expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, 23 June 2013

Jerry Owh Jerry...

Assalamualaikum...

Musim Jerebu melanda tanah air dengan dahsyatt sekali.. pahamm tak kenape Entri saye kali ni tajuk die "Jerry Owh Jerry"???

Jerry tu saye bagi name manja kat Jerebu.. sebab saye ni a little bit jakunlah... asal from Kelantan...
Negeri yang tak pernah dilanda Jerebu.. hehe so Jerebu is not so familiar to me..

kenal ngan jerebu pon melalui paper and TV3 suku yang dikasihi je..

so punca jerebu ialah pembakaran ladang nenas ke?? tak tahu... hehhe so die bakar sebab nak buat baje free.. die tanak hangkut najis lembu buat baju.. just bako je la.. then effectnye.. Negara Malaysia yang dicintai ni jugaklah menerima dengan penuh redhanya kann???

kawan saye yang asal dari Johor (abang alep) yang baru sahaja balik ke UiTM darah dan air mata ni cite yang tempat die.. Labis (nama tempat sebanar) dilanda Jerry ngan teruk shekali.. huhu

saye pon duk di UiTM shah alam ni ponn kene gak.. bangun je pagi.. ingatkan nak feeling2 mist bagai kan.. cam cite Fantaghiro gituuu.. upeye Jerry melanda..

seriusly saying.. i tak suke.. (eh tetibe I I bagai.. hehe)...

suke tak suke pon kene lah terima kan..?? most of human being who live in Malaysia said that this is a punishment given by God to Us because of doing certain bad things.. atau lebih dikenali sebagai Bala... bukan PI Bala.. ni Bala..

Bala.. "Bala tu jatuh pada golongan yang mungkar tu..." kate seorang watak (Driver Ambulans lam KLBR movie)..

hurm... so ramailah yang hupdate staus FB pasal Jerry ni...

antaranya.. "Untongla org Johor.. dapat Rase shisha free" , " anak dara jangan sidai coli kat luar.. ramai lelaki yang nak cari mask sekarang ni"..

dan banyak lagi.. so jangan lah nak buat org yang ditimpa kesusahan ni rase cuak.. tak baik..

Tadi kat PI slepas Isyak trus imam ajak sume solat Hajat.. nak jauhkan Jerebu from UiTM S.A.

InsyaAllah lah things will get much better and this Jerry Jerry thing will never invade Malaysia again....

Aminnn.... till thennnnn... Assalamualaikum

No comments:

Post a Comment

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers