expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, 4 December 2012

HIDUP SBG LEPASAN SPM

hahha... or should I cry>?? huhuhu

anyway zaman duk skolah dulu tak abis abis cakap nak rest... but time zaman rest without no end ni.. rase nak skolah plak..

QI you must know that awak dah abis skolah.. no more going to school.. yup. I must accept the fact..

huhu.. missed school time so much.. skang ni duk umah takde buat pape pon..

makan tido.. tido makan.. excrete waste jarang2.. ahhaha

kekadang tu terpikir.. EH lepas ni aku nak bace BIO la.. then after few seconds.. weyy.. ko da abes skolah la.. exam pon abes da..

hhahha... nothing to read.. takkan nak bace NOVEL cinta kowt??? lagi bagus bace Terjemahan Al Quran.. lagi best.. dapat pahala lak tu..

teringin sangat nak kerja.. da banyak tempat saye pergi n no vacancies.. so sad... baru tahu begini la hidup seorang penganggur  terhormat.. chewwahhh..

this morning I went to MAYBANK with my sisiter to open SSPN account... then sambil mak kakak duk shopping her things.. saye pegi la merayau2 sekeliling MARKET PLACE OF KUBANG KERIAN tu..

then nampak iklan JAWATAN KOSONG.. Office boy.. hurm saye terus masok..

then die suh isi borang .. siap suh taruk GAMBAR PASPORT agi.. seb baek saye ade simpan lam dompet..

so die cakap nanti die akan call bile BOSS die go through... heheh I REALLY HOPE I WILL GET THAT JOB ... InsyaAllah..

anyway.. korang doakan la saye dapat keje tu.. heheh aminnn...

hurm.. saye pon da penat duk rumah ngadap tv je keje.. hihi

asyik dup ngadap MERLIN je .. habis Season 4 sambung ngan Season 5 plak.. hahha

so hidup jadi takde routine.. and esok.. another great thing waiting for me..

kawan saye ajak pegi jogging... then saye pon on je la.. setuju..

but tengok lam closet .. my kasut sukan dah takde.. cari punye cari tak jumpe.. so essok nak jog camane ntah..

hurm sitting home make me wanna get closer to the Creator.. so I take Holy Quran and read it's meaning..

terjemahan Surah Al Baqarah.. lam surah ni banyak cite pasal BAni ISRAEL..

bani ISrael ni memnag dari dulu lagi tak kenang budi... lepas Nabi Musa selamatkan diorang drpada kekejaman Firaun ngan belah laut Merah tu..

NAbi Musa pon tinggalkan mereka ngan Nabi HArun sebab kene outstation.. balik2 je.. tengok Abni Israel ni tengah sembah patung anak lembu..

mengamuk Nabi Musa.. bodoh btol diorang ni.. pastu time diorang travel takde air.. so die mintak kat nabi Musa.. Allah suh NAbi Musa hentakkan tongkat die kat satu batu ni..

then terpanCHOR lah 12 mata air.. mereka kemudianya mintak makanan plak ngan Nabi Musa..

Allah bagi mereka makan Al-manna dan As-Salwa.. makanan dari syurga tu diorang makan smapai diorang puas.

then mereka mintak nak makan makanan biase plak.. so ungrateful.. Allah memang melaknat mereka.

so tengok la keadaan Bani Israel sekarang.. Aturat yang ALlah bagi kepada mereka ditukar dengan sesuka hati.. memang bodoh gile.. they cannot follow the rules because they don't wanna leave some bad things that they always do..


No comments:

Post a Comment

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers