expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, 8 July 2014

Baju Raya 2014

Assalamualaikum..

hurm nampak tak ke-excitedtan saya nak beraya tuh .. baru jebape hari Ramadan dah cari baju raya..

actually bukan saye yang bersungguh.. its more to my sisters... nak sangat orang beli baju ikut tema color yang ditetapkan.. huh.. Tahun ni plak among all the colors in the world.. kaler pink jugak jadi pilihan hati..

tak ke susah orang yang kulit tanned cam saye ni nak cri baju??


despite all that.. still tabahkan diri jugak try to comply with color theme for this year..

sedang saye lena tidur di kamar tetibe terdengo bunyi ketukan di pintu bilik.. "min .. cepatlah.. beli baju raya" said my sister

denga ketiadaan moodnye saye pon bangunlah coz tahun ni kakak saye yang ni lah nak belanja baju raya.. selalunye saye beli sendiri je.. ntah kenape tahun ni die nak sponsor plak.. sponsor pon tak le banyak..50 hengget je.. hehhe

So straightheading to JAKELS Kubang Kerian.. terus masuk and tengok bebaju Melayu on the shaft.. hurm.. menarik gak.. then terberkenan kat satu nih.. but when i asked the price.. hurm.. baik aku beli yang murah skit.. bukannya aku pakai setiap hari baju ni..

Koleksi baju melayu saya plak dah btimbun.. but only one that i always love to wear.. the one yang kaler maroon.. ntah kenape.. i feel something special about this one..

baju raya when i was form 3.. tapi selalu pakai because i just love it..

Yang lain,. Turquoise, Purple, Putih, Peach, Hijau.. sume tak selalu pakai.. huhuhu

so tadi terjumpa one piece of ZIZAN RAZAK baju Melayu.. kaler shocking pink.. hurm memang shock la org tengok saye pakai baju  tu.. huhuhu

ten terus beli sebab saye berkenan kat baju ni sebab cutting die agak fit and most of my other baju melayu.. cutting die loose and serebeh katonyo ore kelate.. huhuhu..

kat kedai tu tak try pon sebab pekerja Jakels tu memang pemalas nak lipat balik.. she asked me to try on another baju yang saiznye same.. hurm hampehh.. org nak tengok color tu berfungsi tak ngan my skin tone.. huhuhu but tak kesampian dek kemalasan pompuan tu..

Balik umah terus try and guess what??/ huhuhu my brother said that I look like an indian.. hahaha

serius tak sesuai... but part tangan elok plak.. (my hand is fairer than my face)..


Hope raya ni takde yng shock sampai heart attack bila tengok saye pakai baju ni...

No comments:

Post a Comment

You Might Want To Read This

Click Here

Keep Reading ^_^...

Keep Reading ^_^...

Rate Me If You Dare

Top Blog

Facebook.. It's Mine

Allahumma Salli Ala Muhammad

About Me

My photo

my real Name is Amin Rashidi .. 19 and will be older  .. previous studied at UiTM Shah Alam as a Law Student.. Hope my life will get better

KawanKu yang Chomells

Google+ Followers