expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Saturday, 19 January 2013

Went To IKEA

Assalamualaikum..

huhu hari ni Sabtu.. keje separuh hari je.. hehe start pukul 9.15 actually but today saye pegi kul 10.00.. ahhaha lewat gile kott... terus bagi alasan yang munah bin sabah kat Boss.. ahhaha.. seb baek leh diterima pakai..

so hari ni buat buku 100 set.. ahah naik lebams jari jemari nie... hahaha.. tapi nak buat camane?? pengalaman la nak katekan.. hehe

so kul 1.30 balik umah.. sume keje da habis.. hehehe... My sister ajak pi jalan jalan.. Pegi IKEA.. ehheh so pergilah dengan penuh kegigihan dalam jiwa.. ahha sampai situ alamak oi.. parking penuh da.. so pegi la straight .. masuk parking kat The Curve.. hehe...



so masuk The Curve tengok tengok barang n fashion makhluk makhluk yang mengunjungi tempat ni.. ehhe then pegi IKEA plak.. hehe... window shopping for almost an hour .. then baru la jumpe barang yang dikehendaki.. hehe BABY CHAIR.. itulah gerangan nye.. hehe.. so take a pic on the Code and went to see all those decoration.. sambil sambil ambik idea camane nak susun atur perabot kat umah.. huhu

ambik sume barang yang diperlukan.. hehe then bergerak ke Foodcourt IKEA.. pergh./... orang berduyun' duyun'.. dah macam Duyong kat Pulau Duyong ( bagi yang mane nampak je la ye)... heheh... memang padat orang .. nak lalu pon  takde space nak taruk kaki.. hahha... so kiteorang split coz nak cari meja kosong.. huhu..

ade la satu meja ni.. duk kat hujung...  macam dah nak abis makan da diorang nie.. tapi still ngah chating mating lai.. hehe so my brother ask me to watch the place.. then 'cling cling' berbunyi daripada beg galas berjenama Levi's cam ayam ni.. hehe ade mecej la... reply la dulu... sambil nagh petik petik keyboard tepon.. tengok tengok da ade orang laen ambik tempat duduk tu.. huhu.. frust bin penat betollah.. hehe

so saye pon still cari cari tempat duduk.. sampai la satu tempat kat ujung tempat makan tu.. Pintu tu LOCK.. sebab kalau tak LOCK nanti orang yang bayar agi barang leh keluar melalui pintu tu.. so saye duk la bermesej mesejan kat area tu.. then ade mamat ni datang ngah dukung baby time tu.. gi tolak pintu tu cuba nak bukak...

the alarm pon berbunyi...'we wo we wo we wo'.. ahhaha mamat tu pon lari.. saye masih tercegat kat situ.. sume orang tengok saye.. coz saye je yang bawak beg penuh berisi barang yang belum dibayor.. hehe "ape?? ko ingat aku muka mencuri ke??" terbit lam sanubari ini.. lelelle

so kite orang pon decide nak pegi solat Asar dulu.. hehe while hoping lepas ni ade la meja tuk kami makan.. hehe so siap solat sume pegi balik.. hampir lam sepuluh minit gak cari meja then ade la satu family Chinese ni offer suh ambik seat diorang coz diorang dah siap makan.. huhu baiknye.. proud to be a colourful Malaysian...

then kiteorang pon makan la makanan yang paling kerap di order kat sini iaitu... MeatBall.. heheh



huhu kakak saye cakap memang best meatball ni.. huhu tapi saye makan.. hurm Ok la.. saye rase kalau die punye kuah taruk seasoning skit pon best,.. taruk Black pepper flavour ke.. baru la best.. ni plain je..

huhu... so lepas tu merayau rayau agi then da malam.. huhu pegi la solat Maghrib dulu.. Sura lam ikea kechik je.. so kene tunggu coz ade jemaah yang nagh solat ...

then kitepon balik umah.. hehe sampai lam kul 10 jugak a... hhuhu.. great to go to place with a lot of people right.. ahah(ye la tue)...


2 comments:

  1. u make me jeles QiDiey !
    -nuramalina0201-

    ReplyDelete
    Replies
    1. nothing to jealous la dear.. huhu...

      Delete

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers