Posts

Showing posts from September, 2013

Orang Pertama

Assalamualaikum...Nk tanye.. org pertama cipta telefon ?
alexander graham bell.. kn boleh jawab.. ..org pertama tulis bismillah ? ????? anak kalau tanya mampus nak jawab..so simpan nota nih....30 ORANG YANG PERTAMA DALAM ISLAM -----------------------------------------------1. Orang yang pertama menulis Bismillah : Nabi Sulaiman AS. 2. Orang yang pertama minum air zamzam : Nabi Ismail AS.3. Orang yang pertama berkhatan : Nabi Ibrahim AS.4. Orang yang pertama diberikan pakaian pada hari qiamat : Nabi Ibrahim AS.5. Orang yang pertama dipanggil oleh Allah pada hari qiamat : Nabi Adam AS.6. Orang yang pertama mengerjakan saie antara Safa dan Marwah : Sayyidatina Hajar (Ibu Nabi Ismail AS).7. Orang yang pertama dibangkitkan pada hari qiamat : Nabi Muhammad SAW.8. Orang yang pertama menjadi khalifah Islam : Abu Bakar As Siddiq RA.9. Orang yang pertama menggunakan tarikh hijrah : Umar bin Al-Khattab RA.10. Orang yang pertama meletakkah jawatan khalifah dalam Islam : Al-Hasan bin Ali RA.11. Or…

Need To Do This When I Have Time

Image
Assalamualaikum



hari ni nak share satu resipi aiskrim.. huhu actually terserempak kat News 

Feed in FB.. huhu kalau ade peluang nak buat la.. hehehe korang pon try 

la... ye.. pastu lau rajin leh post kat saye.. HUKHUK




Aiskrim Oreo handmade yang SEDAP !!! kalah Oreo Mc Flurry Mc D

cara buat?


1) - setengah tin susu pekat (ikut kemanisan masing2)

- 1 1/2 gelas susu cair (ikut kecairan @ kepekatan yang dikehendaki)

- 1 sudu ovalette (pastikan halal)

- sedikit esen vanilla

blendkan sampai gebu.


2) gaulkan hasil yang di blend dengan biskut oreo (vanilla) yang dah 

dihancurkan.

3) masukkan dalam peti ais. (freezer)

4) MAKAN !!!!!!! sampai menjilat sudu~!!! 

*dah reti buat, x perlu la beli kat McD lagi.... hehe

How Wonderful Allah Fate Is...

Image
Assalamualaikum

Actually I've been so eager to update my most and precious blog.. but seems time a little bit jealous and holding grudge on me so i just minimize the notification to update my blog in my bare mind.

Final is just another two from now and I'm feels really calm.. No anxious feeling but I'm not really sure whether this feeling is a good sign from God or vice versa.,.. If vice versa, I just could says this word... NAUZUBILLAHIMINZALIK

A lot of things happen to me when I'm finally becoming a University's student. At the first stake I think that I maybe have to face some difficulties in order to find a genuine friend. But Allah heard me.. He just did it.. He just granted me a real nice person to be next to me..which i could called as Best Friend Forever. InsyaAllah till Jannah.

Actually we don't really know each other, until one day when i decided to go to my very first own outing, which is at SOGO, Allah fated everything there. I ask his opinion to ch…

Sempat lagi Curi Masa

Image
Assalamualaikum..
hurm malam ni rase fresh snagat.. baru je habies satu discussion yang sangat menarik dan Muzikal + magikal.. hamekk kau.. discuss ape?? Islamic World View subject.. hehehe I got a friend of mine named Azim which is so nice and kind hearted.. besides he is brilliant too.. his decision to come into my room was really Fated by Allah.. or else I wont study tonite.. huhuhu
kiteorang ade test CTU esok.. its started like this.. Jumaat lepas time kami masuk kelas dengan suka hati nye.. tetibe ustaz cakap.. "Dah sedia untuk Ujian semua?"...  kiteorang sume "WHATTT?"... rupenye memang betol Ustaz da cakap awal sem dulu yang tarikh test adalah waktu tu.. but no updated info.. so kiteorg da la tak study mudy hape pon agi.. tup tup nak test... memang tak la... habes dipujuk nye ustaz then Ustaz bersetuju nak postponed test which is tomorrow.. Hari Jumaat seterusnya.. hehe

Actually skang ni kan saye sibuk sangat kan.. assignment banyak nak mampuih.. huhu at fir…

Nukilan Hati Sambil senyum Sinis melihat Masa Depan

Assalamualaikum

Ya Allah yang tuhanku .. kenape makin dangkal dan makin cetek fikiran sesetengah manusia di muka Bumi ini??

mereka sanggup membela kenyataan mereka disebabkan keegoan..

hurm takyah lah cakap pasal minyak... dah naik loya tekak ni..

bila kerajaan boroskan duit sesuka hati.. bermacam program keraian dijalankan.. habis sume bende nak ditaruk 1 Malaysia.. hurm habislah..

menanti lah rakyat Malaysia dengan penuh ketabahan dan keredhaan... entah apa lagi yang bakal dilaksanakan.. merana lagilah rakyat malaysia.. atas dasar ape?? dasar untuk menjadikan negara maju.

maju lah snagat.. kalau gaji dah tinggi.. harga barang pon tinggi... jadi apa yang perlu dibanggakan..

sudah lah salah fakta.. disuruhnya kita bersyukur dengan membandiongkan harga minyak kita masih murah berbanding negara Jiran.. woittt.. negara lain tu bukan pengeluar minyak...

bandinglah dengan Qatar, iraq dan seangkatan dengannya.. kita ni biar bijak skitt... kenape masih nak binasakan rakyat sendiri..?? ni ke …