expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, 17 February 2013

Assalamualaikum

Assalamualaikum..

ye lafaz inilah yang saya akan bincangkan di entri kali ini.. Assalamualaikum.. maksudnye Selamatlah ke atas kamu.. sudah lengkap.. menjadi amalan Nabi2 n mukmin, muslim sejak dulu..

tetapi kini.. di alam pascaglobalisasi.. org tak guna dah Assalamualaikum.. tapi singkatan seperti Askom, Akum, Semekom, SamekKoum...

ape sume ni?? ni ntah ape lah maksudnye.. kalau nak ringkas sangat pon SALAM cukup lah.. maksud die pon Selamat..  Kalau nak tulis kat Twitter ke yang ade word limit tu.. tulis je Salam.. kan lagi elok dari Askom and seangkatan dengan nye..

Dulu Nicki Minaj pernah buat lagu bertajuk Itty Bitty Piggy.. yang dalam lagu tu ade perangkap lirik yang berbunyi.. " I dun give a pig like Assalmelekom".. habis umat Islam kecam die..

so kalau org Islam sendiri yang bagi salam pon salah.. apa pendapat korang?? please.. kalau taknak tulis panjang or Salam baik takyah tulis.. kalau tulis yang mengarut n takde makna or ade makna yang negatif lam bahasa2 tertentu ...

So diharapkan sesiapa yang membaca entri tengah malam ni boleh amalkan.. cuba bayangkan.. kalau bukan kita yang nak bagi Salam? sape lagi?? Beyonce?? Justin Bieber??

saya pon start menggunakan Assalamualaikum di setiap permulaan entri di Blog ni sejak bberapa Bulan yang lalu.. so sama2 lah kita menyebarkan salam..

No comments:

Post a Comment

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Blogies List

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers