expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, 29 April 2013

An Evening at Arab Desert

Assalamualaikum

ape bende tajuk entri kali ni?? Yup An Evening at Arab Desert tu name tema bagi satu Gathering yang saya dan rakan sekelas bakal adakan..

Time melawat cikgu hari tu kan Cikgu AIdah pesan supaya buat satu Gathering sebab die nak sponsor coz ramai yang dapat A+ Mathematics .. so kte org pon arrange la date... and luckyly 12/5 ni adalah satu tarikh yang amat sesuai sebab ramai yang boleh hadir ...

hurm time tu kan dah lepas PRU13 agak agak sape lah menang ye?? Saya Yakin dengan Kuasa Allah SWT bahawa Pakatan Rakyat akan mengambila lih pemerintahan di Malaysia InsyaAllah.

kerana ape? saye melihat sokongan yang tidak berbelah bagi daripada Rakayat Malaysia sendiri begitu mengagumkan.. Manifesto PAkatan Rakyat lebih Rasional berbanding Aku Janji BN.. BN ternyata mahu meneruskan usaha menyuap Rakyat . bukankah perkara ini tidak digalakkan dalam Islam..  BN juga telah menyatakan bahawa Hukum HUDUD tidak lagi relevan dilakasakan di Malaysia.. so ini menjadi punca masyarakat ISLAM berpaling ke arah Pakatan RAkyat yang jelas memelihara Kesucian Agama Islam.. Ape?? saye dengar org sebab Isu Kalimah.. macaml ni lah saya jawap..

Asyhadu Alla Ilaha Ilallah Wa Asyhadu Anna Muhammadarrasulullah...

Kalimah Syahadah yang merupakan Rukun Islam Yang pertama.. saye translate kepada bahasa Omputeh...

I bear witness that there is no God To be worshiped except Allah and I bear witness that Muhammad is His Messenger

lam bahasa Ibunda Tercinta kita plak..

Aku naik saksi bahawa tiada tuhan yang berhak disembah melainkan Allah dan aku naik saksi bahawa ANbi Muhammad itu pesuruh Allah..

kurang jelas lagi??/ hurm supaya ALlah bukakanlah pintu hati korang semua..

*CAM LARI TAJUK JE QI

yupp.. sury... back to our topic.. so according the titled of the theme of this gathering. All people involved must obey the Dress Code and Arabic Princess and Prince will invade Malaysia that days...

tambahan pula sekarang ni kan hangat isu jejaka Arab yang handsome macam belut masak kensom tu.. namenye OMAR BORKAN AL GALA.. his fashion which follow the teaching of Prophet Muhammad make me wanna wear Jubah every day..

yup Nabi kan pakai Jubah.. Kurta and so much more.. itu Sunnah .. tapi bile dah beribu tahun terpisah dengan Jasab Baginda RAsulullah SAW Umat Islam hanya sebilangan yang nak ikut cara pemakaian BAginda.. so saye yang memang minat pakai Jubah ni ditambah lagi dengan ikon terbaru FAshion Muslim OBAG so its will be a huge trend... InsyaAllah...



lihatlah wajah kacak OBAG ciptaan ALLAH SWT...  tapi memang takleh Beat "kehandsoman" NAbi Muhammad SAW dan juga NABI YUSUF AH...

yang ladies plak kene la pakai abaya.. baru la nampak keayuan gadis Arab.. taruk maskara bin celak skitt.. hahaha....

nak tahu tips Gaya Arab by Fatin Liyana?? click sini..

 http://honeykoyuki.blogspot.com/2011/08/fashion-tips-abaya.html

walaupon Cikgu Aidah nak sponsor tapi kiteorg taknaklah membebankan Cikgu.. we just want to have fun .. meet andchat with each other because after this kiteorang akan tersebar di serata dunia.. untuk tujuan menimba Ilmu.. huhu InsyaAllah so kite org bincang n why not we bring food from our home.. gabung gabung jadi lah kenduri.. tak gitu.. kite org kan da pernah buat time klas malam dulu.. mamang happening la...

so I hope this Gathering will be something fun and boleh menjadi satu perkara yang membahagiakan and when we all reach 70 years old (kalau panjang umur) and we will sit on our NgokNgek2 Chair and will remember this fun moment... hehhehe... InsyaALlah...

esok nak kluar untuk Program Dawah dan Tabligh.. yeay InsyaAllah 2 org kawan saye boleh join.. alhamdulillah....







2 comments:

  1. best jgak baca blog kau nih...
    do follow me tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay thanks.. Im a Followback person on Blogger but not at Twitter.. hahah

      Delete

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers