expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, 2 April 2014

Kak Syaza's Words

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. be grateful and thanks The God for giving me another day to breath.. another day to improve myself..

Tajuk Entri kali ni lain kan?? yup Kak Syaza.. seorang insan yang sangat istimewa.. Allah mempertemukan kami ketika baru beberapa hari saya menjejakkan kaki ke menara gading..

Beliau merupakan seorang pemikir.. coretan penulisan beliau lahir dari hati yang mulus serta akal yang cerdas..

so start hari ni.. saya akan buat satu ruangan khas untuk paste semua kata-kata bernas dari Kak Syaza..

anyway ni FB beliau... get into it and you'll know what i mean.. click betul2 kat sini ---> KAK SYAZA


Bahagia jika dicari, ia sentiasa tidak mencukupi.
Namun, bahagia apabila dicipta, ia pasti berganda-ganda.
In sha Allah.
Bagaimana mencipta bahagia?
Didik hati kenal Kasih-Sayang, Sebar Kasih-Sayang dan Reflek Kasih-Sayang 

#SebarkanKasihSayangdanKebaikan

********************************************************************

Kita semua punya HATI, tetapi adakah kita masih punyai EMPATI?
Jika tiada, semailah sifat itu..usah biar HATI kita EMPTY 

Ambil, Serap dan Reflek 

#SebarkanKasihSayangdanKebaikan 

*******************************************************************

"Mcmne nak ubah pandangan mata? "

Nak berubah jadi baik, ubah pandangan mata kita. Kerana drp mata itu, turun ke hati utk refleksi minda dan diri !
Mcmne nak ubah pandangan mata? 
Bukak News Feed Facebook, Twitter, Insta dan sebgainya.
Pandang. Tilik.
Adakah post2 rakan semuanya baik2 atau sebaliknya? 
Kita akan share apa yg dekat dgn kita, begitu juga hati. Dia akan reflek apa yg selalu dia nampak 
Jadi, add dan approve lah rakan yg selalu mengingatkan perkara2 yg baik.
Moga memperoleh laluan kebaikan sentiasa melalui itu.
Kerana hari ini, Facebook, Twitter, Insta dsbnya adalah sgt rapat dgn kita berbanding dgn bestfrend kita sndiri 

******************************************************************************

okay setiap post untuk koleksi Kak Syaza saya akan post tiga FB update Kak Syaza.. kalau nak baca lagi saya akan buat Tab untuk keyword Kak Syaza..



ambik lah manfaat dari setiap kata-kata belaiu yang penuh makna. : )



No comments:

Post a Comment

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers