expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, 6 January 2013

Beli No. Pin UPU

Assalamualaikum...

hari ni pon outing lagi... haha outing dekat dekat je la... kat Bandar Kubang Kerian tu je kott... hehe

Keluar pon sebab nak beli No. Pin UPU.. huhu.. nak masuk Universiti la katakan... saje je nak beli hari ni.. first day keluar no. pin plak tu.. bukan ape sebab malam ni dah nak pegi Kl so malas la susah cari Bank kat sane...

so still pergi ngan Nur Amalina... as usual Ahmad Shuhardy tu lewat agi.. seb baek la time saye sampai umah die tu Abg die cakap die ngah mandi..

so tunggu la kat taman die lagi.. listen to birds chirp...


so Ady pon da ciap mandi.. so borak pasal AJL semalam... lucu bile diingatkan kembali...

persembahan yang grand2 bawak naik jeti, tong tong minyak terpakai & pakai baju cantik cantik atas stage... tapi tak dapat ape2... huhu ...

so Amalina pon da sampai.. then sampai Nirwana Maju... susun semua baju2 n tudung2 kat boutique die n then blah pegi blah...

sampai je Bank.. tergamam... Punye la Pack Orang lam tu.. da macam Sardin Mackerel lam tin saye tengok.. hahha...

so masuk je lah.. ambik ambik No. Giliran dulu then pegi kaunter tanye nak beli No. Pin.. pastu die pon bagi Borang... siap je tulis keluar bank.. lame agi nak tunggu .. then terserempak ngan kawan sekolah.. die pon beli NO. pin jugak.. but melalui mesin ATM.. huhu.. lagi modah.. so saye pon beli la no. PIn kat mesin ATM ngan card yang baru dibuat semalam.. hehe fresh agi.. takde calar calar pon.. hahaa

tak sangka semudah itu sahaja... cepat.. "Tak perlu menyental lagi".. ahha iklan sabun la plak.. hehe

so pegi FoodCourt kat MYDIN HyperMarket kat Kubang Kerian ni and and makan.. saye lapar sangat coz blom breakfast.. so order la YEE MEE Sizzling ... huhu... best korang cube la ye.. just RM5 je.. hehe

makan punye makan da habis.. sambil makan tu borak borak pasal perkembangan terbaru kawan2.. huhu.. ade yang nak bertunang la.. nak kawen , nak beranak.. ahah *tipu je...

so balik Umah... salin2 baju then Isi Borang Permohonan Ke IPTA...

di sini link ye tau... click je.. selmat.. haha *yang mane dah beli je la..

http://upu.mohe.gov.my/

so isi la sume maklumat diri.. huhu.. pilih mane mane Universiti yang berkenan..

So saye ambik Undang Undang, Sains Kesihatan, dan juga Bahasa...

pilih plak UIAM, UiTM, UnisZa(ape tu), UPSI.. hhuhuhu..

mak saye suh jadi Cikgu plak tetibe.. gagagaga...

really hope I can get in to UIAM coz sane memang best.. akak saye yang sulung belajar kat sane...
*kene ade basic Arab kan?? yes saye dah pernah belajar ARAB .. tiga tahun kowt... bersama Ustazah Tempawan Ishak yang sentiasa diinagatan.. so kalau lepas ni nak belajar ARAB ke.. boleh la pegi skolah ke.. Umah Ustazah ke.. hihi... InsyaAllah... PMR dapat B je Arab...

so korang pilih la Course yang korang memang minat...

Ingat tak saye peah gitau yang saye tak pasti ape cita cita saye dulu??? until la My Beloved Teacher.. Pn. Radziah Abdullah bagi suggestion..

"Amin.. teacher tengok awak sesuai jadi Lawyer"... huhu at that moment saye terus nak jadi Lawyer.. huhu saye memang minat tengok cerita serita yang ade Perbicaraan lam mahkamah.. huhu contohnya Suits, The Exorcism Of Emily Rose and banyak lagi.. hehe

InsyaAllah my experience entering Debate competition will be useful one day.. hehe...

Miss that Moment very Much.. hehe




2 comments:

  1. hi nak tanya sikit. dalam borang upu kan ada tanya kelayakan pemohon, nak pilih SPM atau Tamat tingkatan lima? confuse - -

    ReplyDelete
  2. Ntah la.. Tak perasan plak.. Saye ambik SPM je

    ReplyDelete

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers