expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, 27 February 2013

Pejabat POS??

Assalamualaikum

Hari ni Kubang Kerian dah kering sikit sebab Hujan pon dah agak reda ... 3 hari hujan berturut-turut dan ade dah tempat yang banjir.. huhu sebelum ni dah lame tak hujan.. lam sebulan camtu jugak la (lau salah jangan marah saye.. saye tak keje kaji cuaca) heheh.. hari ni pagi tak hujan kering and sunny je..

So kakak saye ajak la saye pergi teman die ke Pejabat POS Kubang Kerian.. tak tahu kat mane??? KFC Kenal?? kekeke.. Die nak Bank In duit skit, bayar Bil Astro (malas nak bayar online "eh ade jugak orang camni"..) and one more thing die nak Daftar Mengundi.. heheh cukup umur 2 tahun dah..

Saye pon pergi la n masuk lam Pejabat Pos tu n amek no segala bagai.. saye ditugaskan (chewahh) untuk bayar Bil Astro.. hehe so no. giliran saye cepat skit la.. time nak tunggu kakak saye punye turn tu yang lame skit.. Orang ramai.. semalam Hujan.. so hari kering ni lah die nak bawak segala surat menyurat nye.. kihkih..



ade la seorang Lelaki Dewasa ni.. cam tak reti bahasa n takde adab.. asyik2 pegi ke kaunter ngan potong queue.. hurm "tahulah kome Busy.. takkan takleh nak tunggu kejap kott?).. yes ramai org lam tu pandang je lelaki ni..seb baek Penjaga kaunter tu berhemah.. die tak layan laki ni n ask the man to back to his seat and wait his turn... even a pakcik pon leh sabar menunggu.. tak malu ke?.... Sabar itu kan separuh daripada iman..

Kita dalam apa keadaan sekali pon tunjukkan kita punye adab dan kesantunan .. jangan main bedal je.. Kang aku bedal jugak nanti.. keh keh.. ORANG Melayu kan terkenal ngan keindahan akhlak.. jadi cuba kita pikir.. bagaimana perasaan kita bile Orang Potong Q..?? kalau taknak orang buat kat kita.. jangan buat kat orang lain..

Actually..this is my first experience bayar Bil dan juga Masuk Pejabat POS.. kah kah.. thats all..

 (CAM MENYAMPAH JE NGAN ENTRI NI)

No comments:

Post a Comment

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Blogies List

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers