expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, 18 January 2013

Working For A Week

Assalamualaikum..

Ni nak cite pengalaman keje yang tak genap pon seminggu .. hehe
so saye masuk keje hari Selase minggu ni... masuk je macam tak tau ape nak buat.. haha off course la.. takde sape nak bagi arahan lagi kan?? hehehe

so mula mula tu da takde keje sangat.. Boss pon suruh la saye isi Toner ... huhu serbuk toner wane hitam ni so halus... walaupon da pakai  mask tapi still masuk gak lam hidung.. Buktinye.. time saye cuci hidung (paham paham la camane ye).. keluar waste product warne hitam.. huhu that make me so ancious.

Akak Lina ajar saye cara untuk handle hal hal berkaitan PemPotostatan... hahaha... so sume da belajar.. nak buat belakang depan pon boleh.. nak 2 in 1 pon boleyh.. nak buat saiz kecik pon boleh.. hahaha... lepas tu kene staple kertas plak.. huhu... hari pertame je saye dah membazirkan hampir satu kotak Peluru Stapler.. lalla.a... nak buat camane..?? huhu

So semalam belajar buat buku.. belajar Binding... learn how to fax important thing.. hehehe...  tiap kali masuk keje saye akan check jadual bertugas.. huhu sebelum ni ade Myanmar yang keje situ namme Min.. tapi da berhenti.. so saye yang name Amin ni la menggantikan tempat die dalam Jadual Bertugas.. mula mula hari pertama cuci meja je dulu.. then Sapu Lantai.. semalam.. Cuci Toilet.. heheh ngan Mop Lantai.. ahhaha bende yang paling jarang aku buat kat rumah.. hiohi... Akak tu tanye.. You yang paling kecik kan??? (Bongsu la).. "a'a kak.. nape??" .. You biase buat a ini keje sume? ... biase la kak..

yes you all should Know.. walapon saye yang paling Bongsu.. takkde maknenya tak pernah panjat tangga naik cuci kipas ke Mop lantai ape sume.. I can do it la.. heheh Im not a spoilt brat...lalalla

esok Sabtu.. separuh hari.. hehe tapi nak kene Binding Seratus Biji buku.. huhu.. tengok la camane esok.. lelel.. masuk 9.15... balik 6.30... lulu itulah rrutin seharian... ni la rase nye menjadi seorang pekerja.. lalala

balik keje nampak kedai berger.. baru je nak serang... then Bas Pekerja kilang plak berhent5i.. berderet deret pekerja kilang serbu kedai berger tu.. huhu... malas nak tunggu terpaksa batalkan niat... tapi yang best sini... Pasar Malam.. 2 kali seminggu.. hehehe...

Time lunch plak.. 45 minit je mase die bagi.. so pegi la kedai terdekat.. hehe... Asyik makan Indonesian Cuisine je.. hehehe... asyik makan PECEL LELE je.. kekadang makan PECEL AYAM.. hahaha.. sape yang indon tu tahu la ape itu PECEL..



Ikan Keli je  la do... RM 5 satu set.. itu lah makanan harian tatkala lunch.. haha sebulan da RM 150.. tu tak masuk harga air lagi.. huhu... kalau kat Kelantan ni... dah boleh makan dua kali heheh... tapi takpe la pengalaman duk negeri ORAng... hahahaha... duk kat negeri Selangor... di bawah pimpinan Kerajaan Negeri.. hehehe... nak sangat jumpa ngan Ahli Parlimen lembah Pantai.. hahah NIAI.... hahaha

so online pon dah jarang snagat.. ape lagi nak update Blog kan?? huhuhu.... so tengok Overvie tadi pon.. still ade pembaca walaupon di hari yang saye tak update.. huhu bace la ape yang ade K... hehe... saye pon bukan nak suh blog ni jadi ape sangat pon.. I treat it like a diary.. best tau kalau bace post post yang lame.. hahaha rase tak percaye sangat... lala.. terpikir... eh ini hasil tangan aku ekk???

hahahhaa... takde mase nak eh eh nye.. lalalala...

I doakan supaya diri saye sihat wal afiat untuk memenuhi hasrat untuk mendapat kan pengalaman bekerja ni.. hehehe.. kadang kadang rase malas gile nak bangun pagi.. hahaha kalau dah bangun tuk Solat Subuh..then tido balik.. haha memang rase berat gile nak bangun pegi keje... hehehhe...

Boss seb baek baik.. hahaha ape punye ayat tu?? ntah.. tanye orang KL.. heheh...

Satu je bende yang I really hate to be here.. I cant have a friend... I need to posses a friend ASAP... hahaha.. ni keje nye pegi keje n balik keje je.. hahhaha da macam Alitersi Konsonan K plak.. hehhe...
cehh. Komsas pon still ingat ka? hahahahhahaa

Yes bende yang pernah belajar mesti diinagti selalu.. kita belajar bukan untuk dapat result yang umppphhh je kan>?? kita belajar untuk hidup... hehehehe....

sampai sini la dulu.. malas nak tekan banyak banyak kat Laptop ni... hahaha.... (takde idea pon sebenarnya)... hihi (ish jangan bagitau orang)... hahaha nanti turun rating blog...

till I write again... hehe

No comments:

Post a Comment

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers