JOM KONGSI ILMU

Assalamualaikum

Jom Kongsi Ilmu.. thats come up in my mind when i firstly see this poster..



Perkongsian ilmu adalah sesuatu yang amat digalakkan.. takde la nak buat majlis sebar fitnah yang kemudiannya dipanah petir n ribut selepas tu kan.. haha'

Ha.. majlis Ilmu ni Malaikat mmg banyak.. so Syaitan mmg tak suka program sebegini..

Inilah satu aspek yang sering dititikberatkan oleh Tuan Guru Nik Abdul Aziz.. Ilmu adalah lebih penting dari Wang..

so.. kita boleh lihat.. pemimpin mane yang memperhaiwankan rakyat dan pemimpin mane yang menginsankan rakyat.. sojudge it.. kalau org kata haiwan kite terus melenting.. but kita yang berperangai cam haiwan tu.. tak terase plak kan??

so cakap pasal haiwan2 ni.. saye pernah terbace TWEET seorang artis lelaki Malaysia.. die cakap yang TGNA tak patut cakap dpe yang terlibat tu macam haiwan.. ni lah bile otak dangkal n try bersuara... Abg.. you artis.. so watch you mouth and use your brai when saying something..

OK Abg??

So diharapkan segala ilmu dapat ditimba bagi mereka yang hadir di Majlis yang penuh Barakah ini.. ade Ustaz Azhar Idrus lagi tu.. ehhehe


Comments

Popular posts from this blog

TEKS PENGACARA MAJLIS PERKAHWINAN ISLAMIK

BARANG BARANG UNTUK KE PLKN 2013

'Bienvenue' Third Semester