kurang 3 atau 4 tahun lepas.. disiarkan kat TV3.. since then saye nak sanga5t tengok balik cite yang Oh semm nie.. hehe.. tapi.. apakan daya.. Tv3 tak mendengar luahan hatiku.. saban hari menanti.. tapi tiada khabar menjungah tiba.. huhu keep sedih OK..

so after go through all those years.. saye pon hampir melupakan cerita best ni tatkala saiangan hebat daripada movie Alice In Wonderland.. yang juga kegemaran saye.. ahah ... semalam.. saya berpeluang menonton cerita Charlie And The Chocolate Factory ni.. huhu

abg ipar saya ade dalam koleksi Movie simpanannya huhu... so ape lagi.. saye pon request la nak tengok cite ni... terus grab HDMI wire and connect it on his laptop.. huhu tutp lampu skit.. ahhaha jadilah Panggung Wayang Gambar yang juga singkatan nya ialah PaWaGam... huhu in case korang tak tahu la.. hehehe

so tengok mesti penuh keterujaan.. huhu... cite best kott.. huhu... 


mula mula die paparkan kemiskinan keluarga Bucket.. huhu memang sodih time tengok dieorang kongis katil untuk tidur and everyday makan Cabbage Soup.. huhu... 

then Charlie manage to posses a GOLDEN TICKET.. huhu tahat Time.. the fairy is on it wings.. hehehe

lastly.. Wonka got a family and Charlie own a huge Chocolate Factory.. huhu...

Williy Wonka Willy Wonka.. lagu tema nye terngiyang-ngiyang dalam kepale hotak aku nih.. hehehe... what a great movie... and something that bother me a lot... huhu

Si budak Charlie nie.. muka die sebijik macam Merlin.. ahhaha Collin MOrgan sangat..


hahah same tak?? huhu mati mati aku ingat orang yang same.. huhu...

so cite nie saye bagi rating 8 per 10.. coz it is really brilliant.. huhu..

korang kalau ade mase jenguk lah Youtube tengok Willy Wonka versi 80-an.. hahaha

huhu.... my favorite movie is SALT... lakonan Miss Angelina Jolie kite.. huhu cite yang sangat mantop.. huhu I am waiting for a Malaysian actress to act like Jolie does... same .. bukan pade Bibir sahaj macam si Kila Fairy tu ye.. hahahaha.. that girl is funny.. huhu... (sambil buat bibir.)

Saturday, 19 January 2013

Went To IKEA

Assalamualaikum..

huhu hari ni Sabtu.. keje separuh hari je.. hehe start pukul 9.15 actually but today saye pegi kul 10.00.. ahhaha lewat gile kott... terus bagi alasan yang munah bin sabah kat Boss.. ahhaha.. seb baek leh diterima pakai..

so hari ni buat buku 100 set.. ahah naik lebams jari jemari nie... hahaha.. tapi nak buat camane?? pengalaman la nak katekan.. hehe

so kul 1.30 balik umah.. sume keje da habis.. hehehe... My sister ajak pi jalan jalan.. Pegi IKEA.. ehheh so pergilah dengan penuh kegigihan dalam jiwa.. ahha sampai situ alamak oi.. parking penuh da.. so pegi la straight .. masuk parking kat The Curve.. hehe...



so masuk The Curve tengok tengok barang n fashion makhluk makhluk yang mengunjungi tempat ni.. ehhe then pegi IKEA plak.. hehe... window shopping for almost an hour .. then baru la jumpe barang yang dikehendaki.. hehe BABY CHAIR.. itulah gerangan nye.. hehe.. so take a pic on the Code and went to see all those decoration.. sambil sambil ambik idea camane nak susun atur perabot kat umah.. huhu

ambik sume barang yang diperlukan.. hehe then bergerak ke Foodcourt IKEA.. pergh./... orang berduyun' duyun'.. dah macam Duyong kat Pulau Duyong ( bagi yang mane nampak je la ye)... heheh... memang padat orang .. nak lalu pon  takde space nak taruk kaki.. hahha... so kiteorang split coz nak cari meja kosong.. huhu..

ade la satu meja ni.. duk kat hujung...  macam dah nak abis makan da diorang nie.. tapi still ngah chating mating lai.. hehe so my brother ask me to watch the place.. then 'cling cling' berbunyi daripada beg galas berjenama Levi's cam ayam ni.. hehe ade mecej la... reply la dulu... sambil nagh petik petik keyboard tepon.. tengok tengok da ade orang laen ambik tempat duduk tu.. huhu.. frust bin penat betollah.. hehe

so saye pon still cari cari tempat duduk.. sampai la satu tempat kat ujung tempat makan tu.. Pintu tu LOCK.. sebab kalau tak LOCK nanti orang yang bayar agi barang leh keluar melalui pintu tu.. so saye duk la bermesej mesejan kat area tu.. then ade mamat ni datang ngah dukung baby time tu.. gi tolak pintu tu cuba nak bukak...

the alarm pon berbunyi...'we wo we wo we wo'.. ahhaha mamat tu pon lari.. saye masih tercegat kat situ.. sume orang tengok saye.. coz saye je yang bawak beg penuh berisi barang yang belum dibayor.. hehe "ape?? ko ingat aku muka mencuri ke??" terbit lam sanubari ini.. lelelle

so kite orang pon decide nak pegi solat Asar dulu.. hehe while hoping lepas ni ade la meja tuk kami makan.. hehe so siap solat sume pegi balik.. hampir lam sepuluh minit gak cari meja then ade la satu family Chinese ni offer suh ambik seat diorang coz diorang dah siap makan.. huhu baiknye.. proud to be a colourful Malaysian...

then kiteorang pon makan la makanan yang paling kerap di order kat sini iaitu... MeatBall.. heheh



huhu kakak saye cakap memang best meatball ni.. huhu tapi saye makan.. hurm Ok la.. saye rase kalau die punye kuah taruk seasoning skit pon best,.. taruk Black pepper flavour ke.. baru la best.. ni plain je..

huhu... so lepas tu merayau rayau agi then da malam.. huhu pegi la solat Maghrib dulu.. Sura lam ikea kechik je.. so kene tunggu coz ade jemaah yang nagh solat ...

then kitepon balik umah.. hehe sampai lam kul 10 jugak a... hhuhu.. great to go to place with a lot of people right.. ahah(ye la tue)...


Friday, 18 January 2013

Working For A Week

Assalamualaikum..

Ni nak cite pengalaman keje yang tak genap pon seminggu .. hehe
so saye masuk keje hari Selase minggu ni... masuk je macam tak tau ape nak buat.. haha off course la.. takde sape nak bagi arahan lagi kan?? hehehe

so mula mula tu da takde keje sangat.. Boss pon suruh la saye isi Toner ... huhu serbuk toner wane hitam ni so halus... walaupon da pakai  mask tapi still masuk gak lam hidung.. Buktinye.. time saye cuci hidung (paham paham la camane ye).. keluar waste product warne hitam.. huhu that make me so ancious.

Akak Lina ajar saye cara untuk handle hal hal berkaitan PemPotostatan... hahaha... so sume da belajar.. nak buat belakang depan pon boleh.. nak 2 in 1 pon boleyh.. nak buat saiz kecik pon boleh.. hahaha... lepas tu kene staple kertas plak.. huhu... hari pertame je saye dah membazirkan hampir satu kotak Peluru Stapler.. lalla.a... nak buat camane..?? huhu

So semalam belajar buat buku.. belajar Binding... learn how to fax important thing.. hehehe...  tiap kali masuk keje saye akan check jadual bertugas.. huhu sebelum ni ade Myanmar yang keje situ namme Min.. tapi da berhenti.. so saye yang name Amin ni la menggantikan tempat die dalam Jadual Bertugas.. mula mula hari pertama cuci meja je dulu.. then Sapu Lantai.. semalam.. Cuci Toilet.. heheh ngan Mop Lantai.. ahhaha bende yang paling jarang aku buat kat rumah.. hiohi... Akak tu tanye.. You yang paling kecik kan??? (Bongsu la).. "a'a kak.. nape??" .. You biase buat a ini keje sume? ... biase la kak..

yes you all should Know.. walapon saye yang paling Bongsu.. takkde maknenya tak pernah panjat tangga naik cuci kipas ke Mop lantai ape sume.. I can do it la.. heheh Im not a spoilt brat...lalalla

esok Sabtu.. separuh hari.. hehe tapi nak kene Binding Seratus Biji buku.. huhu.. tengok la camane esok.. lelel.. masuk 9.15... balik 6.30... lulu itulah rrutin seharian... ni la rase nye menjadi seorang pekerja.. lalala

balik keje nampak kedai berger.. baru je nak serang... then Bas Pekerja kilang plak berhent5i.. berderet deret pekerja kilang serbu kedai berger tu.. huhu... malas nak tunggu terpaksa batalkan niat... tapi yang best sini... Pasar Malam.. 2 kali seminggu.. hehehe...

Time lunch plak.. 45 minit je mase die bagi.. so pegi la kedai terdekat.. hehe... Asyik makan Indonesian Cuisine je.. hehehe... asyik makan PECEL LELE je.. kekadang makan PECEL AYAM.. hahaha.. sape yang indon tu tahu la ape itu PECEL..



Ikan Keli je  la do... RM 5 satu set.. itu lah makanan harian tatkala lunch.. haha sebulan da RM 150.. tu tak masuk harga air lagi.. huhu... kalau kat Kelantan ni... dah boleh makan dua kali heheh... tapi takpe la pengalaman duk negeri ORAng... hahahaha... duk kat negeri Selangor... di bawah pimpinan Kerajaan Negeri.. hehehe... nak sangat jumpa ngan Ahli Parlimen lembah Pantai.. hahah NIAI.... hahaha

so online pon dah jarang snagat.. ape lagi nak update Blog kan?? huhuhu.... so tengok Overvie tadi pon.. still ade pembaca walaupon di hari yang saye tak update.. huhu bace la ape yang ade K... hehe... saye pon bukan nak suh blog ni jadi ape sangat pon.. I treat it like a diary.. best tau kalau bace post post yang lame.. hahaha rase tak percaye sangat... lala.. terpikir... eh ini hasil tangan aku ekk???

hahahhaa... takde mase nak eh eh nye.. lalalala...

I doakan supaya diri saye sihat wal afiat untuk memenuhi hasrat untuk mendapat kan pengalaman bekerja ni.. hehehe.. kadang kadang rase malas gile nak bangun pagi.. hahaha kalau dah bangun tuk Solat Subuh..then tido balik.. haha memang rase berat gile nak bangun pegi keje... hehehhe...

Boss seb baek baik.. hahaha ape punye ayat tu?? ntah.. tanye orang KL.. heheh...

Satu je bende yang I really hate to be here.. I cant have a friend... I need to posses a friend ASAP... hahaha.. ni keje nye pegi keje n balik keje je.. hahhaha da macam Alitersi Konsonan K plak.. hehhe...
cehh. Komsas pon still ingat ka? hahahahhahaa

Yes bende yang pernah belajar mesti diinagti selalu.. kita belajar bukan untuk dapat result yang umppphhh je kan>?? kita belajar untuk hidup... hehehehe....

sampai sini la dulu.. malas nak tekan banyak banyak kat Laptop ni... hahaha.... (takde idea pon sebenarnya)... hihi (ish jangan bagitau orang)... hahaha nanti turun rating blog...

till I write again... hehe

Sunday, 13 January 2013

Shopping!!!!

Assalamualaikum..

Hari ni kira hari kedua saya berada di rumah Mak Mertua Kakak saya yang juga merupakan Mak Abang Ipar saya yang mana telah berkahwin dengan kakak saya dan juga telah memberikan seorang anak saudara kepada saye selaku Pak Su ni yang bernama Wan Ahmad Rayyan..

So pepagi lagi dah berciap coz nak kuar pegi shopping.. semalam kan Perhimpunan... but I was really grateful that Perhimpunan semalam selamat.. huhu.. memang menarik untuk berada di suatu tempat dengan mereka mereka yang sekepala ngan kita kan?? pastu tengok Berita semalam TV1... nak tengok ape lagi bende "buruk" yang die nak tunjuk...

On The Way ke Gombak dari Kajang semalam... singgah dulu kat rumah kakak saye no. ... hurm jap nak bilang... (sambil duk kire jari)... ha No. 5... umah die kat Klang.. so pergi singgah n having a real great chit chat.. but most of them melibatkan politik... hikhikhik.. da nak buat camane..?? memang satu Family minat.. lallaala

tengok Berita Tv1.. takdek motif die tunjuk Sampah sarap yang berkumpul kat tepi Tong Sampah yang penuh... gelak  sampai berdarah bijik Halkum bile tengok betape Media mahu memanipulasi pemikiran rakyat Malaysia... yang makcik pakcik kat Kampung tu pon tengok la.. My advice to da Mass Media... semakin ko buat macam tu.. semkain rang meluat ngan agenda korang.. kikikiki...

pastu maghrib tu kite orang makan satay.. then sambung perjalanan ke Gombak...

Shopping kat SOGO.. hari ni banyak sale la... barang yang berhundred hundred tu boleh dapat ngan harga yang jumlahnya dapat dibilang ngan Jari... (jari kaki makcik cleaner kat sebelah pon included)... so memandangkan ade duit skit.. shopping la Baju T berkolar sebab nak keje kan... Akak Crystal cakap yu mesti pakai baju ade kolar ma.. kasut pon kene pakai jugak.. nanti Boss akan bawak you pergi Office Office besar ma.. ambik order Photostat... so kene pakai kemas...



so beli la baju T berkolar tadi leh 3 helai... coz murah sangat... berbulu mata tengok barang cantik n murah2 kan?? ahah wallet yang tebal kian menipis pon tak perashhann...hahhaa

dari kul 11 pagi agi sampai SOGO.. kul 3.30 petang baru nak ingat rumah.. heeheh... sempat makan Nasi Ayam kat Food Court SOGO tadi.. beshhh jugakk... sian kat Mat Calleh time nak order minuman tadi.. Menu lam Bahasa Melayu terchinta... so die cam kompius tahap mawas skitt la nak order... hehhe...

Akak saye bedal Handbag je kejenya.. duk compare mane lagi cantik for a couple of hours... last2 due due skali angkut.. hehehe...

tadi baru je try baju yang beli tadi.. huhu walaupon Saiznye agak meragukan untuk dibeli kat choping complex tadi but when put on my body... Ok plak.. huhuhu.. really Glad to know that I can wear XS, S, and also M... hahaha... sume OK la....

Friday, 11 January 2013

Got a Job Already... hihi

Assalamualaikum...

semalam tatkala saye asyik asyik duk tengok TV tetibe berdering telipon yang satu nih...
"we found love in a hopeless place" terdengar suara Rihanna duk menjerit jerit.. ahhaha

So saye pon angkatla... "helo ini Amin a?? ari tu datang ini Office kan? esok datang Interview ma.. pukul 11"...

so I was in the blue moon.. boleh la saye tamatkan masa bersama dengan TV.. ahhaha Membujang lah kau TV lepas nie.. heheh..

Then ciap ciap pegi Solat Jumaat.. Tok Khatib sini umo 18 ke ape... Khutbah die ade antonasi Berpidato..
"Hadirin yang dihormati sekalian" macam terjungkit skit kat sekalian ttue.. hihi...

Ramai betol yang bukan Melayu kat sini.. rase macam da solat kat Masjid Kenya pon ade.. hahah

so pagi ni pergi la Interview... Akak name Crystal lagi.. hehehe.. so isi form ape sume then siap tu baru la die datang bagi tau sume detail detail... I malas je nak gitau gaji I kat sini.. heheh takut Korang terkejut je la.. hahahaha

Yang pastinya Ia lebih tinggi daripada my expected salary... ahhaha

Akak nie memang peramah.. she said if you have any problem.. stress or what so ever.. you can talk with me.. gegegeg...

then Akak yang kat belakang tu pon advice me sebab die tanye nak sambung ape lepas nie.. "Law" cakap aku sepatah.. hehehe..

die pon cakap yang die pon ambik Law jugak dulu... die cakap susah ma... "You better apply for a private college if wanna work for a bigger firm... Its in English it is better..

saye pon reply.."saye apply kat UIAM.. sane International University... so everything will be in English..." except Arabic la kan.. haha takkan Arab pon nak lam Bahasa Inggeris jugak.. lalalalala

so I got that Job.. and will start working on next Tuesday... heheh wish me doing good here please... heheheh

Aminnn... you guys are really awesome... dadadadda

Wednesday, 9 January 2013

ABPBH 2012

Assalamualaikum...

ABPBH is around the corner so have you vote your favorite artist??



Is just wanna see Yuna win the Trophy of 'Artis Wanita Paling Popular'.. hehehe...

Yuna came with a great dress on ABPBH last year... all black.. performing such a beautiful song...



Kategori 'Lakon Layar Serasi' plak saye pilih Johan n Zizan.. this two guys can not be separated.. they belongs to each other...



I really hope that there will be a great performance from all of the good artist in Malaysia...

Pengacara pon nak yang best best.. huhu.. tanak da yang macam Patung Cendana.. hahaha...

Teringat plak cara Rozita Che Wan handle Anugerah Skrin dulu.. ahha...

Artis Wanita Baru Popular plak saye pilih Najwa Latiff... coz she is awesome.. hahaa...

Tuesday, 8 January 2013

Searching For Job

Assalamualaikum ..

Hi all.. it is the second day I'm here... so today went out of the home and search for a job.. huhuhu

Found a really great company with Vacancies sign on the wall.. I took the phone number stated there...

So I called that guy named Syaq... but failed.. His phone is dead.. hahaha Innalillah...

then pegi kat kedai makan... ade banner tulis Jawatan Kosong.. then I called number stated.. "Hello, tumpang tanye.. Keje akosong tu ade lagi ke?... "sorry ye.. dah tak available tu.." then I phoned off.

Bangang betol.. kalau dah takde tu.. buang je la banner.. tu pon takleh nak wat ke?? sian kat makhluk yang tengah mencari keje macam saye ni.. huhuhu..

then Syaq tepon balik.. die suh hantar Resume kat email die...

pastu pegi la merayau rayau agi... jumpe satu kedai Photostat... nak lelaki sahaja.. so saye pon check la diri saye... Gotcha... I'm a Male.. ahahhaa...

pastu tanya la.. "vacancies tu available lagi tak??" ,... "ade lagi... tapi Boss takde sekarang.. tinggal no. phone je la.."...

then tinggal la no phone kat akak tu...

balik umah ambik laptop.. nak edit resume.. sampai rumah baru teringat yang Microsoft Word tak available.. huhu.. pegi cari Cyber Cafe yang ade M.W... jumpe satu CC ni... huhu.. masuk.. upenye tempat Judi Online haromm....takde Microsoft Word lak tu... Kakak saye cakap da berapa kali kene serbu....

then jumpe la satu cyber Cafe ni.. tepi klinik tempat kakak saye bekerja.. Perempuan pakai Purdah agi.. hehehe sweet gitu... ahhaha

edit Resume n da hantar da pon.. hope I will get a JOb.. pray for me my dear friends... huhu... Only God can Reply you kindness...

Monday, 7 January 2013

My Question To You

Assalamualaikum..

Pagi tadi Jam 6.15 selamat sampai kat sini.... penat la naik bas perjalanan jauh camni.. skit agi nak termuntah.. da ready plastic bag....

Regarding to the title of this Entry.. My Question to You Viewers from America...

Are you American? Or you are Malaysia citizens who lives there?

What make you wanna read my blog? What about my English.. it is good or otherwise?

hahaha... Im a little bit curious.. heheh




Sunday, 6 January 2013

Beli No. Pin UPU

Assalamualaikum...

hari ni pon outing lagi... haha outing dekat dekat je la... kat Bandar Kubang Kerian tu je kott... hehe

Keluar pon sebab nak beli No. Pin UPU.. huhu.. nak masuk Universiti la katakan... saje je nak beli hari ni.. first day keluar no. pin plak tu.. bukan ape sebab malam ni dah nak pegi Kl so malas la susah cari Bank kat sane...

so still pergi ngan Nur Amalina... as usual Ahmad Shuhardy tu lewat agi.. seb baek la time saye sampai umah die tu Abg die cakap die ngah mandi..

so tunggu la kat taman die lagi.. listen to birds chirp...


so Ady pon da ciap mandi.. so borak pasal AJL semalam... lucu bile diingatkan kembali...

persembahan yang grand2 bawak naik jeti, tong tong minyak terpakai & pakai baju cantik cantik atas stage... tapi tak dapat ape2... huhu ...

so Amalina pon da sampai.. then sampai Nirwana Maju... susun semua baju2 n tudung2 kat boutique die n then blah pegi blah...

sampai je Bank.. tergamam... Punye la Pack Orang lam tu.. da macam Sardin Mackerel lam tin saye tengok.. hahha...

so masuk je lah.. ambik ambik No. Giliran dulu then pegi kaunter tanye nak beli No. Pin.. pastu die pon bagi Borang... siap je tulis keluar bank.. lame agi nak tunggu .. then terserempak ngan kawan sekolah.. die pon beli NO. pin jugak.. but melalui mesin ATM.. huhu.. lagi modah.. so saye pon beli la no. PIn kat mesin ATM ngan card yang baru dibuat semalam.. hehe fresh agi.. takde calar calar pon.. hahaa

tak sangka semudah itu sahaja... cepat.. "Tak perlu menyental lagi".. ahha iklan sabun la plak.. hehe

so pegi FoodCourt kat MYDIN HyperMarket kat Kubang Kerian ni and and makan.. saye lapar sangat coz blom breakfast.. so order la YEE MEE Sizzling ... huhu... best korang cube la ye.. just RM5 je.. hehe

makan punye makan da habis.. sambil makan tu borak borak pasal perkembangan terbaru kawan2.. huhu.. ade yang nak bertunang la.. nak kawen , nak beranak.. ahah *tipu je...

so balik Umah... salin2 baju then Isi Borang Permohonan Ke IPTA...

di sini link ye tau... click je.. selmat.. haha *yang mane dah beli je la..

http://upu.mohe.gov.my/

so isi la sume maklumat diri.. huhu.. pilih mane mane Universiti yang berkenan..

So saye ambik Undang Undang, Sains Kesihatan, dan juga Bahasa...

pilih plak UIAM, UiTM, UnisZa(ape tu), UPSI.. hhuhuhu..

mak saye suh jadi Cikgu plak tetibe.. gagagaga...

really hope I can get in to UIAM coz sane memang best.. akak saye yang sulung belajar kat sane...
*kene ade basic Arab kan?? yes saye dah pernah belajar ARAB .. tiga tahun kowt... bersama Ustazah Tempawan Ishak yang sentiasa diinagatan.. so kalau lepas ni nak belajar ARAB ke.. boleh la pegi skolah ke.. Umah Ustazah ke.. hihi... InsyaAllah... PMR dapat B je Arab...

so korang pilih la Course yang korang memang minat...

Ingat tak saye peah gitau yang saye tak pasti ape cita cita saye dulu??? until la My Beloved Teacher.. Pn. Radziah Abdullah bagi suggestion..

"Amin.. teacher tengok awak sesuai jadi Lawyer"... huhu at that moment saye terus nak jadi Lawyer.. huhu saye memang minat tengok cerita serita yang ade Perbicaraan lam mahkamah.. huhu contohnya Suits, The Exorcism Of Emily Rose and banyak lagi.. hehe

InsyaAllah my experience entering Debate competition will be useful one day.. hehe...

Miss that Moment very Much.. hehe




Yeahhhh.. Yuna Menang AJL 27

Assalamualaikum...

"Anugerah Juara Lagu 27.. Lagu yang dimenangi ditulis oleh penyanyi ini sendiri.... Lagu Terukir Di Bintang ... Aizat.... tahniah Yuna... Penggantian yang amat berhasil"...said by Cheryl Samad

huhu.. so I was on the blue moon last night.. packing baju pon happy je.. biar lah charger hand phone hilang phone.. hahaha...

Adakah kerana Aizat ganti Yuna... lagu Terukir Di Bintang ni boleh menang???

What happen to Lagu Terbaik Anugerah Industri Muzik- Patah Seribu Shila Amzah???

Still Hafiz won Vokal Terbaik?? huhu...

Jimmy Palikat n O.N.E. tak menang??? huhu.. sumenye bergantung epada penilaian kita sendiri...

sume soalan ni bermain kat Fikiran saya.. huhuhu...

Kali ini AJL buat undian daripada peminat baru kita sedar yang Juri sebenar bergantung kepada peminat... Kalau seratus peratus terletak kat tangan Juri Profesional.. mereka mungkin tidak dapat menilai apa yang peminat di luar gemarkan...

Yuna bertanding dua lagu tahun lepas.. Gadis Semasa and Penakut... both song don't get anything... Must be tired wasn't it???

Kalau dah buat sistem Undian from peminat.. mesti yuna got something.. But this AJL.. Yuna couldn't make it... She have another huge commitment at United States of America...

It's okay Yuna... You won.. next year.. 2013... make another beautiful song and be on AJL stage.... huhu...



*tak sabar nak dengar lagu lagu daripada album terbaharu YUNA....

Saturday, 5 January 2013

What A Tired Day...

Assalamualaikum..

Hari ni saya keluar ngan kawan saya Ahmad Shuhardy untuk pergi ke Bank.. nak withdraw money skitt... nak pegi KL.. so kieorang pergi ngan my another friend named Nur Amalina..

pegi umah kawan saye tunggu kat citu.. umah tertutup je.. upenye die masih belom bangkit.. hahah... tidor lebih pada Koala Bear.. hehe so tunggu la kat Taman die.. Banyak burung... dengar kicau burung di pagi hari...



Kita orang pergi Nirwana dulu coz tolong Amalina bukak Boutique miliknye family die Nirwana Maju tu..
(so korang kalau nak busana Muslimah ke tudung ke boleh la kunjungi Butik kawan saye tu)...
masuk melalui Grand Entrance and Butik die terletak sebelah kanan... hehe promote skitt...

sudah arrange sume tudung2 n Baju2 tersebut kiteorang tinggal kedai kejap kat Ayah Nur Amalina coz nak pegi makan.. so we split up.. Amalina makan ngan kawan die.. while I and Shuhardy go to Bank Simpanan Nasional (BSN)... mula mula ingat nak withdraw money melalui kaunter je tapi tiba tiba terpikir.. Why don't I make a card.. coz it more efficient and I can save time too.. so no. giliran die kaunter masih berbeza 70 ngan no. saye di tangan.. so I asked my friend to go to RHB Islamic Bank.. withdraw duit kat citu plak...

I make RHB account pon sebab menang Spell It Right and also Mighty Mind Challenge je.. dapat la jugak RM 533.33 hasil masuk pertandingan yang hanya untuk mencabar diri ni.. hehee....

huhu... so lepas tu pegi Watsons cari kelengkapan skitt.... then duk merayau rayau kat Bandar Kubang Kerian ni... we have almost everything here.. just name it.. really amazed by the fast rising development out here... hehehe

masuk Bank BSN balik n isi borang nak buat Kad... pastu tibela giliran saye.. 1125 kaunter 3... terdengar di corong speaker kat dalam bank tu.. so saye pegi la.. bagi borang... "Borang Putih satu lagi tak isi dik??" pegawai bank tu tanya.. " borang mane plak??"... then dengan selambanya akak tu cakap Borang Permohonan Kad.. so saya ambik la sendiri n Isi....

Ade la makcik berurusan di sebelah kaunter tempat saye duduk.. Anak or Cucu die tu Orang Kelainan Upaya... macam Hyperactive la kowt.. daripada observation yang saye buat tu.. Budak tu nangis coz die taknak turunkan ccap jari kat borang pengeluaran duit tu.. habis orang pegi pujuk die.. to that Mak Cik.. Saya rase Mak Cik lah Ibu or Nenek yang paling baik...

so siap da urusan buat kad.. pegi tukar no. pin kat mesin ATM... n withdraw money... huhu..

then kiteorang pon blah dari citu n pegi ke Kaunter Tiket Berkomputer SKMK plak.. nak beli tiket... Akak kat kaunter tu memang friendly.. tak sampai seminit pon beli Ticket... saya naik Bas Due tingkat.. for the first... malam esok...

"Kak, bas tiga tingkat ade tak??". "dua tingkat pon takde orang nak naik da dik.. orang tua takot.. Budak budak je"...

"ai.. macam perli je kak".. hehe... "takde la dik.. memang btol pon"..

 then saya pon blah after saying "terima kasih ye kak".. " same same ye dik"...

out from the room dengar suare yang agak familiar didengar... bunyinye datang dari Masjid Besar Kubang Kerian.. "sura Cikgu Asri kan?? " .. "ya.. cakap pasal Kem tu." balas kawan saye..

so kite pon jalan la ngek ngok ngek ngok... nak Pegi KFC... makan ckit.. perut dah memutarkan lagu 'Awan Yang Terpilu by Ning Baizura' haha...

so makan KFc and sempat agi snap ngan Acer Crystal Eye webcam nie...



makan Lunch Treat set C je coz budget... hahaha...

hehhe then balik umah... kat tengah jalan tu berborak pasal kenangan zaman dulu... hehe... zaman masih Tulul... heeh lucu tahap gaban bile diingatkan balik... hehhe

balik umah je mak saya cakap takde Eletrik ... so saye pon call la TNB 15454 di dail di telfon umah saye...

Tekan 1 untuk Bahasa Mela....
 tett trus saye tekan..
Tekan 1 untuk Ganguan Be...
pon same.. tak cempat die abes cakap agi...

tet tet... "Hello.. Encik Amin ke??"
 haha die dah cam suare saye upenye.. coz sellau sangat report kat die..

"Kami akan menghantar pasukan kami untuk meninjau.. terima kasih kerana menghubungi..."

Friday, 4 January 2013

Why I Hate K-Pop

Assalamualaikum semua.. tajuk yang tertera pada entry kali ini mung kin menimbulkan kemarahan ramai pihak terhadap saya.

But i'm talking about the truth. I dun really hate K-Pop coz saye pon minat gak kumpulan Super Junior and ade la jugak tengok cite Korea like Love Story in Harvard, Boys Over Flower n sebagainya.

This entry is as a reply to Fatin Liyana pada entry nya yang bertajuk "Kenapa Kita Harus Bagi K PoP Peluang"

http://honeykoyuki.blogspot.com/2012/12/kenapa-kita-harus-bagi-k-pop-peluang.html

There's nothing wrong yang kak Fatin yang saya minat ni Post..

she said that she hate Kpop badly before. Why I'm hating K pop is because they are too sexy.
I've seen on DIVA Universal's channel Iklan Konsert Kpop kat Sepang ape ntah.. yang pastinya Malaysia.
Sexy gile kowt.. yang Pompuan pakai sluar n skirt paras Paha. To me, Malaysia sangatlah tidak sensitif dalam hal sebegini. Saya cuba untuk tidak mempolitikkan perkara ini tetapi kita lihat sendiri masalah yang berlaku seperti Kes Erykah Badu tahun lepas..

What?? Erykah Badu pon tak kenal? the girl who have tatoo Allah on her body.. ingat da?? yup.. Malaysia already luluskan die punye konsert until she comes up with a "great" picture on NSTP. yang ngong nye Malaysia pegi salahkan NSTP kerana menyiarkan gambar tersebut. To me NSTP just like 'pembuka mata' unutk Malaysia. Kalau NSTP tak siar gambar tu n Erykah Badu tu jadi buat konsert kat sini n tetibe plak haritu die nak taruk tattoo Allah lagi kat badan die.. mesti Malaysia akan dilihat sebagai Sebuah negara Islam hanya pada perlembagaan.

Back to K-Pop. Saya tidaklah terus benci kepada semua artis K pop ni tapi ye lah.. mereka patut paham yang Malaysia ni sebuah negara ISLAM.. so Iklan ponn kene lah sopan skit. Terkejut saya tengok Iklan kumpulan pompuan ape ntah yang pakai sluar pendek kaler GOLD shake their butt. This thing shouldn't happen in Malaysia. Yang peliknye Konsert Kpop besar besaran di Malaysia. Nak tanya skitt.. Ade Korea jemput artis Malaysia buat konsert besar besaran kat sana.

I have no problems with kumpulan lelaki coz they wore good outfit but the girls group. HUH I'm sighing when see them. Dieorang ni nak jual lagu ke nak jual Body? I'm totally devastated with Malaysia's Government. This thing really show that how bad Malaysia can be as an Islamic country.

When I post this thing on my FB. Ade la sorang mamat ni komen dengan amat pedas sekali. He used to be pendebat terbaik ketika Pertandingan DEbat Ala Parlimen berlansung di sekolah saya. My team second place while their team won first place. But I'm not talking about that Competition. Komen die amatlah menunjukkan yang die ni sanggup menolak hukum hanya untuk mencapai kemajuan dan sebagainya. He said that I have to respect others Right. Hak Asasi la sangat nak tengok Korea ni kan.? hehe Without he realize, he already violating my right to speak represent the whole Ummah.

Saya amat berharap yang Kumpulan K-POP perempuan boleh improve their appearance. They better be a prostitute if they really want to wear something like that. I really sorry if this entry might make U uneasy people but this is fact.. I can't deny this fact. There is nothing good to see those girl in tight and sexy outfits.

Wednesday, 2 January 2013

Good Morning..

Assalamualaikum....

huhu... memang jarang la saye post bende pepagi camni.. but what can i do..

I dun really have a real good sleep lately.. I still can't close my eyes even at 4 a.m. I try to sleep but I can't..

I'm living like a zombie right now.. I can't even feel my skin..

Its torturing.. I think she's back.. Try to be together again with me.. I wanted to.. but please don't disturb my sleep...

I'll easily lost my focus on everything I do.. Sometimes I say absurd thing.. That make them realize that She's back..

I can't eat well.. even watching TV can be so worst...

Please.. I need a Wonderful Sleep... It's been 3 days in this condition.. I might easily if this thing continues...


Luckily I dun Have any eyes bag...

'GREAT' 3 January....


Reunion S3K3 for 2012

Assalamualaikum..

I think its not too late for me to say Happy New Year.. tahun Masihi la ye...

So ape korang buat tahun baru ni?? sorry grammar BM salah tu.. sepatutnya Tahun Baharu.. but hurm.. I'll try to make it more simple. haha

Yang masih bersekolah tu.. sekolah leklok la ye.. yang duk kat Universiti pon jangan jadikan 2013 macam 2012... asyik ponteng Kuliah je kan?? Ingat saye tak tahu ke??? heheh

so Bebudak yang school kat SMKKK tu mesti sedih kan?? bukak sekolah da la hujan.. pakai baju cantik2.. putih melepak gitu. then kene hujan.. hahahaha... pastu masuk school plak.. da takleh tengok Abg Amin .. huhu lagi la bertambah sedihnye.. hihi..(daydreaming)

so last 26 December.. ade reunion untuk primary school SKKK3 batch 2007.. so ramai jugakla yang hadir.. jumpe kawan2 lame .. huhu..

yang paling tak leh blah.. kenangkan memori silam.. phewittt.. hahaa.. dengar kawan2 bukak kedai Kopi make me smile seorang diri... "die ni masih tak berubah" lam hati..

yup.. walaupon dah lima Tahun tinggalkan sekolah rendah Ramai agi cikgu yang cam.. (bukan saye) cikgu cam budak2 lain la.. hehe esp. yang ade adik sekolah cat citu...


bersama Nur Hidayah which also known as Cartoon Network.. heheheh

makanan pon best haritu n thumbs up to mereka yang urus bab makanan tu... ahhaha

da lame tak jumpe mesti la ade yang nak ukur2 ketinggian.. hehe.. ye la.. dulu Pompuan yang tinggi.. skang ni paras bahu je.. hehe

yup.. this is fact.. pompuan reach puberty earlier than a boy.. so their body grow faster than boy.. but when boy reach puberty ... their body grow sesuke hati and resultnye lahir la situasi "Zirafah & Kuda Belang" bile budak laki berdiri sebelah budak pompuan skang ni.. hehehe..

I dun get the chance to pusing2 sekolah.. huhu cedyh gak.. satu je tempat yang saye rase paling best untuk lepak time cekolah dulu.. kat depan Pusat Sumber.. huhuhu.. duk bawah Colourful Payung n have a great chat.. huh.. I'm sighing to do that again...

with Irfan Syahmi.... my great friend....


with the Gang... hahah.. yeah we all grown up.. but still have the same face..

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers