expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, 14 February 2013

My Beloved Cat

Assalamualaikum..

Walaupun tajuk nye nampak cam Fun but It is a sad stroy.. huhu I have to remmeber all things related to him..

Sebelum saya ade die saya ade kucing laen.. namenye Jula or Kim Bum.. sebab ape muka die sekali tengok macam Kim Bum.. die ni warne grey and ade stripes hitam.. huhu die tiga beradik I named them as Jula Juli n Julu..

Julu hilang sebab die naik kereta then die lompat.. Jula mati tak lame lepas tu... n for now Juli is still alive .. but she used to mengangdung luar rahim.. believe.. not joking at all..

so lepas kucing kesayangan saye Jula ni mati.. saye trus angkat bangkai die n pegi tanam.. keras.. cam kayu.. sedih sangat saye tengok die time tu.. It is the first time I buried a cat... sebelum saye suh orang laen but this time let me do it.. Its a honour to Jula..

Saya tanam die kat tepi rumah.. dalam sekaki dalam saye inci n saye letak die n timbus. pastu sayo pacakkan 2 "kayu" nisan.. huhu tak kan nak tempah batu nissan kowt?? huhu tiga hari berturut turut saya siram kubur Jula..

kemudiannye my BIOLOGY teacher ask us to bedah katak n tikus.. so I bring seekor katak.. huhu kisah katak pon magical jugak.. time saye wonder mane nak cari katak saye drive la motor pegi kelas malam.. time balik tu rase ade bende tumpang kat motor.. sebab terkena kaki saya... huhu buat dek je,.. sampai umah.. baru lah nampak.. ade katak or Kodok.. huhu saye geli ngan menatang cam ni so saye suruh abg saya tangkap n masukkan lam akuarium kecik.. esok nye saye bawak ke skolah..



3 hari jugak katak yang saya namakan Baby ni duk sekolah.. huhu seb baek tak mati je.. Saya bagi makan nasi kat die.. huhu ntah la die makan ke tidak.. hurm

hari pembedahan pon tiba.. so baby selamat di bedahkan.. n giliran tikus Puteh plak.. mancheet ek name die.. so saye pon bedah la ngan bantuan Nurin Jazlina.. bedah punye bedah n observe anggota bdn die..

siap sume bedah. ade seekor tikus Puteh lagi terlebih.. yang besar punya.. milik kawan saye Adilah name die.. saye pon mintak ngan die nak bela.. saye pon buat balik la tikus besar ni.. name die Jenny kalau tak silap.. saya balik skool saye tertidur.. bangun je kul 5 time tu.. tengok Jenny dah mati.. dahga air agaknya.. huhu I felt so sad that time.. so saye pon tanam la tikus Puteh ni kat tepi kubur Jula...

seminggu lepas tu Hari Raya Haji ke tak silap.. saye ternampak seekor kucing Puteh yang dah besar size Jula duk maen kat Area tu.. saya rasa hairan sangat.. saya pon panggil die... "cik cik cik miauw.. meh sini" mula mula die malu agi.. saye nak gi dekat pon takut.. but seminggu die duk main kat luar umah saye.. mak saya bagi makan.. n die dah jadi rapat ngan saya.. tapi die segan agi nak masuk lam rumah..



lepas tu saya selalu la main ngan die.. waktu kucing cam remaja la best maen.. takde pikir nak cari partner.. nak keje ke ape.. (bile mase plak kucing pikir nak keje??) so seminggu lepas tu di dah saya bela sepenuhnya.. walaupun saya tak tahu kucing ni dari mane.. saya Set In My Mind yang Kucing Puteh ni hasil gabungan Jula n Jenny yang mati tu.. huhu I believe so.. saya memang percaya camtu sampai sekarang..



so balik skul memang saye spend mase ngan die.. mmg best.. saye tido pon sekali ngan.. share selimut.. huhu best je denga Kucing menderam.. ngurrmmm ngurmm bunyi badan Kucing makes me feel calm.. then Puteh da dewasa.. die start cari partner.. sekor lagi Kucing Jantan yang turut membesar dengannye yang berwarna Hitam.. kucing ni my mother's favorite cat.. pernah Hitam hilang selama 3 hari. mak saya memang tidur tak lena..



bile Hitam kembali ke rumah.. mak saya Happy sangat.. but Hitam dah bertukar perangai.. die jadi cepat melennting.. memang tak leh pegang die.. sure kene gigit.. pandangan mata di plak memang tajam.. time tu lah die selalu gaduh ngan Puteh.. habis berdarah2 badan kucing saya Puteh..



that time I really think that Hitam has been possesed by Genie or something else. bukan ape.. ade sorang Ustaz yang pakar hal makhluk halus ni cakap.. "kalau ade Kucing hitam sepenuhnya kat rumah.. penonton semua kene check.. Garu kat bawah tengkuk die.. kalau die Pejamkan atau kelipkan mata.. maka die adalah kucing biase.. Kalau die tak kelipkan mata.. maka dia adalah Jin." so saya pon try.. yup.. Hitam tak berkelip.. bende ni di saksikan sendiri oleh akak saye Intan..

Nak buang Hitam.. mak saya sayang sangat kat die.. so hari2 die gaduh ngan Puteh.. saya plak tak tahu nak buat ape.. da try letak dalam sangkar but time kluar makan die gaduh balik.. hurm.. tiap kali bergaduh mesti terkencing kencing dua ekor ni..



then time tu.. saya pergi Lawatan sambil belajar ke Kuala Lumpur.. 4 hari jugak la.. bawah anjuran Pengawas.. bile balik je saya perasan yang Puteh dah takde.. Black pon same.. saye tanya diorang .. diorang cakap da kene Buang... hurm saya sedih sangat time tu.. bukan ape.. Puteh just like my bestfriend.. saya selalu cerita ape2 kat die.. even I know he cant understand.. or he could..

Time saya solat die mesti ade tunggu kat tepi.. Time saya mengaji die duk atas Riba.. I realized taht Puteh is not a usual cat.. Allah gifted Him for me.. lepas die dibuang saya rase sunyi sangat hidup saya.. selalunya lepas Solat n berdoa saya akan usap badan die.. but he's not there anymore.... everynight after that I keep staring his pictures and video ... within 2 month.. I finally can slow forget about him.. sampai la pagi tadi..



My friend's blog.. die cite sal kucing die.. Warna Puteh gak.. so I started to have my flashback of memories with Puteh.. So I write this... I dun know whether he still alive or not.. wherever he is.. I hope he in a safe condition.. Untuk sedapkan hati saya.. saya fikir yang Puteh skang ni da ade orang bela.. kat rumah besar.. but I dun what exactly happen to him... YUP.. thats all about my Beloved cat.. Puteh is always and forever in my mind.. since i lost Puteh.. saye dah tak suke sangat da main ngan Kucing.. kadang2 kesian plak tengok kucing lain duk ternyendeh kat kaki saye.. huhu Puteh is can't be replace...
























1 comment:

  1. biaq btoi min....ada genie dalam badan kucing hitam tuu...wow....cant believe it...

    ReplyDelete

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Blogies List

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers