expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, 31 July 2015

SELAMAT HARI RAYA (Eh seriouslah)

Assalamualaikum..

"ku senandungkan lagu untukmu yang jauh di mata.. bla bla bla" boleh bayang tak saya buat tarian lagu ni ngan bahu2..

so yeah.. walaupun dah berapa Sywal tapi still dalam bulan Syawal kan.. so agak rasa bersalah namun ku gagahkan jua untuk mengucapkan "SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN" sekuat dan seramai suara pekerja Petronas cam dalam tibi tu..

Yes.. ini betul saya maksudkan.. saya ni buakannya baik sangat.. dan takde la jahat sangat.. tapi macam ade split identity jugak.. kalau baik baik sangat.. kalau jahat jahat sangat plak.. eh pasaiipa?

hhaha.. everyone has their own evil.. Astaghfirullahaladzim.. banyak2 la istighfar atas kejahatan ko penah buat..

apa ni jahat2.. tak baik tahu tak.. Jahat Baik macam cite Goku plak ye..

so.. saya betul betul minta maaf dari hujung rambut yang baru potong malam tadi ni turun melalui telinga, pipi, dagu, dada, perut, pusat, tutttt (mohon jangan porno sangat) peha, lalu ke betis, melingkar di buku lali dan akhirnya jari kaki anak yang kiut miut ni..

mintak maaf kalau ada tersalah bicara,. terpukul..  tercubit.. terhempap.. terterajang.. teratai.. haha dah habes ter ke..?

saya rasa ada je org yg pernah kecik hati or terguris perasaan dengan kata2 saya.. kekadang mulut laser. hurm so.. maafkanlah. and ade je org yg buat saya sakit hati gile babas bin alagpas.. but..maafkanlah..

Nabi ajar sebelum tdo maafkanlah segala kesialapan org terhadap kita.. bangun esok konperm ringan je otak.. buat ape nak simpan dendam.. kan?

tak elok bermusuhan.. baik kawan leklok.. best what banyak kawan.. banyak ragam.. kita pon belajar untuk hidup di dunia yang fana ni dengan lebih fokus dan bermatlamat..

Bumi ni hanya shooting set je.. kita ni hartiss pelakon Samarinda semuanya.. jadi mainkanlah watak yang kita mahu.. at the end of the day.. Allah akan menghakimi setiap apa yang kita lakukan.. Allah dah bagi script.. kalau orang buat baik dan beramal soleh serta beriman.. Masuk Syurga.. itu Janjinya.. yang jahat yang lahanat lahbau bahlolhhaaa.. masuk Neraka.. diseksa.. selamanya.. bak kata Akim..

Al Quran  tu sumber segalaNya.. Kalamullah.. kata2 Allah semua terekod dalam tu.. cuba lah selak dan baca dan fahami maknanya..

inshaaAllah..

nak gambar ke? takde yg menarik la.. raya tahun ni cam ntah hape2.. tapi bersyukurlah.. masih bernyawa dan punyai keluarga yang cinta dan mencintai.. tak gitu..

bihun n Ayam umah Dania best wo.. tq Nia..
spaghetti Kimi pon bestyang ni SAYANG KETAT KETAT

Monday, 6 July 2015

Post ini Adalah Testing

Assalamualaikum..

post ni adalah testing? testing ape? jadi ceritanye cenggini.. while i was taking bath.. menimati setiap pancuran air membasahai badan.. then capailah bekas alat mandian yang ada.. lepas tu jari rase pedih..

apakah???

tengok-tengok darah dah mengalir keluar.. siram air.. pedih.. mengalir lagi darah.. siram lagi.. auchh pedih...

grab my towel then keluar dari tandas.. pegi ke bilik jiran..

"ade plaster tak"

"takde, kenapa tangan kau bha?" tanya jiran yang ternyata Sabah..

saya diam je malas nak cakap panajng sebab tengah tahan darah flowing down from my finger..

Ya Allah... kuatkanlah hamba..

jalan lagi.. naik tangga pergi ke bilik kawan baik.. Alhamdulillah die ade.. roommate die yang tengok jari saya berlumuran darah terus rase nak pitam..

die mabuk darah...

Alhamdulillah ada alatan membalut luka kat bilik kawan saya tersebut.. roommate die pon pernah terluka teruk few months ago..

lap-lap darah.. still tak stop jugak.. nampaklah dalam jugak luka..

ermm.. tak bagitau lagi kan lupa sebab ape?? camni.. tadi kemas bilik then kemas la alat mandian.. ada pisau cukur ni.. "hurm.. nak buang ke tak?" "boleh pakai lagi ni"

then time mandi.. nak grab alatan mandian.. jari terkena pisau cukur.. kiranye motion jari menyentuh mata pisau  menghiris kulit dan lukanya pergh.. memang dalam..


so.. ape yang testing nye?? testing menulis.. sebab.. paper final Constitutional Law hari Rabu ni.. so nak pastikan boleh menulis normal atau tak.. tadi dah tulis ngan tangan.. MashaAllah brother.. tulisan lebih buruk dari biasa.. pedih plak tu..

so ni try tulis pakai laptop.. Alhamdulillah.. nak kena inform Orang2 peperiksaan maklumkan nak jawab menggunakan laptop..


apa apa pun.. semua ni ujian dari Allah... redha sajalah.. mungkin ada hikmah.. siapa tahu?? yakinlah dengan segala yang diaturkan oleh Allah..


hoping for fast recovery..

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers