expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, 6 February 2013

Is It Necessary ?? I mean Perlu ke?

Assalamualaikum..

entri kali ni mungkin menyebabkan editor or penrbit majalah hiburan Malaysia yang tak asing lagi yang bernama Mangga. yup. sedap je name Majalah ni ye... ranum n harum je.. terbayang terus buah yang masak di pepohon...

tapi kenyataan sebenarnye.. Majalah ni bukan nye cakap pasal buah or tips nak tanam buah Mangga but duk jaja cita artis.. name pon majalah hiburan.. but bukan itu yang saye nak komplain..

saye pon bukan penah beli majalah ni.. but hari tu time kedai runcit ternampak la majalah ni yang cover nye sangat lah tidak menyenangkan hati... yup.. due selebriti tanah air duk berpeluk macam dah kawen 14 tahun.. I mean this is Malaysia.. agama Rasmi Islam.. so why this thing boleh berlaku...

lam majalah ni plak wajib ade.. bukan sunat muakkad but wajib ade gambar artis sexy duk posing tepi kolam..

ni lah contohnye.. bukan niat nak share buat dosa but this is the fact..



nampak benoi lah yang majalah ni cube nak laku kan niaga depe ngan hidangkan gambo gambo tak senyonyoh ni masyarakat...

yup.. maybe bende sebegini boleh buat Majalah Mangga ni laku bagai pisang goreng panas.. kott... but think la.. sejauh mane ko nak jadikan Malaysia ni macam ni??

perlu ke  semua ni??? yang satu bende lagi aku tak paham... denga cite PSY penyanyi lagu mangkuk hayun Oppa Gangnam Style tu dibawa ke Malaysia n mendapat bayaran berjuta juta.. ni satu bende bodoh lagi... tak cuckupkah ko buat GDA yakni Golden Disk Award di Malaysia n import plak penghibur yang tah ape ape ni..

duit tu boleh buat sedekah kat org miskin ke.. buat penuhkan tabung umah anak anak yatim ke derr... tak perlu lah nak menari kuda snagat.. lagi pon lagu tu da lapok...

bende yang takde moral jugak ko pilih nak sajikan kepada masyarakat Malaysia ni kan?? ntah la.. kau pon tak tau da nak jadi ape ngan Malaysia lepas nie... I hope Malaysia will have a better leader... one day... but i can feels that the day is coming..


satu bende agi yang cukup aku tak paham ngan manusia sekarang nie.. perlu ke ko buat Autolike n Auto subscribe kat FB kau tu?? menipu diri sendiri pon ade rase kepuasan ke?? aku cukup bingung la... contoh la die tengok jumlah likers die banyak nak mampoih.. bukan ke die tahu yang bende tu fake.. so takyah la nak bangga ngan penipuan yang sah sah kite tahu kebenarannye.. di mata org yg bongok mungkin awak akan dilihat sebagai seorang yang HOT sebab ade banyak subsribers and likers tapi bagi org yang tahu kebenarannye.. you are nothing but a liars.. what a worse thing to know is lying to yourself.. hihi...

so i think thats all my opinion as a Malaysia's citizen who want Malaysia be a better place to live in.. how do you think people.. am i talking crap or do you agree with me... fill up the comment section n rate this entry...

Assalamualaikum... here and always Qi Diey...






No comments:

Post a Comment

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Blogies List

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers