SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH

esok Awal Muharram.. heheh tahun 1434 Hijrah dah.. maksudnye peristiwa Hijrah dah berlalu selama 1434 dah ..

korang tau tak bulan ape lepas bulan Muharam?? hah?? Syawal.. ?? korang ni.. memang tak pandai ADDMATH la.. hehe

ni senarai Bulan Bulan Islam yang agung,.

Muharram
Safar
Rabiul Awal
Rabiul Akhir
Jamadil Awal
Jamadil Akhir
Rejab
Syaaban
Ramadhan
Syawal
Zulkaedah
Zulhijjah

ni hah.. korang tak nyanyi ke lagu ni kat Tadika dulu.. owh tak ingat.. korang kan pegi Smart Reader die mane la ajar bende ni.. hehe

ha satu agi teka.. bulan ape org buat Haji??  (ZULHIJJAH)

YUP BETOL TU.. korang ni pandai r.. mesti selalu dapat A Sivik kan??

hehe .. so selalu nye lau bagi umat Islam kalau sambut Awal Muharram ni buat bubur Asyura..

so esok saye ngan family saye akan buat bubur Asyura sekawah..hehe first time kite org buat.. mesti seronok esok.. heheh boleh jugak work out naik kan otot lengan .. hehe

yup we have to stir the Asyura to increase the rate of reaction.. chewah kimia la plak.. hehe

tak memang kene kacau selalu bubur tu lau tak nanti hangit n berkerak kat bawah..

masalah nye mak saye suh ajak kawan2 dtg tolong but esok ade klas Physic.. so I guess they will be there..

anyway takpe..coz seek knowledge is more Important.. hehe

ok lah .. thats all for this moment.. hope esok will be a great day n Tomorrow also will be the starting point for a better life..

actually I have a new resolution for this new year.. I want to be a better creature.. still a human but minimise doing mistake n do something waste of time.. hehe amin..

and you.. you should have a new resolution too.. send me a feedback.. bye ..Assalamualaikum..


Comments

Popular posts from this blog

TEKS PENGACARA MAJLIS PERKAHWINAN ISLAMIK

BARANG BARANG UNTUK KE PLKN 2013

'Bienvenue' Third Semester