expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Saturday, 5 January 2013

What A Tired Day...

Assalamualaikum..

Hari ni saya keluar ngan kawan saya Ahmad Shuhardy untuk pergi ke Bank.. nak withdraw money skitt... nak pegi KL.. so kieorang pergi ngan my another friend named Nur Amalina..

pegi umah kawan saye tunggu kat citu.. umah tertutup je.. upenye die masih belom bangkit.. hahah... tidor lebih pada Koala Bear.. hehe so tunggu la kat Taman die.. Banyak burung... dengar kicau burung di pagi hari...



Kita orang pergi Nirwana dulu coz tolong Amalina bukak Boutique miliknye family die Nirwana Maju tu..
(so korang kalau nak busana Muslimah ke tudung ke boleh la kunjungi Butik kawan saye tu)...
masuk melalui Grand Entrance and Butik die terletak sebelah kanan... hehe promote skitt...

sudah arrange sume tudung2 n Baju2 tersebut kiteorang tinggal kedai kejap kat Ayah Nur Amalina coz nak pegi makan.. so we split up.. Amalina makan ngan kawan die.. while I and Shuhardy go to Bank Simpanan Nasional (BSN)... mula mula ingat nak withdraw money melalui kaunter je tapi tiba tiba terpikir.. Why don't I make a card.. coz it more efficient and I can save time too.. so no. giliran die kaunter masih berbeza 70 ngan no. saye di tangan.. so I asked my friend to go to RHB Islamic Bank.. withdraw duit kat citu plak...

I make RHB account pon sebab menang Spell It Right and also Mighty Mind Challenge je.. dapat la jugak RM 533.33 hasil masuk pertandingan yang hanya untuk mencabar diri ni.. hehee....

huhu... so lepas tu pegi Watsons cari kelengkapan skitt.... then duk merayau rayau kat Bandar Kubang Kerian ni... we have almost everything here.. just name it.. really amazed by the fast rising development out here... hehehe

masuk Bank BSN balik n isi borang nak buat Kad... pastu tibela giliran saye.. 1125 kaunter 3... terdengar di corong speaker kat dalam bank tu.. so saye pegi la.. bagi borang... "Borang Putih satu lagi tak isi dik??" pegawai bank tu tanya.. " borang mane plak??"... then dengan selambanya akak tu cakap Borang Permohonan Kad.. so saya ambik la sendiri n Isi....

Ade la makcik berurusan di sebelah kaunter tempat saye duduk.. Anak or Cucu die tu Orang Kelainan Upaya... macam Hyperactive la kowt.. daripada observation yang saye buat tu.. Budak tu nangis coz die taknak turunkan ccap jari kat borang pengeluaran duit tu.. habis orang pegi pujuk die.. to that Mak Cik.. Saya rase Mak Cik lah Ibu or Nenek yang paling baik...

so siap da urusan buat kad.. pegi tukar no. pin kat mesin ATM... n withdraw money... huhu..

then kiteorang pon blah dari citu n pegi ke Kaunter Tiket Berkomputer SKMK plak.. nak beli tiket... Akak kat kaunter tu memang friendly.. tak sampai seminit pon beli Ticket... saya naik Bas Due tingkat.. for the first... malam esok...

"Kak, bas tiga tingkat ade tak??". "dua tingkat pon takde orang nak naik da dik.. orang tua takot.. Budak budak je"...

"ai.. macam perli je kak".. hehe... "takde la dik.. memang btol pon"..

 then saya pon blah after saying "terima kasih ye kak".. " same same ye dik"...

out from the room dengar suare yang agak familiar didengar... bunyinye datang dari Masjid Besar Kubang Kerian.. "sura Cikgu Asri kan?? " .. "ya.. cakap pasal Kem tu." balas kawan saye..

so kite pon jalan la ngek ngok ngek ngok... nak Pegi KFC... makan ckit.. perut dah memutarkan lagu 'Awan Yang Terpilu by Ning Baizura' haha...

so makan KFc and sempat agi snap ngan Acer Crystal Eye webcam nie...



makan Lunch Treat set C je coz budget... hahaha...

hehhe then balik umah... kat tengah jalan tu berborak pasal kenangan zaman dulu... hehe... zaman masih Tulul... heeh lucu tahap gaban bile diingatkan balik... hehhe

balik umah je mak saya cakap takde Eletrik ... so saye pon call la TNB 15454 di dail di telfon umah saye...

Tekan 1 untuk Bahasa Mela....
 tett trus saye tekan..
Tekan 1 untuk Ganguan Be...
pon same.. tak cempat die abes cakap agi...

tet tet... "Hello.. Encik Amin ke??"
 haha die dah cam suare saye upenye.. coz sellau sangat report kat die..

"Kami akan menghantar pasukan kami untuk meninjau.. terima kasih kerana menghubungi..."

No comments:

Post a Comment

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers