expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, 26 April 2013

InsyaAllah 1.5.2013

Assalamualaikum

Yup semalam dengan Izin Allah saya berpeluang spent a night at Markaz Jemaah Tabligh at Jalan Dusun Raja Kota Bharu (King's Orchard Road New Castle) haaa.. kan dah macam London bunyinye.. hehhe

YUp being there is like the most precious time in a week for me coz dapat dekatkan diri dengan Pencipta.. Allah SWT dan dengar cerita cerita serta perkara perkara yang berkaitan dengan Agama Islam..

As Usual largh.. saya kalau tido kat mane mane tempat yang tak biase memang tak dapat tidor langsung la.. huhu my bad habit.. so pusing kiri pusing kanan lah sepanjang malam.. sampai la jam 5.15 pagi... pi tandas n bersugi.. huhu.. I just used Sugi ni.. hurm.. try to follow our Prophet Muhammad's Sunnah.. kalau bukan kita Ummatnya.. siapa lagi kan??

Seperti minggu lepas jugak saya datang bersama Abg Eddy n kawan baru saya Syakir.. Syakir ni memang fun kawan ngan die.. His "pretending as a naive attitude" adalah part yang paling saya suka.. hahaa.. teringat je pasal die ase nak gelak.. hurm.. kiteorng baru je kenal.. but kiteorg dh rapat ... thats what we called as Chemistry.. haa.. Kimia gituu,.,,

sebelum balik ke rumah.. kiteorg makan dulu kat satu warung ni.. makan punye makan. then time nak bayar tu tetibe ade seorang Hamba Allah ni belanja kitaorang.. Alhamdulillah.. murah plak rezeki di pagi Jumaat.. hihi.. Nusrah Allah katenye..

balik umah saya pon tanpe buang mase.. terus Qada tidur huhu.. penah dengar tak peribahasa "Hutang Darah Dibayar Darah, Hutang Waktu Tidur Dibayar Tidur"? haa.. memang tak pernah coz I just reka  a second ago.. gituu..

Bangun lam kul 12 tengahari jugaklah.. then pegi Solat Jumaat.. kat Masjid Sultan ISmail Petra.. Kubang Kerian.. yang sodihh nye.. time balik tu kene tinggal ngan abg saye.. ahhh panas hati btol.. seb baik lahh sifat sabar tu ade lagi so gagah kanlah kaki pulang ke rumah Ibunda tercinta.. haha sambil berniat nak sengkeh je ABG saya tu.. huhu..

around kul 2.30minit  my Niece Syarifah An Nur start ngenade nak kluar makan angin plak.. hehe so kakak saye ajak pegi Taman Tengku Anis.. at Chepa Harbour.. kenal tak?? haha so pegi sane makan kopok yang keras cam kayu ngan penuh kenikmatan.. minum air kelape yang manis secara "aslinya" dan amek gambar due tiga ratus keping n lepas tu pulang ke rumah..

actually hari Khamis sebeum pegi tidur kat Marka tu.. saya telah diizinkan Oleh Allah untuk mencipta.. chewahh cipta kau.. yup Cipta sebuah Jubah.. Kain dah lame saye beli.. but baru ade keinginan nak buat.. tu pon selepas di perli oleh my Mum.. "Kain dah beli.. bile nak buat Jubah??" trus semangat buat lepas tu.. huhu.. oleh kerana Jubah syaa yang biase tu agak Besar saiz Bapak ARab.. so for my own Hand Make Jubah saye buat kechik la skitt.. hope tak la sendat.. hurm actually nak buat Cekak Musang.. but susah sangat.. ye la for someone yang tak penah belajar menjahit ni susah la kan? so saye teruskan juga ngan buat leher Teluk Belanga,.. hurm bab Leher la susah sekali.. so my Jubah now dah 75% siap.. just perlu ade sedikit usaha je lagi then siap lah.. bile ekk ?? esok kott.. InsyaALLAH..

hurm.. 1st May ni InsyaAllah saya akan keluar lagi .. Islahkan diri.. Keluar ke Jalan Allah bersama Jemaah Tabligh.. so kawan kawan saye yang saye nak kongsi rase Keislahan ni harap boleh la join sekali.. InsyaAllah.. Kita akan berkumpul di Surau Ayah Mat (sehingga sekaranbg saye tak pasti agi letak kat mane) jam 9.00 pagi.. dan akan bertolak ke Surau Demit Sungai (maybe) selepas tu. InsyaAllah everything will be alrite..

I felt very lucky coz Allah have chose me to be part of this movement.. and I want all of my friends feels it too.. InsyaAllah.. pergi Program ni bawak kelengkapan diri secukupnya.. n alas tidur ye.. We are not going to slepp in a Challet.. Harap Maklum.. saya harap sangat Allah akan izinkan kawan kawan saya join saya dalam memperbaiki diri dan juga menyebarkan Ajaran Allah..

No comments:

Post a Comment

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers