expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, 5 May 2014

PICNIC TIME with BestBoys

Assalamualaikum..

where do we stop????  nampak bebenor yang entri ni sequel kepada entri seblumnya.. kihkihkh... anyway.. You Only Live Once.. so do anything you want.. (jangan langgar syarak sudah)

yup.. saye terbangun dari tidur selepas Asar (jangan tiru aksi ini dirumah) dan mendapati 4 orang kawan lelaki saye tercegat depan rumah just like wanting something from me..

Whatsupp guys (bukan dialog sebenar).. dieorang pon cakap yang dieorang nak bincang pasal PICNIC esok yang dijadualkan mengambil tempat di Jeram Linang. Anyway i never been to Jeram Linang before and i thought that this place must be extremely beautiful because name die pon dah bunyi cam berlinang-linang gitu... they said that they've bought all the ingredient for BARABICU (BBQ) and they want me to Flavor the chicken..

HUGE NO TO THEM because i clearly think that Farhan is the one who settled all those thing and i was totally exhausted because since yesterday i've been helping my mother with all the foods.. Well kacau gulai kambing (tulang) mane tak penat doe... but they really blank and didnt know how to flavor the chicken.. so i just agreed.

dengan pantas saya suruh diorang bawak saye pegi MYDIN.. masuk je mydin terus catwalk pergi ambik PERENCAH BBQ jenama UMMI.. (Produk Tempatan Ni) i dont any cent from this company  ... Yakin dengan pilhan tersebut terus pegi bayar..

Balik and cuci2 ayam with help from Ariff Hakimi and Farhan we've settled flavoring the chicken withing 40 minutes cepat kan?? saye mesti pilih  ...

so tiba hari yang dinanti-nati.. (eleh.. padahal the next day je pon) hurm Iqraq fetch me at home and kami terus pergi rumah Irfan coz da janji nak stick together.. gather kat sane dulu.. baru mudah.. then one of our friend terlambat.. tak pasti lah ter atau tak but seriusly lambat... huhuhu as usual caci maki from others is harshly going on.

then our friend pon sampai.. maka lengkaplah expedisi 12 orang jejaka  tampan DAERAH KOTA BHARU ... and kami mula bertolak ke destinasi yang dijanjikan around 9 lebih da time tu...

setelah sesat berkali-kali finally kiteorang sampai kat JERAM LINANG....



terus unload sume barang2 and segera naik ke puncak... memang anak tangga die cukup cerun dan melenguhkan.. ade part yang agak bahaya and aksi lompat-lompat batu licin bagai... sampailah kami ke puncak (takdela puncak snagat pon)... terus tengok sekeliling and merintih lam hati... (huhuuuu kenapa kenapa porqe? porque... kepasa kepasa???) air kat atas tu sikit sangat.. lau nak mandi pon tercelup buku lali je... huhuhu masing mengeluh and persalakan one another.. but boys.. memang macam tu lah.. sume nye ngan mood bergurau..

the kiteorang turun balik..... fikirkan satu destinasi lain.. yang lagi bersih and banyak air.. coz the main objective is nak mandi manda.. so kalau air yang hanya boleh lemaskan shiput baybi je.. nevermindlah...

so kiteorang sepakat nak gi LATA TEMBAKAH... this place is no longer in Kelantan.. It's Terengganu' territory.... agak jauh perjalanan ke Jerteh and finally setelah lalu empangan segala bagai dengan kelajuan 150 km/h (kereta Hilux) sampailah kami ke LATA TEMBAKAH.. masuk je dah dapat rase kelainannya... kebersihan memang boleh puji.. nak banding ngan Jeram Linang.. macam Pinang Dilenyek Lori.. memang lain gile..



LATA TEMBAKAH ni nak masuk kene bayar.. well biase la tempat yang berkualiti perlu yang ade 'considerationnye' lau tak jadilah kotor cam JL...

rase cukup bersemangat menuju ke destinasi yang cukup indah.. air terjunnya sungguh segar.. udara cukup bersih.. no dangerous particles can be found and high oxygen level.. This is heaven on earth..

saye tanpa buang masa terus salin pakaian while others tengah hidupkan api nak start BBQ... hhuhuhu time first memecahkan Water Surface tu rase cukup nikmat.. Alhamdulillah... cuckup indah ciptaan Allah SWT...

sejuk n nyaman.. totally amazing... mandi-manda pijak batu bata sampai luka kaki then naik balik ke darat sebab dah mula berkeroncong perut ni..

mujurlah Perencah UMMI tu sedap... hurm memang kenyang lah makan hari tu... everybody enjoying their moment... *part paling tak best pompuan2 gedik yang tak tahu batas aurat datang... merosakkan pemandangan btol...

but nak buat mcm mane.. tempat awam... seb baek time dieorang dtg kiteorang da on the way nak balik... huhuhu..

anyway it was really fun... Never hesitate to be there again.. no wonder lah abg saye setiap minggu pegi sane ngan kawan2 die.. (tak bawak saya lak tu)

memang seronok bila dapat luangkan masa ngan kawan2 baik.. rase diri ini tidak lagi kesepian dan kesunyian.. rase yang masih ade makhluk yang sudi berada di smaping diri kita.. huhuhuhu


THAT'S WAS A REAL WONDERFUL MOMENT...

*lainKaliKitaPegiSameYe

No comments:

Post a Comment

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers