expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, 10 December 2012

SEMAK SAMAN 2012

Assalamualaikum

Korang.. 2012 da nak habis ni. Korang da bayar blom sume saman2 korang?

haha ke korang tak makan saman.??

tu la kan dah gitau jangan bawak keta laju2. bukan ape selain kene saman. korang juga berisiko mendapat kemalangan.

bukan doakan korang suh accident tapi just nak nasihat.

patuhi Had Laju. jangan duk bawak sesuke suki hati mak tiri you je.
pastu kalau nak drive make sure you tak ngantok. pastikan korang rest sepenuhnya before drive.

Plus. jangan minum alcohol then drive.. haha kalau nak mapos awal cube la.. ahha (sorry to say)

bawak kenderaan korang tu ngan penuh Peka.. bukan Pekak. ahha

tengok Pedestrian tu.. kang terlanggor anak org plak.. yang pejalan kaki pon kene lintas jalan elok2.

kalau ade jejantas tu gune Jejantas.. kalau takde Jejantas.. gune brain korang la..

Time memandu tu korang boleh berzikir.. ingat2 tuhan skit doe.

instead of denga lagu yang tah hape2 kan.. boleh gak buat pahal sambilan..

jangan memotong kalau keadaan tak mengizinkan. Double Line jangan potong. tu pon nak kene ajar ke??

ni mesti ambik lesen terbang kan?? ahhaa

make sure korang bagi Signal sebelum pulas stereng korang.. ahha

Eh ni cam da jadi "TIPS ELAK KEMALANGAN JALAN RAYA" plak.. haha

back to our topik.. Ni hah carenye nak semak saman..

Gune phone pon boleyh... Online pom boleh... suka hati korang la.. asalkan bayar ye.. ahah

Cara #1 :
  1. Taip: POLIS<jarak>SAMAN<jarak>Nombor pendaftaran/Plat kenderaan. Hantarkannya hantar ke 32728
  2. Contoh: POLIS SAMAN WQM1234 hantar ke 32728

 Cara #2 :
  1. Taip POLIS SAMAN<jarak>No Plat kenderaan dan hantar ke 15888
  2. Contoh: POLIS SAMAN DBB1234 dan hantar ke15888

 Cara #3:
  1. Taip POLIS SAMAN [NO KAD PENGENALAN] hantar kepada 32728
  2. Contoh : POLIS SAMAN 123456781234 hantar kepada 32728

ha kalau nak Online plak..

korang layari lah

 http://www.myeg.com.my/

korang daftar dulu ape yang patut n then check la saman korang hahaha..

Ok itu sahaja cara yang mudah unutk korang semak saman...

Renung Renungkan.. Selamat Beramal.. hehhe

No comments:

Post a Comment

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers