expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, 15 February 2013

3 Golongan Dilaknat Allah

Assalamualaikum

Dari Abu Hurairah r.a. katanya, Bersabda Rasulullah s.a.w.: Tiga macam orang bukan saja tidak akan mendapat layanan dan ampunan dari Allah pada hari kiamat, bahkan akan mendapat siksa yang pedih; iaitu si tua bangka yang berzina, raja atau kepala negara atau penguasa yang pendusta dan fakir yang sombong


Hurm.. cuba kita ambil masa sejenak n baca Hadis ni betol betol.. fahami setiap kata katanya.. Hurm Kalau Viewers from US n some many others country can't understand.. this is what it mean..

From Abu Hurairah r.a. he said, Rasulullah PBUH once mentioned: 3 types of human who don't get forgiveness from Allah on the doomsday, even will get a real suffer which is An old human who commit adultery , King or Country President who loves to Lies and also Poor people who is arrogant..

hurm cam tu la yew cara saye Translate.. kaalu ade cilap mane2 tu mintak maaf ... saye bukan Lahir kat Canada.. kat Swizz je.. huhuhu

so kita perhatikan golongan pertama.. ORG TUA TAK SEDAR DIRI lam bahasa kasarnya.. hurm org yang dah lanjut usia tapi masih amalkan zina.. (huhu sape la sanggup nak zina ngan org tua) ehh.. ramai ape.. yang sugar daddy sugar mommy tu .. ye lah tu... so bawak2 la bertaubat... sempat lagi.. sebelum ALlah mengambil nyawa..

Golongan Kedua pula.. PEMIMPIN YANG KUAT MENIPU.. huhu habes rakyat dimanipulasi oleh diri Raja atau Pemimpin tersebut.. ZAlim tak yah cakap la.. mmg sah punye.. Kita lihat apa yang berlaku kepada pemimpin seperti BUSH, GADDAFI and also MUBARAK.. lost their dignity on Earth.. BUSH facing Tribunal Jenayan Antarabangsa while Gaddafi dipukul rakyat n Mubarak... dun let me tell ya (padahal tak tahu pon) *my advice ye... kalau tak mampu nak tadbir negara ngan cara elok n bersih.. udah2 la tu.. biarla orang yang lebih layak memerintah.. or else Allah laknat kamuu...

Golongan Ketiga.. ORANG MISKIN YANG BELAGAK.. poyo kan.. dah la fakir.. sombong.. apa yang saye leh nyatakan.. sombong disini merujuk kepada tidak mahu mendengar nasihat orang lain.. yup.. Banyak Yang Miskin Jauh Dari Allah.. antara lirik lagu cite Indon satu masa dulu.. Mereka beranggapan bahawa Allah tidak adil kepada mereka.. so thats why la agaknya diorang refuses nak dengar nasihat org untuk improve their life.. Dont they know that Allah is The Most FAIR.. Al Adlu.. Adil..  Allah nak tengok sejauh mana di boleh bertahan ngan ujiannya.. untuk buktikan tahap keimanannya..



so post ni kire Kuliah Maghrib la dari Al Fadhil Ustaz Qi Diey.. chewahhh gurau je.. ni hanyalah satu perkongsian.. saya seseorang yang tak layak untuk dipanggil ustaz.. .. But InsyaALLAH.. one day.. Aminnn (hey thats my name)

No comments:

Post a Comment

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Blogies List

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers