Posts

I Miss My Little Diary

Assalamualaikum
its been ages since i write something here. I'm now in Semester 7 of Degree of Law and the amount of works and assessment is beyond what you can imagine.
Luckily I have a wonderful office mates who are really responsible and having a great team works. We could finished tonnes of works by dividing all the job. It's actually what we are going to do when we are in working arena. 
These amazing people absolutely magnificent. The work hard and they also play hard. We had so much fun together. Because of that my birthday celebration on previous March were held three times on three separate occasion.
I just love the family-vibe that they shower me with. The was a time I need to go back to Kelantan for two days to do the JPJ Test for my car license. It was only for two days but only God knows how i missed being surrounded by them.




It was a great semester. But sadly something happened to me. On the 6th Syawal, at 1 am in the middle of early morning I was involved in mot…

SEM 4 Pon Dah Nak Habis

Assalamualaikum..

ye saya sedar saya tak layak dah nak menulis kat sini.. after abandoning this blog untuk sekian lama.. siapalah saya nak dtg n buat entry baru kat sini.. HUHUHU... sambil hantuk kepale kat tong gas..

eh suka hati la ni blog saya.. lol.. sah bipolar..

okay sebenarnya agak kesian la ngan blog ni sebab mmg dah lame tak disuap dengan bende baru.. how to keep up if you have Twitter Facebook and Also Instagram at the same time..

everything dah updated there.. so left no material for blog.. alolololo kechiannye.. weng wengg.. hahah teibe rempit weyh..

Yup macam tajuk tertera.. Semester 4 dah nak habis dah.. Banyak gak program i managed to settle together with my friends...

Alhamdulillah.. now dah masanye utnuk buat revision ape yg dah belajar semua sebab final lagi 3 minggu je..

after that balik cuti sem kene internship lagi.. hihihi

I feel a bit excited for internship.. tapi bile tengok keadaan Law Firm tersebut.. hurmm agak kureng la weyh.. how come you allows kedai hardw…

TEKS PENGACARA MAJLIS PERKAHWINAN ISLAMIK

Membuka tirai majlis yang penuh dengan senyuman dan kemeriahan ini, sama-samalah kita raikan ketibaan kedua mempelai yang baru saja diijabkabulkan semalam. Dengan diiringi selawat ke atas Junjungan kita Baginda Nabi Muhammad SAW, Beriringan masuk ke dalam dewan, sama cantik dan sama padan, pasangan pengantin yang segak lagi bergaya, yang cantik lagi menawan, pasangan Raja Sehari;
Nama Pengantin …………………………………………… dan ………………………………………………………. Dgn lafaz Bismillah, melangkahlah ke mahligai kasih, dipersilakan. Hadirin dan hadirat sekalian dipersilakan untuk sama2 berselawat ke atas Junjungan Besar kita Nabi Muhammad SAW
 (tunggu sampai tetamu duduk) …………………………………………………………………………………………....................
Bismillahirrahmanirrahim Rabbish rahli sadri. Wayassirli amri. Wahlul uqdatam millisani. Yafqahu qauli. Assalamu `Alaikum W.B.T. dan salam sejahtera.
Allah SWT  berfirman dalam Surah Ar-Ruum  ayat 21 yang bermaksud; Dan diantara tanda2 kekuasaanNya ialah, Dia menciptakan untukmu isteri2 dari …

'Bienvenue' Third Semester

Assalamualaikum

alhamdulillah hari ni ade kesempatan sikit nak menaip kat dalam blog berhabuk binti usang nih..

okay syukur kepada Allah sebab dah masuk third semester sarjana muda undang-undang sudah 2 minggu now..

Result sem lepas hurmm. okay.. cukup2 makan.. tapi lulus semua..

hari dapat result saya tengok CONTRACTS II dapat C.. huhuhu rase luluh jantung, rasa nak call madam Jaya Sheela tuk mintak maaf ngan die coz she's beeing so nice to mell and ingat lagi when i go to her office she said.. Dont Worry la Inche Amin.. i know you'll do good..

tu yang buatkan saya rase nak nangis nak mintak maaf ngan die..

pastu bile masuk je new sem rupanya saya discover yang 60% my batch failed contracts II.. huhuhu time tu baru tahu makna bersyukur... tu la..

kita ingat kite dah teruk.. tapi rupenye orang lain lagi teruk ujian Allah..

UiTM ni C- pon dah gagal. so memang kene work hard la.. plus u know how hard law courses are..

tapi semua course pon susah sebenarnya.. bergantung kepada in…

There's Always Room for Improvements

Image
Assalamualaikum

Dah lame tak tulis something kat sini kan.. so here is something really beneficial for us who born as a human. Because of what? Because of human do mistakes and yeahh we should realize our mistake and try not to do it again, get back to Allah and live as a better person..
It is undeniably true that we face a lot of tests in our life because Allah simply wanna see whether we can survive or fall into the test given.. If we failed dont worry the result will be shown at the Hereafter which leave a room for us to improve ourselves.
The best human being is the one who commits a mistake and then ask forgiveness from Allah. But we should remember that knowing Allah as The Most Forgiving doesn't give us green light to do any bad or evil doing. Allah knows His creations and even thing sparks in your tiny little heart. You can't hide from Him and you should think thousands times before doing any bad.
Allah has prescribed us with the Holy Quran which functioning as guidanc…

VLOG REHLAH - Qi Diey with Pertubuhan IKRAM

Image

New Sem Started

Alhamdulillah..

Assalamualaikum guyss..

lama tak dengaq citaa.. pa habaq.. hahah bajetade org bace je ko ni kna..

okay.. new sem started.. Alhamdulillah.. masih bernyawa..

so dah sem dua.. dulu duk dalam kolej.. kat Delima.. then after kumpul cop dan kupon aktiviti dengan gigihnya.. tetibe check permohonan kolej .. tadaa.. GAGAL..

jadi dengan segala usaha dan penuh tawakkal.. menyewa lah di luar..

di Kristal Heights Section 7 Shah Alam.. dekat je from Universiti..
 ni kirenye tempat budak2 berduit la duduk.. aku ni perasan sangat duk tempat fancy like this dah kenape...

hurm.. i hope everything is going to be fine.. and smooth.. InshaaAllah,...


mula2 sampai depan pintu umah lepas dicampak oleh Abg Kandungku dengan barang dengan maha banyaknya.. tetibe terhidu bau taik kucing..

"ade org bela kucing ke?"

then.. sorry dude.. there's quite mess in here.. rupenye umah sewa kiteorang banjir.. tingkat lapan banjir.. canne tuh??


old tenant left the house with pipe terbukak sebab…