expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, 25 May 2014

Banana Boat at Pantai Irama

Assalamualaikum

Semalam sedang saya asyik membalas komen dari kawan-kawan pada setiap pos status di laman maya Facebook tetibe terdengar satu bunyi menandakan masuknya satu chat yang dihantar oleh kawan saya.. (penipu Facebook chat mane ade bunyi dah skang ni)..

“Amin.. nak gi Pantai bachok tak esok, ajak Hafiz sekali” yang dihantar oleh Sue seorang kawan saye..

 tujuannya nak ajak saya pergi Pantai coz nak celebratekan birthday party seorang rakan saya yang Nadia namanye.. (bestkan ade kawan buat surprise birthday party.. never had that + _+)

So saya pon bersetuju je lash khabarnya diorang nak main Banana Boat sekali which is a total new thing yang ade kat Pantai Irama Bachok ni.. bawak lah baju coz maybe we are going to be wet sebab niatnye nak mandi pantai sekali..

Sampailah kenderaan untuk fetch saya.. terus pergi ke Pantai Irama Bachok coz memang kiteorang dah lewat pon actually.. huhu Sue memang seorang yang suka n pandai buat kek.. (ade bezanya suka dan pandai dan suka dan tidak pandai) macam saya.. suka tapi tak pandai buat kek.. just imagine for the 9th time I bake a chocolate moist cake and it’s failed .. arghhh lets not off the topic.. heheh

Sampai di Pantai.. cari lokasi yang sesuai, hidu udara dan rasa angina yang bertiup dari laut ahhh nyamannya keindahan ciptaan tuhan… tapi sayang.. sampah sarap merata.. kenapalah manusia yang buang sampah sarap sume ni dicipta menjadi manusia?? ACTUALLY KITA ORANG PERGI KE KAWASAN BELAH KIRI Pantai Irama yang dahulu masih virgin tidak diteroka namun sekarang basically situlah orang lepak sebab hakisan agak kuat di tempat biasa.. so landskap pon kurang menarik..

Ingat lagi saat ketika kami semua (pelajar SMKKK) buat gotong royong membersihkan pantai pada tahun 2012.. di bawah kelolaan Panitia Sivik dan Kewarganegaraan kita orang buat gotong royong.. huhu best sangat.. (wait a minute.. rasenye Im the one who make the proposal) rindu plak Cikgu Nooraini Hayat.. my Cikgu SIVIK yang juga Cikgu KIMIA… (betapa versatilnya beliau)

Ehh jauhnye melalut… lets get back to the main topic…

So the Birthday girl Nadia pon tiba then kitaorang suprisekan.. huhu (Nampak betapa tak terkejut snagat Nadia sebab macam dah boleh agak… huhuhu) then kiteorang makan-makan kek dan teruskan aktiviti ngan main game.. huhu ni sume sebab pengaruh Running man lah.. kiteorang main game yang macam ntah la susah nak cakap.. masuk tangan lam gelung kertas  with partner then we need to protect the Ring.. not to be destroyed by others.. huhuhu sangattt best and lastly Balkis won the total challenge sebab die main macam Singa lapar.. habes terkejut sume yang lain.. hahhaa

After that game.. we decide to continue with Banana Boat.. huhuhu this ismy first time and I could tell you that this thing is really ahh mahhh zinggg… memang rugi kalau tak try.. ni baru ade kesempatan nak try because selalunye pegi ngan family so tak main lah.. yup sangat enjoy sampaikan serak-serak basah cam Ella suara saye after the game.. hahaha we only need to pay RM 7 each for almost ten minute ride.. and lastly kiteorang dicampakkan di dalam air.. huhuhu memang syiokkk

Settle with Banana Boat kiteorang berendam jap sambil lumba lari kea rah pantai and then proceed with another game.. Sue yang anjur memang banyak gamenye.. Kiteorang main TRUTH OR DARE.. huhuhu im the one who start to spin the bottle.. basically its about love status and things like that lah.,.
Hari dah nak senja and then kiteorang nak balik.. so nak habiskan lah sume makanan yang dibawa.. Sue plak sempat beli Tembikai.,. so kiteorang buat pertandingan sape cepat habiskan tembikai plak.. hahhaa memang gelojoh sorang2 makan tembikai.. huhuhu

And then kiteorang pack all the stuff and balik.. lam perjalanan saya mengelamun sorang2 and feeling so grateful because Allah give me all these people to fill up my life.. Indah rasenye bila kita tahu yang kita punya teman dan rakan yang sentiasa mengingati diri kita.. Feeling appreciated.. yup.. that’s the word..
Hidup ni tak best kalau menyendiri.. hidup haruslah banyak kawan n zero ENEMY.. barulah Enjoy.. get involved as much as possible.. kalau tak bila lagi nak have fun together kann??

So fakir fikirkanlah…


Wait for another entrĂ©e… 

No comments:

Post a Comment

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers