expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, 24 February 2013

Hargai Mereka Di Sekelilingmu

Assalamualaikum

Rasa tertarik untuk mengupdate blog bertahuk serius hari ni.. Whatt ?? Like Seriously hihi.. ye la bukan ape.. berdasarkan apa yang saya lalui selama ini.. saya rase terpanggil untuk berkongsi ngan korang semua (sape entah)..

kenapa manusia ni bile bende ade depan mata buat tak hirau n bile takde baru lah sibuk mencari...??

ye inilah sifat manusia.. Mudah lupa.. lupa kan segala sesuatu yang terjadi atas diri mereka.. orang di sekelliling pon boleh dilupakan begitu sahaj.. saya agak emosi ketika menulis entri kali ni.. tak serik rasenye mmpercayai seseorang yang akhirnya menipu kita bulat bulat..

Adik beradik pon camtu jugakk.. time ade duk skali sume ade la yang nak gaduh la ape.. but bile dah berpisah duk jauh segala bagi.. time tu lah merindu bak cipan di tepi pantai.. inilah buktinya yang manusia tak appreciate things next to them..

barang pon camtu jugak kan.. bile nak mesti tak jumpe.. bile tanak guna.. ade je duk berjoget joget depan mata.. kah kah..

maybe time kita nak gune tu die nak main sorok2 ngan kita..llalalalla...

feel like rubbish kan?? ye la lam keadaan hujan duk membadai jiwa n Bumi Kelantan tempat kelahiranku ni.. nak fikir yang awesome2 pon terbantut.. sejuk woo.. otak pon beku.. kih kih.. BRAIN FREEZE macam minum Slurpee Seven E.. (terliur la plak)

actually dah berape tahun tak mandi hujan.. hurm.. 5 years maybe.. heheh (maksud main hujan tu betol2 niat nak main hujan) hahah kalau yang terkena hujan  tanpa kerelaan hati tu bukan dikire main ye..

Hujan Itu Pembawa Rahmat.. so Kelantan dicucuri rahmat sekarang ni ye.. jangan Jealous you all.. kah kah..

hurm cam lari from tajuk je kn.. mmg pon.. dah nak buat cane.. tak plan nak tulis then dah tulis.. so ni lah jadinye..

tapi mmg saye rase terkilan n rase kecil sangat.. bile kita dipersia kan.. (Bukan Prince of Persia OK)..
strat tanye diri.. kenapa mereka sanggup?? kenape.. tak layak kah aku bergaul dengan mereka? ketika aku sudah mula melupakan mereka semuua.. muncul lah golongan yang dump aku ni satu persatu.. ajak nak baiki friendship..

you dun no how I'm suffer when you did that to me before.. Allah Know's better...

kalau yang dah bekerjaya n duk berasingan ngan parent tu.. jangan lah duk membusykan diri sangat.. ingat kat mak ayah tu.. call them.. they just need to hear their children voice... they missed us so much.. jangan lah buat mereka seperti org asing.. kalau boleh balik rumah sekali sekala.. lagi kerap pon takpe...

Mereka lahirkan kamu bukan untuk mencari sebanyak mungkin wang boleh.. tapi mereka lahirkan kamuu untuk berada disisi mereka.. Close to them.. They can see your face on their death bed...

PLEASE APPRECIATE OTHERS....

No comments:

Post a Comment

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Blogies List

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers