expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Saturday, 26 January 2013

Qi Diey Dilamar Seorang MakCik

Assalamualaikum..

grand tak tajuk entri kali ni.. hahaha nak terbahak plak rase bace tajuk kali nie.. yup ni cite betol guys.. takde faktor tokok tambah Ok.. (ade kott skit... ) heheh

so kejadian ni berlaku pada hari Selasa yang lepas.. genap seminggu saye bekerja di kedai photostat kat area Hentian Kajang ni..

pade waktu lunch area 1.15 tengahari.. saye pon kuar la pegi makan kat Restoran yang saye kunjungi 6 kali seminggu ni.. name die Shakers 23 at Rest..

kat situ ade la satu group Akak akak ni yang menyewa kat situ.. dieorang tawarkan Indonesian Cuisine.. antarnya Pecel Lele(yang saye makan 5 kali seminggu) , Pecel Ayam.., Lontong Pecel. dan sebagainye..

so pada hari ni.. saye pon pergi lah order.. "Kak.. Pecel Lele satu..".. Ye dik... jawabnye ringkas..

tunggu lam 10 minit then sampaila makanan saya yang dipesan.. "Bismillahirrahmanirrahim."

then ngap ngap ngap saye bedal makanan tersebut...

lam halfway nak habiskan nasik tu.. akak tu pon duduk kat meja berhampiran ngan meja saye..

"Akak berkenan la tengok kau Dik".. uhuk tersedak saya dibuatnye.... "kalau boleh akak nak buat kau jadi menantu akak la.."

huhhh.. baru la boleh tarik nafas.. seb baek tak meninggal kat citu.. hehe.. saye senyum je tanpe beri apa apa tindak balas..

"Study ke dik?" die tanye.. "Tak la Kak.. saye keje.. tunggu result SPM"...

"owh yeke??.. lepas ni nak sambung ape?".. "Law" jawab saye sepatah..

"owh nak jadi peguam ye.. bagus la Dik.. nati ko blaja rajin rajin sampai jadi Peguam ko datang la cari Akak kat sini.. kawen ngan anak Akak nak??"

saye tunduk je.. malu babe.. nothing to say.. "Anak Akak tingkatan Lima skang nie"sambung nye lagi..

"die Taekwondo tali pinggang hitam.. tinggi macam kau jugak"... time tu saye da start imagine rupa anak pompuan die yang bongsu tu... camane la rupenye yepp??

selang due minit tanpa sebarang perkataan.. Akak tu sambung lagi.. "Kulit die takde la puteh sangat.. macam Akak ni je"...

saye masih tak cakap ape.. hihi.. nak cakap ape?? then saye punye nasik pon da habes... saye pon bayar kat Akak tu 5 inggit then blah masuk keje balik...

sejak dari hari tu tiap kali saye order je.. die suh pekerja die bagi Ikan Keli yang besar.. untung tak??? heheh

hari ni.. saye pgi.. die tanye name plak.. "Name ko sape??".. "Amin" jawab ku..

"Owh.. bagus name tu.. Aminnn." 6 harakat panjang die sebut.. hehehe...

saye memang tak tahu nak buat ape da.. hehehe.... siap pesan agi tu.. nanti ko jadi peguam datang la sini ye..

itulah kisah saye dilamar oleh seorang Makcik.. bukan tuk jadi anak Ikan.. but untuk jadi menantu die.. hehehe



3 comments:

  1. Replies
    1. Chinta Ash.. nanti suh mak awak plak masuk minang saye.. hihi

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers